FECAVA nudi štipendijo v višini 2000€  

(21.08.2015) Sodobna veterinarska medicina malih živali že dolgo ni več omejena na posamezne regije - naš cilj je delovati in razmišljati globalno.

FECAVA TRAVEL SCHOLARHIP v višini 2000€ omogoča nekajdnevno izmenjavo veterinarjev na področju Evrope, deljenje strokovnih izkušenj, druženje in spoznavanje kultur in po možnosti skupnega obiska dogodkov permanentnega izobraževanja.

Štipendijo v višini 2000€ na izmenjavo (obisk pri gostitelju in gostovanje) se podeljuje enkrat letno preko organizacije FECAVA, kar omogoča podjetje Laboklin.


Prosilci za štipendijo se lahko letos do 30.9. 2015 (za obiske v letu 2016) prijavijo v program štipendiranja, dobitnik pa bo znan na FECAVA Euro Kongresu v Barceloni, ki bo 15. - 17.10.2015.

V naslednjih letih bo rok za prijavo 2 meseca pred pričetkom evropskega kongresa.

Zainteresirane skupine veterinarjev za male živali naj pošljejo interesno prošnjo, v kateri  opredelijo svoj interes, namen izmenjave, opišejo udeležence skupine (3 - 4) in navedejo dve do tri države v Evropi (članice FECAVA), ki bi jih želeli obiskati.

Morebitni kandidati naj prošnje pošljejo glavnemu tajniku FECAVA, to je Wolfgang Dohne, na oba spodnja elektronska naslova, lahko pa tudi povprašajo, če jih zanima kaj več.

[email protected]

[email protected]

FECAVA bo ob pomoči nacionalnih direktorjev (zastopniki držav za posamezne članice) poskusila posikati primerno skupino kandidatov v navedenih državah, ki bi bila pripravljena gostiti prosilce za štipendijo za nekaj dni in ki bi si želela za nekaj dni gostovati pri prosilcu. Takšno skupino bodo povezali s kandidatom za štipendijo.

Skupini se bosta morali dogovoriti o organizaciji in bosta morali tajniku organizacije FECAVA oddati skupno prošnjo v obliki elektronske pošte v angleškem jeziku.

Slednja naj ne bi vsebovala več kot 500 besed, obvezno pa je navesti, kdo bo potoval (ime, priimek, osebni interes), kako naj bi organizirali izmenjavo (prevoz, prenočišče) in kaj se želijo ob izmenjavi naučiti.

Lahko se zgodi, da bo komisija za dodeljevanje štipendij potrebovala tudi druge informacije, ki pa se jih bo posredovalo naknadno.

Vsi prosilci se bodo morali strinjati, da se podatki iz prijav za štipendijo uporabijo v uradnih publikacijah FECAVE in v promocijskem materialu sponzorja štipendije, podjetja LABOKLIN.

Komisija, ki jo bodo sestavljanli zastopniki sponzorja in FECAVE, bo izbrala dobitnika štipendije pred pričetkom Evro kongresa, prejemnika pa objavila na Evro kongresu v Barceloni. Dobitnik bo prejel 1000€.

Dobitniki so dolžni prvo gostovanje izvesti najkasneje v 6 mesecih po prejemu štipendije, povratni obisk iz države gostiteljice pa mora biti najkasneje 12 mesecev po objavi dobitnikov.

Da bi prejeli drugi del štipendije, mora prejemnik napisati poročilo v angleškem jeziku (300 – 500 besed) in poslati fotodokumentacijo z izmenjave, ki je primerna za objavo v publikacijah FECAVE in sponzorja.

Za organizacijo potovanja poskrbijo prejemniki štipendije sami. FECAVA in LABOKLIN ne odgovarjata za morebitno škodo, poškodbo ali izgubo, ki bi se lahko zgodila v okviru programa.

FECAVA in LABOKLIN ne določata, kako točno naj se porabi štipendija, prejemniki se lahko sami odločijo, ali bo to za potne stroške, nastanitev, kotizacijo na kongresu, skupno večerjo ali skupni kulturni dogodek.

Kako izgleda FECAVINA potovalna štipendija – praktični primer:

Skupina veterinarjev iz Ljubljane bi rada obiskala kolege v Atenah v Grčiji. Zato pošljejo prošnjo v glavno pisarno FECAVA. FECAVA skupaj z direktorjem FECAVA za Grčijo poišče skupino iz Aten, ki bi bila pripravljena gostiti in obiskati Ljubljančane.

