Varstvo zasebnosti podatkov – dodatna pojasnila o piškotkih

Naslednje tocke pojasnjujejo, kateri osebni podatki in na kakšen nacin se uporabljajo v publikaciji VET-MAGAZIN.

Platforma, v nadaljnjem besedilu imenovana kot VET-MAGAZIN, opisuje enakovredne spletne strani vet-magazin.com, vet-magazin.ch, vet-magazin.at, vet-magazin.de in vet-magazin.si. Za uporabo oddelkov VET-MAGAZINA (npr. podrocje znanosti, forum, …) uporabnik ob registraciji soglaša, da se njegovi osebni podatki (ime, naslov, datum rojstva, ipd.) shranijo in se lahko uporabijo za potrebe naših storitev. Upravitelji VET-MAGAZINA bomo spoštovali in varovali vašo zasebnost. Zaradi tega ne posredujemo nikakršnih osebnih podatkov tretjim osebam (razen, ce to izrecno sami zahtevate zaradi rabe dolocenih storitev). Sami odrejate obseg in vsebino pri nas shranjenih osebnih podatkov. Kadar koli je to mogoce, uporabimo za shranjevanje informacij anonimizirane podatke, ali vam omogocimo dostop in upravljanje s svojimi podatki preko spletnega brskalnika.

Pri svojih storitvah spoštujemo zakone in pravice lokalne države ter Avstrije, ki ima ene izmed najstrožjih predpisov glede varstva osebnih podatkov, zakonodaje o telekomunikacijah in podobnem. Za vašo varnost smo svoje poslovanje podredili tem zakonskim osnovam ter smo vam zmeraj na voljo glede dodatnih odgovorov v povezavi z varovanjem podatkov.

Piškotki

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih naše spletne strani ob vašem obisku pošljejo na vaš racunalnik ter se shranijo v podatkovno bazo vašega brskalnika. Pri ponovnem obisku naše spletne strani vaš brskalnik prebere piškotek ter podatke, ki jih ta vsebuje, ponovno prenese na spletno stran ali na drug element, ki je predhodno posredoval piškotek. Piškotki se v splošnem lahko onemogocijo ali izbrišejo z ustreznimi nastavitvami brskalnika. V piškotku se ne shranjujejo nikakršne informacije, ki bi jih lahko pripisali tocno doloceni osebi. Vsebina se na drugem mestu prav tako ne more prebrati ali uporabiti. Dodatne podrobnejše podatke o tehnologiji in delovanju lahko najdete na povezavi allaboutcookies.org.

Piškotke uporabljamo, da lahko svojo ponudbo oblikujemo bolj uporabniku prijazno. Naši partnerji, ki so povezani z našo spletno stranjo, nam omogocajo uporabo dragocenih dodatnih storitev, med drugim sem spada tudi analiza vedenja uporabnikov. Z njeno pomocjo lahko svojo vsebino bolj prilagodimo in optimiziramo glede na želje bralcev. Naš prikazni strežnik potrebuje piškotke za natancno vodenje prikaznih sporocil z namenom, da vam prikaže oglase, ki vam bodo najbolj zanimivi. Prikazovanje oglasnih sporocil nam omogoca, da vam lahko nudimo brezplacno uporabo naših spletnih strani.

V nadaljevanju so opisane podrobnosti posameznih storitev ter njihovo uporabo piškotkov.

Ko obišcete eno izmed naših spletnih strani ter vaš brskalnik sprejme piškotke to razumemo kot privolitev v njihovo nadaljnjo uporabo.

Google Analytics

Ta spletna stran uporablja Google Analytics, spletno analiticno storitev proizvajalca Google Inc. („Google“). Google Analytics uporablja tako imenovane „piškotke“, besedilne datoteke, ki so shranjene na vašem racunalniku, kar mu omogoci analizo uporabe spletne strani. S pomocjo piškotkov pridobljene informacije o vaši uporabi te spletne strani (vkljucno z vašim anonimiziranim IP naslovom) se prenesejo in shranijo na Googlov strežnik v ZDA. Google nato uporabi te podatke, da oceni vašo uporabo spletne strani, za sestavo porocil o vaši spletni aktivnosti za upravitelje spletnih strani ter za omogocanje ostalih storitev v povezavi z vašo uporabo spletne strani in interneta. Google teh podatkov ne posreduje tretjim osebam razen, ce je posredovanje zakonsko predpisano ali v primeru, ko tretja oseba obdeluje podatke v imenu Googla. Google v nobenem primeru ne bo povezal vašega IP naslova z ostalimi podatki, ki jih shranjuje. Namešcanje piškotkov lahko preprecite z odgovarjajocimi nastavitvami vašega spletnega brskalnika. V tem primeru vas le opozarjamo, da ne boste mogli uporabljati vseh funkcij te spletne strani v celotnem obsegu.

