Srečanje posvojenčkov Zavetišča Ljubljana

(16.05.2024) V soboto, 25. maja 2024, bodo med 14.00 in 18.00 v Zavetišču Ljubljana že tretje leto zapored pripravili Srečanje posvojenčkov Zavetišča Ljubljana.

Srečanje posvojenčkov Zavetišča Ljubljana

Vse, ki ste v Zavetišču Ljubljana v preteklosti posvojili zapuščeno žival, vljudno vabimo, da se nam pridružite na srečanju v Zavetišču Ljubljana, kjer se boste posvojitelji, skupaj s posvojenčki, ponovno srečali z nami in ostalimi posvojitelji.

Srečali se bomo v soboto, 25. maja 2024, med 14.00 in 18.00, v Zavetišču za zapuščene živali Ljubljana, Gmajnice 30, 1000 Ljubljana.

Z nami bodo inštruktorji iz kinološkega društva Ljubljana, ki vam bodo omogočili, da boste lahko z vašim posvojenčkom poskusili/spoznali različne discipline:

  • Agility: Pripravite se na dogodivščino! Izkušeni inštruktorji vas bodo popeljali skozi osnove agilitya, nato pa se boste lahko s svojim posvojenčkom skozi ovire podali tudi sami.
  • Reševanje: Ali si želite odkriti, ali je vaš štirinožni prijatelj rojen reševalec? Stopite v svet reševanja, kjer vam bo strokovnjak razkril skrivnosti usposabljanja in odgovoril na vsa vaša vprašanja. In ne pozabite - vaš posvojenček lahko že danes postane junak!
  • Obramba: Vabimo vas, da se nam pridružite na nepozabnem dogodku, kjer boste spoznali osnove obrambe skozi zabavno šolanje. Inštruktor KD Ljubljana bo vašega posvojenčka popeljal skozi igro, ki temelji na zaupanju in sodelovanju.

Imeli bomo pester in zanimiv program:

  • Emmett tehnika je manualna tehnika, ki zmanjšuje oziroma odpravlja bolečino in nelagodje v telesu, povečuje obseg gibanja in s tem izboljša kakovost življenja. Če ima vaš posvojenček težave, pri katerih bi lahko pomagala Emmett tehnika, se boste lahko na srečanju pogovorili s terapevtko, ki vam bo z veseljem svetovala in pomagala. Več informacij je na www.emmettzapse.si.
  • Photobooth z Royal Caninom – naši posvojenčki se bodo lahko skupaj z skrbniki slikali in takoj dobili fotografijo, ki jo bodo seveda obdržali za spomin na srečanje posvojenčkov.
  • Bolšjak – tekom daljšega obdobja se nam je v zavetišču nabralo kar nekaj stvari, ki jih ne potrebujemo v tolikšnih količinah npr. pasje oblekce, posodice itd. in vam jih bomo ponudili v zamenjavo za prostovoljni prispevek.
  • Opel – predstavitev pravilnega prevoza živali. Spoznajte, kako zagotoviti udobno in varno potovanje za vaše kosmatince, ne glede na to, ali gre za kratke vožnje ali daljše poti.

Namen srečanja je druženje in izmenjava izkušenj posvojiteljev, življenje posvojenih živali po posvojitvi, s srečanjem pa se želimo tudi zahvaliti vsem, ki ste zapuščenim živalim dali priložnost za novo življenje.

PRIPOROČILA:

Priporočamo, da posvojenih muc v izogib stresu in nepotrebni nevšečnostim ne pripeljete s seboj, ampak na srečanje pridete sami. Veseli pa bomo, če boste s seboj prinesli natisnjeno fotografijo vašega posvojenega mačka. Vse fotografije bomo zbrali in jih z vašim dovoljenjem razstavili v zavetišču.

Brez vas, srčnih posvojiteljev, ne bi bilo ogromno lepih zgodb, ogromno novih začetkov in novih priložnosti za zapuščene živali.

Sorodni članki

ZOO Ljubljana; Vir slike: ZOO Ljubljana

Pomladne novosti v Živalskem vrtu Ljubljana

Pripeljali smo dve novi ogroženi vrsti za ZOO Ljubljana in sicer filipinskega kljunorožca in svinjskega jelena
preberi več

ZOO Ljubljana; Vir slike: ZOO Ljubljana

Zimske počitnice v ZOO Ljubljana

Ponovno lahko svoje otroke razveselite z nepozabnimi zimskimi počitnicami, ki se bodo odvijale vsak dan med 19. - 23.2.2024!
preberi več

Vabljeni na Svetovni dan psov!; Vir slike: ZOO Ljubljana

Noč črnih mačk z čarovniško modno revijo

Zavetišče Ljubljana vabi na Noč črnih mačk v soboto, 28. oktobra med 14. in 19. uro
preberi več

Vabljeni na Svetovni dan psov!; Vir slike: ZOO Ljubljana

Vabljeni na Svetovni dan psov!

Zavetišče Ljubljana vabi vse ljubitelje psov, da se jim pridružite pri obeležitvi Svetovnega dneva psov, posebnega dogodka, ki je posvečen našim zvestim in neizmerno ljubečim štirinožnim prijateljem
preberi več

ZOO Ljubljana; Vir slike: ZOO Ljubljana

Novo okno v znanost živalskih vrtov in akvarijev

Evropska zveza živalskih vrtov in akvarijev (EAZA) vzpostavlja vseevropsko raziskovalno podatkovno zbirko
preberi več

ZOO Ljubljana; Vir slike: ZOO Ljubljana

Zimske počitnice v ZOO Ljubljana

ZOO Ljubljana vabi otroke na preživljanje zimskih počitnic
preberi več

ZOO Ljubljana; Vir slike: ZOO Ljubljana

Zimski ZOO Ljubljana letos z drsališčem!

Živalski vrt Ljubljana ne pozna zimskega spanja. Zima prinese nove čare in mnoge živali lahko opazujemo v najlepšem kožuhu ali perju prav v zimskih mesecih
preberi več

Noč črnih mačk v zavetišču ljubljana z maratonom posvojitev

Noč črnih mačk v zavetišču ljubljana z maratonom posvojitev

Že tradicionalno od leta 2014 bodo v Zavetišču Ljubljana pripravili posebno noč namenjeno črnim mačkam. Vsako leto poudarjajo, da je bolj kot barva živali pomemben karakter in z vašo pomočjo so premagali marsikateri mit o črnih mačkah
preberi več