Spletni seminar o duševnem zdravju in dobrobiti veterinarjev

(12.01.2024) SZVMŽ vas vabi, da se v četrtek, 25. januarja, ob 18. uri udeležite spletnega seminarja na temo pomena duševnega zdravja in dobrobiti veterinarjev, s katerim odpirajo letošnjo pestro sezono SZVMŽ izobraževanj.


Udeležba je za člane SZVMŽ brezplačna.

Kot predavateljici smo povabili odlični Marianne Linder Olsen in Helene Seljenes Dalum, norveški doktorici veterinarske medicine, ki ju je povezala izjemna želja po izboljšanju ravni zavedanja o pomenu duševnega zdravja v veterinarskem poklicu. 

Skupaj sta si nadeli naziv “Psychovets”, pod katerim ozaveščata kolege veterinarje po vsem svetu. 

Obe sta v svojem poslanstvu brutalno iskreni in verjameta, da gre za mogočo misijo, ki cilja na odpravo stigmatizacije duševnega zdravja ter izboljšanje kvalitete življenja vseh veterinarjev. Njuni predavanji na izjemen način prepletata znanstvena dognanja in osebne izkušnje ter vas zagotovo ne bosta pustili ravnodušnih. 

Skrajni čas je, da naše duševno zdravje postavimo na prvo mesto in odkrito spregovorimo o tej nadvse pomembni in aktualni temi, ki pa je žal prevečkrat še vedno tabu. Šele ko bomo znali poskrbeti zase, bomo lahko kar najbolje poskrbeli tudi za naše paciente!

Program:

  • Marianne Linder Olsen: Veterinary depression - Psychological pitfalls in the veterinary industry; Overcoming the darkness
  • Helene Seljenes Dalum: Suicidal thoughts, animal euthanasia and help-seeking for mental health problems - new research from Norway


Seminar bo potekal v angleškem jeziku in bo trajal predvidoma dve uri. Veterinarska zbornica je spletni seminar ovrednotila z 0,2 točke iz naslova strokovnega izpopolnjevanja veterinarjev.

Na tej povezavi najdete prijavnice na seminar.

Udeleženci boste pred dogodkom prejeli e-pošto s povezavo do seminarja.
To pa ni edini brezplačni spletni seminar, ki ga letos organizirajo za člane SZVMŽ. Že dobre tri tedne kasneje, 17. februarja, namreč pripravljajo še štiriurni spletni seminar na temo klinične prehrane psov in mačk. Takrat bo predavala izjemna Cecilio Villaverde Haro, BVSc, PhD, DACVIM (Board-Certified Veterinary Nutritionist®), DECVCN (EBVS® European Specialist in Veterinary and Comparative Nutrition). Več o tem dogodku pa boste izvedeli kmalu.

www.zdruzenje-szvmz.siSorodni članki

Internistični dan SZVMŽ

Internistični dan SZVMŽ

SZVMŽ z veseljem najavlja svoj naslednji izobraževalni dogodek za veterinarje, Internistični dan SZVMŽ s poudarkom na hematološki diagnostiki in tumorskih markerjih v veterinarski medicini
preberi več

Predavanje Klinična prehrana psov in mačk

Predavanje Klinična prehrana psov in mačk

SZVMŽ vas vabi, da se v soboto, 17. februarja, ob 9. uri udeležite spletnega seminarja o klinični prehrani psov in mačk s predavateljico Cecilio Villaverde Haro.
preberi več

Rentgenska diagnostika skeletne patologije pri mačkah

Rentgenska diagnostika skeletne patologije pri mačkah

SZVMŽ vas vabi na izobraževanje za veterinarje z naslovom Rentgenska diagnostika skeletne patologije pri mačkah. Izobraževanje bo potekalo v sredo, 14. februarja, ob 17.uri v Hotelu A, Mala Pirešica 20, Petrovče (AC izvoz Žalec)
preberi več

SZVMŽ

Anestezijska delavnica SZVMŽ

SZVMŽ vas vabi na anestezijsko delavnico, ki bo potekala v soboto, 2. decembra, v veliki klinicni predavalnici Veterinarske fakultete
preberi več

SZVMŽ

SZVMŽ vikend za behaviorizem

SZVMŽ vas vabi na Vikend za behaviorizem, ki bo potekal od 18. do 19. novembra v Hotelu Kompas na Bledu
preberi več

SZVMŽ dermatološki dan

SZVMŽ dermatološki dan 2023

Leto je naokoli in bliža se 16.9., ko bo v Kongresnem centru Portus v Portorožu ponovno potekal že tradicionalni dermatološki dan
preberi več

SZVMŽ dermatološki dan

SZVMŽ dermatološki dan

Dermatološka sekcija SZVMŽ vas 16. septembra 2023 vabi na SZVMŽ dermatološki dan
preberi več

SZVMZ Kongres; Vir slike: SZVMZ

Fotografije letošnjega Simpozija SZVMŽ

Slovensko združenje veterinarjev za male živali se vam še enkrat zahvaljuje za obisk letošnjega dogodka, že 34. letnega simpozija SZVMŽ v Portorožu! 
preberi več