7. Slovenski veterinarski kongres

(19.10.2018) V letu 2019 bo ponovno organiziran Slovenski veterinarski kongres, največje strokovno in znanstveno srečanje slovenskih veterinarjev. Potekal bo med 4. in 6. aprilom 2019 v Portorožu.

slo-vet-kongres logo

Kongres, že 7. po vrsti, bo priložnost za srečanje s kolegi, izmenjavo mnenj in seznanitev z najnovejšimi znanstvenimi in strokovnimi spoznanji na področju veterinarske medicine.

SZVMŽ

Ker v letu 2019 mineva tudi 30 let od ustanovitve Slovenskega združenja veterinarjev za male živali (SZVMŽ), bodo osrednja tema kongresa male živali, poleg tega pa bomo v številnih drugih tematskih sklopih pokrili vsa področja veterinarske medicine in prepričani smo, da bo vsak od vas na kongresu našel kaj zanimivega.

slo-vet-kongres datum

Osrednji tematski sklopi bodo:

 • Družne živali (psi, mačke) - glavni temi kongresa bosta endokrinologija in bolezni mačk
 • Družne živali (eksotične živali)
 • Bujatrika
 • Konji
 • Perutnina
 • Čebele in ribe
 • Prašiči
 • Prostoživeče živali
 • Raziskave v veterinarstvu
 • Mikrobiologija
 • Varna hrana
 • Dobrobit živali
 • Infekcijske bolezni
 • Patologija
 • Upravno veterinarstvo
 • Uporaba zdravil


V okviru teh tematskih sklopov bodo organizirana tri plenarna predavanja s področja malih živali, preudarne rabe antibiotikov in dobrobiti veterinarjev ter večje število vabljenih predavanj.

Četrtek, 4. 4. 2019, je predviden kot predkongresni dan SZVMŽ, kjer bo organiziranih več različnih delavnic, in sicer s področja endokrinologije, ortopedije in elektrokemoterapije. Isti dan bo potekala redna letna skupščina SZVMŽ.

V petek, 5. 4. 2019, bo potekala redna letna skupščina Veterinarske zbornice Slovenije.

V soboto, 6. 4. 2019, pa bo v dopoldanskem času potekal tudi seminar za veterinarske tehnike, kot je to že tradicija na simpozijih SZVMŽ.

Prispevki na kongresu

Vsi udeleženci ste vabljeni, da se kongresa udeležite z aktivno predstavitvijo svojega dela v obliki kratkega predavanja ali posterja. Prispevke na kongresu v obliki povzetka je potrebno poslati najkasneje do 19. oktobra 2018 preko spletne strani kongresa.

Za dodatne informacije spremljajte naša obvestila ter obiščite uradno kongresno stran na povezavi www.vetkongres.si


Sorodni članki

Predavanje Klinična prehrana psov in mačk

Predavanje Klinična prehrana psov in mačk

SZVMŽ vas vabi, da se v soboto, 17. februarja, ob 9. uri udeležite spletnega seminarja o klinični prehrani psov in mačk s predavateljico Cecilio Villaverde Haro.
preberi več

Rentgenska diagnostika skeletne patologije pri mačkah

Rentgenska diagnostika skeletne patologije pri mačkah

SZVMŽ vas vabi na izobraževanje za veterinarje z naslovom Rentgenska diagnostika skeletne patologije pri mačkah. Izobraževanje bo potekalo v sredo, 14. februarja, ob 17.uri v Hotelu A, Mala Pirešica 20, Petrovče (AC izvoz Žalec)
preberi več

SZVMŽ Psychovets

Spletni seminar o duševnem zdravju in dobrobiti veterinarjev

SZVMŽ vas vabi, da se v četrtek, 25. januarja, ob 18. uri udeležite spletnega seminarja na temo pomena duševnega zdravja in dobrobiti veterinarjev, s katerim odpirajo letošnjo pestro sezono SZVMŽ izobraževanj
preberi več

SZVMŽ

Anestezijska delavnica SZVMŽ

SZVMŽ vas vabi na anestezijsko delavnico, ki bo potekala v soboto, 2. decembra, v veliki klinicni predavalnici Veterinarske fakultete
preberi več

SZVMŽ

SZVMŽ vikend za behaviorizem

SZVMŽ vas vabi na Vikend za behaviorizem, ki bo potekal od 18. do 19. novembra v Hotelu Kompas na Bledu
preberi več

SZVMŽ dermatološki dan

SZVMŽ dermatološki dan 2023

Leto je naokoli in bliža se 16.9., ko bo v Kongresnem centru Portus v Portorožu ponovno potekal že tradicionalni dermatološki dan
preberi več

SZVMŽ dermatološki dan

SZVMŽ dermatološki dan

Dermatološka sekcija SZVMŽ vas 16. septembra 2023 vabi na SZVMŽ dermatološki dan
preberi več

SZVMZ Kongres; Vir slike: SZVMZ

Fotografije letošnjega Simpozija SZVMŽ

Slovensko združenje veterinarjev za male živali se vam še enkrat zahvaljuje za obisk letošnjega dogodka, že 34. letnega simpozija SZVMŽ v Portorožu! 
preberi več