Strokovni spletni seminar s področja slikovne diagnostike

(20.12.2022) SZVMŽ za vas pripravlja spletni seminar, na katerem boste dobili odgovore na aktualna vprašanja s področja SLIKOVNE DIAGNOSTIKE.

Predavanje bo v soboto 28. januarja 2023 s pričetkom ob 14. uri (CET/GMT+1).

Naslovi predavanj:

  • Ultrasound & Radiographic Challenges of the Abdomen in Dogs and Cats
  • The Coughing Dog: What Am I Looking for on Radiographs?
  • Ultrasound & Radiographic Findings in Cats with Disorders of the Urinary System adiography of the Traumatized Patient: Neck & Thorax
  • Introduction to CT and MRI - What you need to know to survive?.

CV predavatelja

Federico Vilaplana Grosso
Federico Vilaplana Grosso
Predaval bo Federico Vilaplana Grosso, LV, DECVDI, DACVR, Clinical Associate Professor, University of Florida

Federico je diplomiral na veterinarski fakulteti v Cordobi leta 2008 in se tam po diplomi tudi zaposlil za nekaj mesecev kot pripravnik na kliniki za male živali. Po letu prakse na različnih klinikah po Španiji in Franciji je začel z rotirajočim pripravništvom na kliniki za male živali veterinarske fakultete v Parizu (Alfort), kjer je v naslednjih letih opravil tudi specialistično pripravništvo najprej iz interne medicine in nato iz radiologije. Nato je pričel in zaključil evropsko specializacijo in opravil specialistični izpit iz slikovne diagnostike na fakulteti v Utrechtu na Nizozemskem, kjer je ostal zaposlen še eno leto po zaključeni specializaciji. Nato se je preselil v ZDA, kjer je eno leto delal kot docent na univerzi Purdue, od leta 2017 pa je zaposlen na univerzi na Floridi, kjer je pridobil tudi naziv diplomata ameriškega kolidža za veterinarsko radiologijo. Letos je napredoval na položaj izrednega profesorja. Je dobitnik nagrade »Distinguished Veterinary Teacher Award« za leto 2022, ki jo podeljuje podjetje Zoetis učiteljem kot znak prepoznavanja njihove osebnosti in vodstvenih kvalitet ter izrednih predavateljskih sposobnosti.

Kotizacija/prijavnina:

  • brezplačno za člane/-ice SZVMŽ ali člani/-ice tujih nacionalnih združenj v okviru FECAVA/WSAVA,
  • brezplačno za študente/-ke Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani,
  • 60 €/osebo + 22% DDV, nečlani.

Prijava in registracija bo odprta v začetku januarja 2023.

Predavanja bodo potekala v angleškem jeziku. Izobraževanje bo točkovano s strani Veterinarske zbornice Slovenije. Ob prijavi in med predavanji boste lahko zastavili vprašanja Q&A, ali z "dvigom roke" z vstopom v predavalnico v živo. Predavatelj bo nanje odgovarjal v času, namenjenem za razpravo.

Lepo vabljeni.
Ekipa SZVMŽ


Sorodni članki

Predavanje Klinična prehrana psov in mačk

Predavanje Klinična prehrana psov in mačk

SZVMŽ vas vabi, da se v soboto, 17. februarja, ob 9. uri udeležite spletnega seminarja o klinični prehrani psov in mačk s predavateljico Cecilio Villaverde Haro.
preberi več

Rentgenska diagnostika skeletne patologije pri mačkah

Rentgenska diagnostika skeletne patologije pri mačkah

SZVMŽ vas vabi na izobraževanje za veterinarje z naslovom Rentgenska diagnostika skeletne patologije pri mačkah. Izobraževanje bo potekalo v sredo, 14. februarja, ob 17.uri v Hotelu A, Mala Pirešica 20, Petrovče (AC izvoz Žalec)
preberi več

SZVMŽ Psychovets

Spletni seminar o duševnem zdravju in dobrobiti veterinarjev

SZVMŽ vas vabi, da se v četrtek, 25. januarja, ob 18. uri udeležite spletnega seminarja na temo pomena duševnega zdravja in dobrobiti veterinarjev, s katerim odpirajo letošnjo pestro sezono SZVMŽ izobraževanj
preberi več

SZVMŽ

Anestezijska delavnica SZVMŽ

SZVMŽ vas vabi na anestezijsko delavnico, ki bo potekala v soboto, 2. decembra, v veliki klinicni predavalnici Veterinarske fakultete
preberi več

SZVMŽ

SZVMŽ vikend za behaviorizem

SZVMŽ vas vabi na Vikend za behaviorizem, ki bo potekal od 18. do 19. novembra v Hotelu Kompas na Bledu
preberi več

SZVMŽ dermatološki dan

SZVMŽ dermatološki dan 2023

Leto je naokoli in bliža se 16.9., ko bo v Kongresnem centru Portus v Portorožu ponovno potekal že tradicionalni dermatološki dan
preberi več

SZVMŽ dermatološki dan

SZVMŽ dermatološki dan

Dermatološka sekcija SZVMŽ vas 16. septembra 2023 vabi na SZVMŽ dermatološki dan
preberi več

SZVMZ Kongres; Vir slike: SZVMZ

Fotografije letošnjega Simpozija SZVMŽ

Slovensko združenje veterinarjev za male živali se vam še enkrat zahvaljuje za obisk letošnjega dogodka, že 34. letnega simpozija SZVMŽ v Portorožu! 
preberi več