VET-MAGAZIN logo
Uporaba umetne inteligence v veterinarski triaži
RF/Canva
FEI HorseApp - digitalizacija upravljanja konj
RF/Canva/FEI
Populacija brkatih serov v Alpah narašča
Marcel Burkhardt/Vogelwarte
Dobra usposobljenost ohranja pse mlade
Thomas Zimmel/VET-MAGAZIN
Dobra usposobljenost ohranja pse mlade
Najbolj strupenega pajka na svetu sestavljajo tri vrste
UHH/Esfandiari
ABCD & Boehringer Ingelheim vabita k prijavi na natečaj Young Scientist Award 2025
shutterstock.com/Inna Novogel
ABCD & Boehringer Ingelheim vabita k…
Ponovni razmislek o upravljanju populacij v živalskih vrtovih
Zoo Karlsruhe/Timo Deible
Klinični primer: Leopardji gekon s postovulatorno retencijo jajca
Helene Widmann
Nadobudni veterinarji so razvili lastno dietno prehrano pri Royal Canin
Royal Canin
Splošno

Nadobudni veterinarji so razvili lastno dietno prehrano pri Royal Canin

Skupina štirinajstih veterinarjev, ki so trenutno absolventi specializacije s področja prehrane živali ECVCN (European College of Veterinary and Comparative Nutrition) in ACVN (American College of Veterinary Nutrition), je pred kratkim dobila izjemno priložnost, da v podjetju Royal Canin razvijejo in izdelajo svojo novo dietno prehrano.

. . .

Ozadje: Znan proizvajalec prehrane za male živali je januarja 2013 v svoje objekte v francoskem mestu Aimargues povabil skupino nadobudnih specializantov.

V štiridnevnem strokovnem srečanju so absolventi dobili intenziven vpogled v raziskovanje in razvijanje novih prehranskih receptur, ogledali pa so si lahko tudi potek obdelovanja surovin in proizvodnjo končnih produktov. 

Vrhunec štiridnevnega srečanja je bila priložnost, da so obiskovalci lahko sami razvili in proizvedli svojo lastno dietno prehrano. Ekipa se je odločila izdelati suho hrano za pse z ledvično insuficienco ter sočasnima IBD (kronično vnetno boleznijo črevesja) ter intoleranco na maščobe (pankreatitis). Po štirih dneh so v rokah držali pakiranje prav takšne dietne hrane!

„Bilo je impresivno z neposredne bližine opazovati, kako v praksi deluje proizvodnja hrane v takih razsežnostih. Predvsem izjemno je bilo doživetje spremljanja nastanka nove hrane od oblikovanja osnovne recepture pa vse do njenega končnega pakiranja.

Sedaj nam je še bolj jasno, koliko zahtevnih korakov je potrebnih za proizvodnjo kvalitetne hrane za živali,“ je povedala ena od udeleženk, dr. Julia Mack iz Univerze Ludwig-Maximilian v Muenchenu.

. . .

Sorodni članki

Novice

Deli ta članek na:

Werbung via Google
Werbung via Google

Literatura Literatura Literatura

How and When to Involve Crowds in Scientific Research
How and When to Involve Crowds…
(9. jan 2025) Nova knjiga z odprtim dostopom vsebuje smernice za…
Techniques in Small Animal Soft Tissue…
(10. sep 2024) Praktični priročnik z nasveti in triki za uspešno…
Hepatobiliarne in eksokrine bolezni trebušne slinavke…
(14. avg 2024) Bolezni jeter in trebušne slinavke lahko veterinarje spravijo…

Mednarodni dogodki Mednarodni dogodki Mednarodni dogodki

World Feline Congress 2025
shutterstock.com/Gorodenkoff
World Feline Congress 2025
(16. apr 2025) Vodilni dogodek v veterinarski stroki za izpopolnjevanje na…
EERVC 2025 v Ljubljani
(8. apr 2025) Letošnji 8. kongres Eastern European Regional Veterinary Conference…
Kongres EVECC 2025
(8. apr 2025) Evropski kongres nujne in intenzivne veterinarske medicine bo…

Nagrade in štipendije Nagrade in štipendije Nagrade in štipendije

FECAVA Laboklin Potovalna Štipendija 2025
FECAVA Laboklin Potovalna Štipendija 2025
(20. mar 2025) Veterinarska medicina ne pozna meja, zato se FECAVA…
Razpis za nagrado Herberta Stillerja za…
(10. mar 2025) Zdravniki proti poskusom na živalih podpirajo raziskovalne projekte…
Purina Pro Plan in FVE raziskovalna…
(2. feb 2025) Skupaj bo raziskovalna štipendija Purina® Pro Plan…