Avtorja prodajne uspešnice Megatrends sta razkrita kot gostujoča predavatelja na Svetovnem prehranskem forumu 2012

(17.09.2012) Avtor mednarodne prodajne uspešnice John Naisbitt in direktorica Naisbitt kitajskega inštituta v Tijanjinu, Doris Naisbitt, bosta imela govor na otvoritveni dan 5. Svetovnega prehranskega foruma v Singapurju.

Manj kot tri mesece pred otvoritvijo enega svetovno najbolj iskanih dogodkov v industriji živalske prehrane je BIOMIN, organizator Svetovnega prehranskega foruma 2012 (www.worldnutritionforum.info), naznanil prihod Doris in Johna Naisbitt, avtorja mednarodnih prodajnih uspešnic kot sta Megatrends in Mind Set.

Doris and John Naisbitt; Vir slike: WNF
Doris and John Naisbitt

Prva knjiga Johna Naisbitta Megatrends (1982), rezultat skoraj deset letnih raziskav, se je dve leti obdržala na seznamu prodajnih uspešnic, ki ga objavlja New York Times, večino časa celo pod številko 1. Megatrends so objavili v 57 državah ter prodali več kot 9 milijonov kopij. Njegove mednarodne prodajne uspešnice so se prodale  v več kot 14 milijonih kopij.

Po zaključenem šudiju na univerzah Utah, Harvard in Cornell, je John Naisbitt delal kot vodja pri IBM in Kodaku. Leta 1963 je odšel v Washington, kjer je postal pomočnik sekretarja za šolstvo predsednika Kennedyja in posebni pomočnik predsedniku Johnsonu. Globalnem uspehu Megatrends je sledilo še 12 knjig. Je prejemnik 17 častnih doktoratov iz humanistike, tehnologije in znanosti.

Splošno priznan kot vodilni futurist v svetu, se je John Naisbitt trenutno osredotočil na Kitajsko, ki jo je proučeval in obiskoval več kot 40 let od prvega obiska v 1967. Po prenehanju profesije na Nanjing univerzi je pričel delati kot profesor na Nankai Univerzi, Yunnan Univerzi, Yunnan Normal Univerzi in Univerzi za finance in ekonomijo Tianjin.

Doris Naisbitt, opazovalka globalnih socialnih, akonomskih in političnih smernic, je direktorica Naisbitt kitajskega inštituta v Tijanjinu in soavtorica prodajne uspešnice Megatrends China: Eight Pillars of a New Society.

Kot profesorica dela na Nankai in Yunnan Univerzi,  Yunnan Normal Univerzi na Kitajski in Skolkovo Open Univerzi. S svojo štirinajstdnevno kolumno v Kitajskem drugem največjem časniku China Youth Daily, se obrača predvsem na mlade generacije na Kitajskem. Članki so objavljeni tudi v Youth Digest, največji kitajski mladinski reviji.

Na Inštitutu Naisbitt China se trenutno ukvarjata z raziskavami in analiziranjem kitajske vodilne ekonomije, kulturnih in političnih transformacij in njihov vpliv na globalno poslovno okolje. Slednje bo tudi glavna tema njunega govora na otvoritveni dan Svetovnega prehranskega foruma.

John in Doris Naisbitt se bosta uvrstila na seznam več kot 40 strokovnjakov s področja industrije, ki so že potrdili svojo udeležbo in govor na Svetovnem prehranskem forumu, kot so na primer John Gilbert (Foodlife International, VB), Barton S. Borg (Murphy Brown LLC, ZDA), Julian MADELEY (International Egg Commission, VB), Wentzel GELDERBLOM (PROMEC, Južna Afrika) in mnogo drugih.

Kongres bo obiskalo več kot 700 predstavnikov iz industrije in mnemnjsih voditeljev iz vsega sveta, ki bodo načeli izzivalno diskusijo o temi in okoli teme “NutriEconomics®: Usklajevanje globalne prehrane in produktivnosti“.

Za dodatne informacije prosim obiščite: www.worldnutritionforum.info


Sorodni članki

Svetovni prehranski forum 2012

Svetovni prehranski forum 2012

Vodilna konferenca o prehrani živali se v 2012 seli v Singapur. 5. Svetovni prehranski forum prekinja tradicijo z zapuščanjem Evrope in selitvijo v Azijo, kjer bo potekal od 10. do 13. oktobra v Singapurju
preberi več