Equine Dentistry Seminar - Seminar na temo stomatologije kopitarjev, kjer bo predaval strokovnjak iz Kanade, Louis Pequin

(01.02.2013) Med 1. in 3. marcem 2013 je mednarodno priznan stomatolog Louis Pequin iz Kanade organiziral seminar o zobozdravstvu kopitarjev.

Louis Pequin Louis že več kot 25 let na mednarodnem nivoju poučuje o kopitarjih. V tem času je zdravstveno pomagal več kot 30.000 konjem ter razvijal nove medicinske pripomočke in postopke zdravljenja, s katerimi je veliko pripomogel na področju veterine konj.

Svojim kolegom veterinarjem posreduje družinsko znanje s tradicijo nad 160 let praktičnih izkušenj. Louis je bil mentor nekaterim najbolj priznanim stomatologom za kopitarje v Evropi. Njegov osnovni pristop je v identifikaciji in zdravljenju vzroka, ne simptomov.

Njegov seminar je odlična izbira za vse veterinarje, ki se ukvarjajo z zobozdravstvom konj, kot tudi veterinarjem praktikom, ki delajo predvsem na terenu. Seminar bo pokrival naslednja področja:

  • Pregledi zobovja brez sedacije za identifikacijo zobnih neravnovesij ter dejstva, kakšen je njihov vpliv na uspehe živali.
  • Seminar „Izoblikovani za delo!“ bo udeležencem pomagal azumeti, kaj sodeluje pri nastanku neravnovesij in kako odpraviti nepravilnosti.  
  • Razumevanje dejstev, zakaj se pri nekaterih pasmah konj s posebnimi oblikami glave pojavljajo dentalna neravnovesja glede na njihov tip glave.
  • Zakaj uporabljamo instrumente, hlajene z vodo. Rezultati termografije in testov občutljivosti.
  • Kakšna je razlika med krajšanjem incizivov in njihovo izravnavo. Teoretični in praktični prikaz, kdaj incizive krajšati, kdaj izravnati ter kdaj jih pustiti nedotaknjene.
  • Teorija o diastemi! Kaj je vzrok tega dentalnega neravnovesja in katera so smiselna zdravljenja.
  • Kaj je vzrok zobnega kamna in zobnih oblog! Kako lahko preprečimo nastanek teh težav.
  • Priprava ustne votline na ekstrakcijo, izdreti ali ne izdreti zoba.

Seminar bodo sestavljala teoretična predavanja, kot tudi praktične vaje o konjski stomatologiji za udeležence. Potekal bo v bližini Münchena v Nemčiji. Registrcija in otvoritev bo 1. marca ob 16.00 uri. Teoretična predavanja se bodo pričela po zaključenem postopku registracije udeležencev. Nadaljevanje seminarja bo 2. marca ob10.00 uri, zaključek okoli 18.00. Drugi dan bo pokrival tako praktični del kot teorijo o posebnih kliničnih primerih ter odgovarjanje na vprašanja, ki so bodo udeležencem porodila med seminarjem. Na zaključni dan, 3. marca po 10.00 uri bodo udeleženci zdravili in obdelali teorijo o posebej izbranih kliničnih primerih iz seminarja.

Cena udeležbe je 600 EUR brez davka, udeležba je omejena na max. 12 udeležencev.

Za dodatne informacije kontaktirajte Sabine Loewy na telefon 00436 991 043 68 14 ali elektronsko pošto [email protected].  

Sorodni članki

Skrivnostni primer meseca: laminitis pri kasaču  kaj se skriva v ozadju?

Skrivnostni primer meseca: laminitis pri kasaču – kaj se skriva v ozadju?

Laboklin vam predstavlja 10 letnega kasača po imenu Wallach, ki je v preteklih 24 urah kazal odpor do gibanja, togost in oslabelost
preberi več

Slika 2: povečan lumen maternice z veliko tekočine, debrisom in cističnimi strukturami; Vir slike: LABOKLIN

Skrivnostni primer meseca: nepričakovani izvidi materničnega izpirka kobile.

V tokratnem skrivnostnem kliničnem primeru vam Laboklin predstavlja 24 letno kobilo z dolgotrajnimi težavami z neplodnostjo
preberi več

Laboklin; Vir slike: LABOKLIN

Skrivnostni primer meseca: konj z bolečim abdomnom

30 letni toplokrvni konj je bil napoten na kliniko za velike živali zaradi akutnega abdomna – kakšne do vaše najpomembnejše diferencialne diagnoze?
preberi več

Vzorci urina, zbrani v času hospitalizacije (dan 0, 1, 3, 5 in 8). Dobro je vidno postopno razbarvanje rdeče rjavega pigmenta vse do običajne obarvanosti urina. ; Vir slike: LABOKLIN

Obolenje pri čistokrvnem španskem konju

Kakšna je vaša interpretacija hematoloških rezultatov?
preberi več

Slika 1. Slika abdominalnega ultrazvočnega pregleda: povečana jetra z zaobljenimi robovi in dilatiranimi žolčevodi.; Vir slike: LABOKLIN

Anglo-arabski karstrat s kožnimi spremembami

Laboklin vam predstavlja nov skrivnostni klinični primer za mesec februar 2019, kjer ste vabljeni k ugibanju in postavljanju diagnoze!
preberi več

Obolenje pri čistokrvnem španskem konju; Vir slike: LABOKLIN

Obolenje pri čistokrvnem španskem konju

Laboklin vam predstavlja nov skrivnostni klinični primer, kjer ste vabljeni k ugibanju in postavljanju diagnoze!
preberi več

Profesionalna nadomestna mati za osirotela žrebeta

Profesionalna nadomestna mati za osirotela žrebeta

Ko kobila svoje naloge matere ne zmore več izpolnjevati ali žrebiček postane sirota je takšna situacija urgentna za mnoge rejce. Pogosto poskušajo uporabiti drugo kobilo za namen nadomestne matere
preberi več