Živalski vrt Ljubljana ponovno odprl svoja vrata za obiskovalce

(22.01.2021) ZOO Ljubljana vas lepo vabi in se veseli vašega obiska!

Obiskovalce prav lepo vabijo na obisk in ogled živali od ponedeljka, 18. januarja 2021. Vstop je mogoč med 9. in 16.30 uro ob upoštevanju vseh aktualnih ukrepov za zajezitev epidemije. 

Pravila pa v živalskem vrtu veljajo tudi za preprečevanje okužb občutljivih vrst živali, zato obiskovalce pozivajo, da brez izjem upoštevajo navodila ter se ne dotikajo in ne hranijo živali!

Izpad obiska bodo obiskovalci lahko nadoknadili

Vsem imetnikom letnih vstopnic bodo podaljšali možnost koriščenja za obdobje zaprtja živalskega vrta. Imetnikom letne vstopnice 2020 bo vstop omogočen do konca marca 2021.

Po tem jim bo na voljo Letna vstopnica 365, ki ne bo več sezonska z veljavnostjo do konca leta, pač pa bo veljavna 365 dni od dneva nakupa.

Tudi že kupljene sezonske letne vstopnice 2021 bodo pretvorili v novo letno vstopnico 365, ki bo veljavna 365 dni od ponovnega odprtja živalskega vrta v letu 2021. Letna vstopnica 365 je na blagajni živalskega vrta že na voljo tudi vsem novim kupcem.

Poleg tega bo obiskovalcem zdaj na voljo še polletna vstopnica, ki bo za ceno treh enkratnih obiskov omogočala vstop v prvi ali drugi polovici koledarskega leta.

Zaradi omejitev so dnevne vstopnice z rokom koriščenja do 14. 2. 2021 na blagajni živalskega vrta na voljo po 1 evro nižji ceni. Prav kmalu bodo na voljo tudi na spletu.

Prvi mladiči letos

ZOO Ljubljana vas lepo vabi in se veseli vašega obiska!; Vir slike: ZOO Ljubljana Novoletno jutro je prineslo v čredi alpak prav posebno darilo – mladička, ki smo ga poimenovali Silvester.

Skotila ga je mama Bela. Mraz ga ne ovira, saj malčka prekriva gosta bela dlaka, ki ga ščiti pred nizkimi temperaturami.

Ob vhodu v ogradi domačih živali pa vas bodo pozdravili še decembrski mladiči jezersko-solčavskih ovac, ki se igrivo podijo po ogradi ali pa spijo v bližini in pod budnim očesom svojih mam.

Sprehod do severnih jelenov

Še prav posebej vas vabimo na sprehod po zgornjem gozdnem delu vrta, ki je v teh zimskih dneh posebno lep.

Na poti obiščite medvede, če se ne bodo zavlekli v brloge, volkove, z novim samcem Aragornom na čelu (prepoznate ga po sivi barvi dlake, samici sta črni), alpske kozoroge, lose in severne jelene.

Lepo vabljeni!

www.zoo.si

Sorodni članki

Vabljeni na Svetovni dan psov!; Vir slike: ZOO Ljubljana

Noč črnih mačk z čarovniško modno revijo

Zavetišče Ljubljana vabi na Noč črnih mačk v soboto, 28. oktobra med 14. in 19. uro
preberi več

Vabljeni na Svetovni dan psov!; Vir slike: ZOO Ljubljana

Vabljeni na Svetovni dan psov!

Zavetišče Ljubljana vabi vse ljubitelje psov, da se jim pridružite pri obeležitvi Svetovnega dneva psov, posebnega dogodka, ki je posvečen našim zvestim in neizmerno ljubečim štirinožnim prijateljem
preberi več

ZOO Ljubljana; Vir slike: ZOO Ljubljana

Novo okno v znanost živalskih vrtov in akvarijev

Evropska zveza živalskih vrtov in akvarijev (EAZA) vzpostavlja vseevropsko raziskovalno podatkovno zbirko
preberi več

ZOO Ljubljana; Vir slike: ZOO Ljubljana

Zimske počitnice v ZOO Ljubljana

ZOO Ljubljana vabi otroke na preživljanje zimskih počitnic
preberi več

ZOO Ljubljana; Vir slike: ZOO Ljubljana

Zimski ZOO Ljubljana letos z drsališčem!

Živalski vrt Ljubljana ne pozna zimskega spanja. Zima prinese nove čare in mnoge živali lahko opazujemo v najlepšem kožuhu ali perju prav v zimskih mesecih
preberi več

Noč črnih mačk v zavetišču ljubljana z maratonom posvojitev

Noč črnih mačk v zavetišču ljubljana z maratonom posvojitev

Že tradicionalno od leta 2014 bodo v Zavetišču Ljubljana pripravili posebno noč namenjeno črnim mačkam. Vsako leto poudarjajo, da je bolj kot barva živali pomemben karakter in z vašo pomočjo so premagali marsikateri mit o črnih mačkah
preberi več

20. obletnica delovanja Zavetišča za zapuščene živali Ljubljana

20. obletnica delovanja Zavetišča za zapuščene živali Ljubljana

Četrti oktober je za Zavetišče Ljubljana dvojen praznik. Najprej, ker je to rojstni dan zavetišča. Letos mineva 20 let, odkar je prvič odprlo vrata zapuščenim živalim
preberi več

Prvi mladič mačjega pande v ZOO Ljubljana; Vir slike: ZOO Ljubljana

Prvi mladič mačjega pande v ZOO Ljubljana

V Živalskem vrtu Ljubljana se je prvič skotil mladič mačjih pand, ki bo javnosti predstavljen na mednarodni dan teh nenavadnih živali v soboto,  17. septembra
preberi več