Ana Nemec - veterinarska stomatologinja

(03.04.2019) Bolezni ustne votline in zob so pri živalih izjemno pogoste, a velikokrat neopažene, živalim pa povzročajo bolečino in jim slabšajo kakovost življenja.

Odkrivanje bolezni ustne votline in zob je pri živalih le redko enostavno, zato je nujen natančen pregled zob in obzobnih tkiv, ko je žival v splošni anesteziji.

Prav tako je nujno rentgensko slikanje zob z dentalnim rentgenom, nemalokrat pa tudi uporaba naprednejših slikovnih tehnik, kot je računalniška tomografija (CT). Samo tako se lahko odločimo, katero zdravljenje bo za žival potrebno.

Doc. dr. Ano Nemec, dr. vet. med., Dipl. AVDC, Dipl. EVDC, specialistko veterinarske stomatologije smo na VET-MAGAZIN predstavili ob njeni vrnitvi v Slovenijo in objavili tudi nekaj njenih kliničnih prispevkov. Poleg specialističnih stomatoloških storitev za živali, ki jih Ana Nemec opravlja na Kliniki za male živali Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani, kolegom veterinarjem nudi pomoč in strokovno izobraževanje s področja veterinarske stomatologije ter svoje znanje in izkušnje deli tudi na svojem blogu.


Klinične storitve

Za lastnike in živali:

Kaj lahko na Kliniki za male živali storijo za vašo žival s težavami z zobmi?

  • stomatološki pregled
  • digitalni dentalni rentgen
  • lokalna in področna anestezija
  • higiena ustne votline in parodontalno zdravljenje
  • oralna in maksilofacialna kirurgija
  • endodontija in restavriranje zob
  • ortodontija
  • ustna medicina


Ker je za celovito obravnavo vaše živali potrebna uigrana ekipa strokovnjakov in sodobna oprema, svoje storitve s področja veterinarske stomatologije in oralne kirurgije Ana Nemec opravlja na Kliniki za male živali Veterinarske fakultete v Ljubljani, kjer je tudi zaposlena.

Za naročanje na posvet in zdravljenje ji lahko pišete na info@ananemec.si ali ana.nemec@vf.uni-lj.si ali se naročite neposredno na recepciji Klinike za male živali na 01 4779 277. Za nujne primere lahko pokličete 030 716 190.

Za veterinarje:

Kolegom veterinarjem z veseljem nudi možnost pomoči, svetovanja in izobraževanja.

Ob hitrem razvoju veterinarske medicine, novih pristopih v diagnostiki in zdravljenju bolezni, novih materialih in opremo, je dandanes za uspešno in korektno delo namreč potrebno nenehno izobraževanje vseh veterinarjev. To še toliko bolj velja za veterinarsko stomatologijo, ki je, zlasti glede na pogostost problematike, še vedno ena od najbolj zapostavljenih vej veterinarske medicine.

Individualno klinično izobraževanje

Bi jo želeli spremljati pri delu s pacienti na Kliniki za male živali? Ali bi mogoče raje začeli z intenzivnim vikendom individualnih delavnic? Skupaj lahko ustvarite program dodatnega izobraževanja, ki bo najbolj ustrezal vam in še izboljšal vaše storitve!

Specializacija po programu EVDC

Ana Nemec - veterinarska stomatologinja Imate že nekaj kliničnih izkušenj in svoje nadaljnje delo vidite v specialistični usmeritvi? Lahko je vaš mentor pri specializaciji po programu Evropskega kolegija za veterinarsko stomatologijo (EVDC).

E-svetovanje

Mogoče ste naleteli na zapleten klinični primer ali niste prepričani, kako interpretirati dentalne rentgenske slike? Lahko vam pomaga tudi pri obravnavi vaših pacientov.

Vse dodatne informacije dobite osebno na info@ananemec.si ali www.ananemec.si

Sorodni članki

Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani

Brezplačni specialistični pregledi ustne votline in zob pri delovnih psih – devetič!

Kot bi mignil je leto naokrog in čas je za preventivni pregled ustne votline in zob! Za tiste, ki ste z nami od začetka, tokrat devetič
preberi več

Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani

Preventivni pregled zob in ustne votline pri delovnih psih

Zelo drugačno, a je tudi to leto naokrog in čas je za preventivni pregled ustne votline in zob! Za tiste, ki ste z nami od začetka, tokrat osmič
preberi več

Veterinarska-fakulteta-Univerze-v-Ljubljani

Preventivni pregled zob in ustne votline pri delovnih psih

Spet je leto naokrog in s tem ponovno čas za brezplačni preventivni pregled zob in ustne votline pri delovnih psih
preberi več

Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani

Brezplačni specialistični pregledi ustne votline in zob pri delovnih psih

Kot bi mignil je leto naokrog in čas je za preventivni pregled ustne votline in zob na Kliniki za male živali Veterinarske fakultete!
preberi več

Tumorji v ustih 1; Vir slike: Ana Nemec

Tri ključna vprašanja pri živalih s tumorji v ustih

Tumorji ustne votline predstavljajo 5,4% vseh tumorjev pri psih in 7,4% vseh tumorjev pri mačkah
preberi več

Posegi v ustni votlini na zavestnih mačkah in psih

Posegi v ustni votlini na zavestnih mačkah in psih

Bolezni ustne votline (vključno z boleznimi zob in parodontalno boleznijo) predstavljajo pogost in pomemben zdravstveni problem pri živalih v Evropi
preberi več

Brook A. Niemiec DVM, DAVDC, DEVDC, FAVD; Vir slike: WSAVA

Nove smernice WSAVA bodo začrtale standarde veterinarski stomatologiji po vsem svetu

Nove smernice, ki jih pripravlja organizacija WSAVA (World Small Animal Veterinary Association), bodo zvišale standard veterinarske stomatologije na svetovni ravni, saj bodo odpravile ključne pomanjkljivosti pri izobraževanju in zvišale nivo veterinarske nege hišnih živali
preberi več

Brezplačni specialistični pregledi ustne votline in zob pri delovnih psih

Brezplačni specialistični pregledi ustne votline in zob pri delovnih psih

Zdrava ustna votlina za odlične delovne rezultate! Leto je naokrog in na Kliniki za male živali Veterinarske fakultete bodo v juliju ponovno izvajali program brezplačnih specialističnih pregledov ustne votline in zob pri delovnih psih
preberi več