Slovenski Animacel med vodilnimi strokovnjaki na svetu

(01.08.2016) Konec junija je na Dunaju potekal evropski veterinarski kongres FECAVA, ki velja za najodmevnejšega med veterinarsko stroko. Soustanovitelj podjetja Animacel, prof. dr. Gregor Majdič, je na evropskem kongresu predstavil zdravljenje sklepnih obolenj z matičnimi celicami, ki velja za svetovno inovacijo.

FECAVA (Federation of European Companion Animal Veterinary Associations) je dogodek, na katerem se ustvarjajo smernice veterinarske stroke, predavatelji pa veljajo za avtorje najnaprednejših veterinarskih rešitev.

Soustanovitelj Animacela, raziskovalec in prodekan Veterinarske fakultete v Ljubljani, prof. dr. Gregor Majdič je predstavil razloge, zakaj pomenijo matične celice revolucionaren korak naprej v zdravljenju sklepnih obolenj tako v humani kot v veterinarski medicini.

S predstavitvijo rezultatov ene prvih kliničnih študij na tem področju je pokazal, da metoda ni samo inovativna, temveč tudi učinkovita in varna ter dolgoročno izboljša zdravje psov.


Prof. dr. Gregor Majdič med predavanjem na veterinarskem kongresu Fecava

Prof. dr. Gregor Majdic: "Povabilo na predstavitev naše metode zdravljenja živali z matičnimi celicami na enem največjih evropskih strokovnih srečanj veterinarjev, ki se ukvarjajo z zdravljenjem psov in mačk, pomeni veliko priznanje našemu delu, predvsem pa priznavanje, da zdravljenje z matičnimi celicami, postaja del klinične rutinske prakse.

Predstavitev na konferenci je pripomogla tudi k vzpostavljanju novih stikov z veterinarji po Evropi, saj so veterinarji pokazali veliko zanimanje za zdravljenje z matičnimi celicami."

Da je slovensko podjetje med pionirji zdravljenja z matičnimi celicami, priča redna večletna praksa. Do zdaj je bilo uspešno zdravljenih že več kot 280 živali.

Slovensko tehnologijo uporabljajo tudi zunaj naših meja – v Avstriji, Nemčiji, Veliki Britaniji in na Hrvaškem. Podjetje Animacel tako sodeluje z že več kot 30 partnerskimi veterinarskimi klinikami, med katerimi so tudi vodilne ortopedske klinike v Evropi.

Varnost, uporabnost in učinkovitost matičnih celic pri zdravljenju sklepnih obolenj je dokazalo že več kliničnih študij po vsem svetu. Matične celice so primerne tako za zdravljenje sklepnih vnetij, kot so artitisi in osteoartitisi, kot pri poškodbah tetiv in ligamentov.

Uporabljajo jih tudi kot protibolečinsko terapijo pri displazijah kolkov in komolcev. Kot podporna terapija so učinkovite pri operacijah križni vezi in zlomih kosti. Matične celice pomagajo tako, da pospešijo celjenje in preprečujejo vnetje sklepa, ki se pri operacijah pogosto pojavi.


Sorodni članki

Karl Grohmann

Seminar „Napredne celične terapije za zdravljenje sklepnih težav pri psih“

V soboto, 13. maja 2017 med 9. in 15. uro vas podjetje Animacel d.o.o. vabi na seminar, ki se bo odvijal na Veterinarski fakulteti v Ljubljani
preberi več

Podjetje Animacel je v sodelovanju s Tierklinik Breitensee organiziralo seminar z namenom kritične ocene tako metod, ki so veterinarjem na voljo kot dosedanjih primerov zdravljenja z matičnimi celicami

Napredne biološke terapije pri sklepnih težavah pri psih

Napredne biološke terapije vse bolj zavzemajo svoje mesto kot učinkovito orodje v boju proti degenerativnim sklepnim težavam živali
preberi več

IVSA Slovenija in Animacel d.o.o. vabita na Veterinarski forum 2015

IVSA Slovenija in Animacel d.o.o. vabita na Veterinarski forum 2015

IVSA Slovenija in Animacel d.o.o. sta organizirala forum na temo Matične celice v veterinarski medicini
preberi več

Animacel

Pri podjetju Animacel preskakujejo omejitve

Skupaj s podjetjem Animacel boste vašim pacientom lahko nudili sodobne in učinkovite metode zdravljenja sklepnih obolenj!
preberi več

Animacel

Podjetje Animacel - pogled v laboratorij vrhunske znanosti

Animacel biotehnologija, d.o.o., (Animacel) sta leta 2011 ustanovila prof. dr. Gregor Majdič in asist. dr. Katerina Čeh, kot odcepljeno podjetje Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani
preberi več