Za izkljucitev direktno osebnostne povezave uporabljamo nadgradnjo programa Google Analytics, ki obdeluje le skrajšane (anonimizirane) IP naslove. Z uporabo spletne strani potrjujete, da se strinjate z Googlovo obdelavo pridobljenih podatkov na prej opisan nacin ter za prej opisane namene. Pridobivanju in shranjevanju podatkov lahko v prihodnje kadarkoli nasprotujete preko spletne povezave https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en-GB.

Facebook, Twitter, AddThis

Na razlicnih mestih uporabljamo programske kode socialnega omrežja facebook.com, ki ga upravlja družba Facebook Inc., 1601 S. California Avenue, Palo Alto, CA 94304, USA. Na razlicnih mestih uporabljamo programske kode socialnega omrežja Twitter, ki ga upravlja družba Twitter, Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA. Ob tem na razlicnih mestih uporabljamo programske kode AddThis, Inc. 1595 Spring Hill Rd, Suite 300, Vienna, VA 22182, USA. V nadaljevanju bodo družbe imenovane pod skupnim imenom „ponudnik“.

Programske kode omenjenih ponudnikov omogocajo funkcije kot so „Všec mi je“ gumb ali oddajanje komentarjev. Ce zahtevate stran, predvideno s temi programskimi kodami, se bo ustvarila povezava s strežniki ponudnikov in ob tem povezava na spletno stran preko vašega brskalnika. Ob tem se prenesejo podatki na strežnik ponudnika, med drugim tudi, katere naše spletne strani ste obiskali.

V primeru, da ste clan Facebooka in ste ob obisku naše strani tam prijavljeni, se bodo omenjeni podatki dodatno povezali z vašim osebnim Facebook profilom. Ce uporabljate funkcije, ki jih omogocajo te programske kode, se bodo tudi te aktivnosti povezale z vašim Facebook profilom. Podrobnejše informacije o zbiranju in uporabi podatkov, ki jih opravlja Facebook in s tem povezanimi pravicami ter možnostmi za zašcito vaše zasebnosti najdete na Opozorila glede zašcite podatkov na Facebooku. Ce se s takimi prenosi podatkov na strežnike izven EU ne strinjate, lahko v brskalniku deaktivirate izvajanje Javascripta tako, da se programske kode ne bodo vec izvajale. Po tem dejanju nekatere naše spletne strani delno ali v celoti ne bodo prikazane.

Podrobnosti o uporabi vaših podatkov preko Twitterja najdete tukaj: https://twitter.com/privacy.

AddThis nam nudi pomembne funkcije deležev in zaznamkov ter statisticne podatke o njihovi uporabi. V primeru, da se s tem ne strinjate, lahko funkcije za prihodnja obiskovanja strani onemogocite s povezavo: http://www.addthis.com/privacy/opt-out. Ob tem dejanju se bo na vaš racunalnik shranil piškotek, ki programskim kodam AddThis posreduje informacijo o vašem nasprotovanju. Prosimo da ste na to pozorni pri morebitnem brisanju piškotkov iz vašega sistema, saj boste v tem primeru morali ponovno aktivirati tudi opcijo Opt-Out sistema AddThis.

DART-piškotki

Za prikazovanje oglasov na naši spletni strani se zanašamo na tretje ponudnike. Ta podjetja uporabljajo informacije o vaših obiskih naše in ostalih spletnih strani (podatki NE VKLJUCUJEJO vašega imena, naslova, elektronskega naslova ali telefonske številke), da vam lahko prikažejo proizvode in storitve, ki vas zanimajo. Na primer Google uporablja tako imenovane DART-piškotke, ki omogocajo reklamna obvestila na tej in drugih straneh. Kot uporabnik te spletne strani lahko deaktivirate uporabo DART-piškotkov tako, da izberete Googlove dolocbe o zasebnosti oglaševanja in vsebinskega oglaševanja.