Obe skupini (grška in slovenska) se dogovorita o programu obiskov in skupno zaprosita za  FECAVA Travel Scholarship. V prošnji navedeta po 3-4 kandidate, ki naj bi se udeležili izmenjave. Kandidati se v prošnji predstavijo, navedejo, kako so se spoznali in kako načrtujejo izvedbo obiskov.

Kmalu po prejemu štipendije v višini 1000€ se ljubljanska skupina odpravi v Atene za podaljšani konec tedna. Petek preživijo na kliniki pri gostiteljih in opazujejo kolege pri delu in aktivno sodelujejo.

V soboto se obe skupini udeležita delavnice na temo “Atopični dermatitis psov”. Popoldne se odpravijo na krajši izlet in zvečer na koncert. Nedeljo izkoristijo za ogled znamenitosti pred odhodom v Ljubljano. Ljubljančani (prejemnik štipendije) so štipendijo porabili za sofinanciranje letalskih kart, spali pa so pri grških kolegih.

Tri mesece kasneje skupina grških veterinarjev pride v Ljubljano. Za dober začetek jih ljubljančani v četrtek peljejo na okusno večerjo. Petek gostje preživijo na klinikah, kjer spoznavajo primere in metode svojih gostiteljev. Zvečer se skupaj in se podajo na Ljubljanski grad.

Naslednje jutro se udeležijo delavnice na temo Diabetes mellitus pri mačkah, ki jo organizira slovensko podjetje za distribucijo veterinarskih zdravil. Popoldne izkoristijo za izlet na Bled, skupaj povečerjajo, nedeljsko jutro pa porabijo za raziskovanje Ljubljane s kolesi.

Obe skupini po končanem obisku napišeta kratko poročilo, ki ga opremita s fotografijami in pošljeta tajniku FECAVE. To je pogoj za izplačilo drugega dela štipendije v višini 1000€. Ta denar so že v času obiska grških kolegov ljubljančani porabili za potne stroške, večerje in vstopnine.

Fotografije in poročila o obisku objavi FECAVA v svojih publikacijah.

Tjaša Pukl, dr. vet. Med.,
direktorica FECAVA za Slovenijo

Sorodni članki

Feline Day v Beogradu

Feline Day v Beogradu

Srbsko združenje veterinarjev za male živali, ISFM in FECAVA vabijo na enodnevni seminar v Beograd
preberi več

FECAVA

FECAVA 2022 v Pragi – ste že prijavljeni?

Češka je poznana po kvalitetnem pivu in ugodnih cenah, letos pa so dodatno še ponosni gostitelji kongresa FECAVA, ki se bo odvijal med 8. in 11. junijem 2022 v Pragi
preberi več

FECAVA

Dobrodelni webinar Vets for Ukraine

FECAVA in The Webinar Vet organizirata brezplačni celodnevni spletni kongres z namenom zbiranja sredstev za pomoč Ukrajini.
preberi več

FECAVA

FECAVA 2022 v Pragi

Letošnji kongres FECAVA se bo odvijal med 8. in 11. junijem 2022 v Pragi
preberi več

WSAVA virtualni kongres 2021

WSAVA virtualni kongres 2021

Prihodnji WSAVA/FECAVA kongres se bo odvijal na spletu med 21. in 24. marcem 2021
preberi več

fecava

Veterinarji za male živali po vsem svetu izražajo zaskrbljenost glede poletnega filma o mopsu

Ekstremna vzreja povzroča resne zdravstvene težave: veterinarji izražajo zaskrbljenost zaradi promocije kratkogobčnih pasem psov v filmih in na socialnih omrežjih, saj to običajno poveča povpraševanje kupcev za takšnimi pasmami
preberi več

MASAP

Seminar medicine eksotičnih živali v Podgorici

Združenje veterinarje za male živali Črne gore  vabi kolege na seminar v Podgorico, ki se bo odvijal 20. oktobra v Hotelu Podgorica
preberi več

EJCAP Pomlad 2017: Rehabilitacija domačih ljubljenčkov

EJCAP Pomlad 2017: Rehabilitacija domačih ljubljenčkov

Od hidroterapije do elektroterapije in od laserskega zdravljenja do hladnih obkladkov – obseg fizikalne terapije za pomoč pri zdravljenju in rehabilitaciji naših pacientov je širok
preberi več