Dodatne informacije o spletnem oglaševanju na podlagi posameznikovih interesov

Želimo vam nekoliko podrobneje predstaviti informacije o spletnem oglaševanju na podlagi posameznikovih interesov. Naša spletna stran, na kateri se pravkar nahajate, je tržišce oglaševanja vec oglaševalskih agencij. Oglasi, ki se vam prikažejo na spletni strani so optimizirani na podlagi anonimnih raziskav in obdelave vašega uporabniškega obnašanja ter so tako usklajeni z vašimi ugotovljenimi interesi. Tehnologija vam kot uporabniku koristi, saj tako prejemate le oglase, ki so skladni z vašimi interesnimi podrocji ter na ta racun vidite manj splošnih nakljucno prikazanih oglasov. Za evidentiranje vašega uporabniškega obnašanja se zapiše piškotek na vaš racunalnik. Piškotki omogocajo vašo prepoznavnost, kljub temu pa ne pušcajo sledu o vaši osebni identifikaciji.

Kateri podatki se zapišejo?

Zapišejo se informacije o vaših aktivnostih na tej spletni strani (na primer brskalne navade, obiskane strani spletnih ponudb, izbrani reklamni oglasi in podobno). Ker na podlagi trenutno veljavnih pravilnikov ne moremo popolnoma izkljuciti, da pridobljeni podatki posredno ne nakazujejo dolocene osebe, so vsi podatki shranjeni anonimizirano. Tako je izkljucena možnost osebne identifikacije. Ob tem posredovan IP-naslov vaše naprave, ki je potreben iz tehnicnih razlogov, je od neodvisne tretje stranke popolnoma anonimiziran in se ne uporabi za vodeno prikazovanje spletnih oglasov.

Kdaj uporabljamo vaše podatke?

1. za prikazovanje vsebin in oglasov, ki so skladni z vašimi interesi.
2. za gradnjo anonimnih uporabniških skupin na podlagi interesov (Cluster).
3. za statisticne obdelave, da bomo lahko tudi v prihodnje svojo ponudbo bolje prilagodili interesom naših obiskovalcev.

Koliko casa so podatki shranjeni?

Podatki o vaši spletni aktivnosti so redno posodobljeni. Dolgorocno se shranjujejo le podatki, ki so potrebni za casovne kronološke ocene. Ti podatki pa v nikakršnem primeru ne omogocajo sklepanja o vas kot posamezniku.

Odjava spletnih oglasov na podlagi posameznikovih interesov

V primeu, da ne želite vec prejemati spletnih oglasov, ki izhajajo iz vaših interesnih podrocij, lahko s pomocjo naslednje povezave nasprotujete zbiranju teh podatkov in tehnologijo deaktivirate („Opt-Out“): http://www.youronlinechoices.com/sl/

V splošnem lahko shranjevanje piškotkov na vašem trdem disku preprecite tako, da v nastavitvah svojega brskalnika izberete možnost „prepovej piškotke“. Nastavitve brskalnika lahko spremenite tudi tako, da vas pred shranjevanjem piškotka zmeraj vpraša, ce se z njimi strinjate. Koncno pa lahko že shranjene piškotke kadarkoli tudi izbrišete.

Glede natancnih nastavitev vas prosimo, da se obrnete na navodila proizvajalca vašega brskalnika. Ce se boste odlocili za splošno prepoved uporabe piškotkov, lahko to v posameznih primerih privede tudi do omejene funkcionalnosti nekaterih spletnih strani. Bodite pozorni tudi na dejstvo, da je po splošnem brisanju piškotkov potrebno obnoviti tudi Opt-Out opcijo.

VET-PASSPORT.com

Naš osrednji sistem dostopa obdeluje VET-PASSPORT.com. Preko VET-MAGAZIN lahko kadarkoli vložite zahtevo za brezplacen dostop do VET-PASSPORT. Po zakljucenem preverjanju vaših podatkov vas bomo o tem obvestili ter vam odprli dostop. Dovoljenja VET-PASSPORT.com bodo dodeljena izkljucno veterinarjem, strokovnim sodelavcem ali študentom univerze za veterinarsko medicino, predstavnikom oblasti, sodelavcem v industriji in novinarjem. Prosimo za razumevanje, saj je zaradi zakonskih predpisov dostop do dolocenih informacij lahko omogocen le omejenemu krogu ljudi. VET-MAGAZIN zagotavlja spoštovanje teh predpisov.


Vizitka

Pogoji uporabe, avtorske pravice in opozorila


Maribor, junij 2013

© Copyright VET-MAGAZIN.si, All rights reserved.