Zimsko strokovno srečanje Veterinarske zbornice v Laškem

(17.12.2013) Veterinarska zbornica Slovenije je s podporo podjetij Krka d.d. in Vetpromet d.o.o. ponovno organizirala izjemno zanimiv in izobraževalni seminar. Tokrat smo se v Laškem srečali pretekli petek, 29. novembra 2013.

Letošnja osrednja tema se je seveda vrtela okoli aktualnega vprašanja o preventivnih cepljenjih v prihodnosti kot varni in učinkoviti zaščiti pred boleznimi. Kot zmeraj se je tudi tokrat predavanj ter obeh forumov udeležilo okoli 150 kolegov veterinarjev iz vse Slovenije, ki so z veseljem tudi aktivno sodelovali. Moderatorja na srečanju sta bila dr. Borut Zemljič in mag. Jure Pipp.


Celodnevni program srečanja je bil razdeljen na dopoldanski in popoldanski del, ki sta se vsak zaključila s forumom na obdelano tematiko. Pred opoldanskim odmorom smo s strani mag. Brede Horvatin iz Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) bili obveščeni o novostih glede Pravilnika o ukrepih za ugotavljanje, preprečevanje širjenja in zatiranje stekline, ki ga tudi že lahko najdete na spletni strani Registra predpisov. Sledilo je izjemno zanimivo predavanje prof.dr.

Petra Hostnika, nato pa smo po odmoru prejeli tudi aktualne informacije glede dejavnosti zdravstvene službe za zaščito ljudi pred steklino (Marta Košir, ZZV Novo mesto) in o razširjenosti ehinokokoze v Sloveniji (mag. Eva Grilc, IVZ). Sledil je buren forum o steklini in namenu korenite spremembe dela preventive v Sloveniji. Del slušateljev se je udeležil še ustanovnega zbora Komisije za zdravila v veterinarski medicini.


Po odličnem kosilu so sledila praktična predavanja kolegov o najnovejših principih zaščitnega cepljenja pri perutnini (prof.dr. Olga Zorman Rojs), prašičih (dr. Stane Košorok), govedu (doc.dr. Ožbalt Podpečan), konjih (doc.dr. Modest Vengušt), belih dihurjih (doc.dr. Jožko Račnik) ter psih in mačkah (prof.dr. Nataša Tozon).

Po krajšem premoru smo nadaljevali naslednji tematski sklop, ki ga je s predhodnimi predavanji  ABC imunologije pričel že prof.dr. Tadej Malovrh. Gostujoči strokovnjak Guillaume Convert (Merial, Francija) je predstavil novosti vakcinologije, sledil pa je še drugi forum o preventivnih cepljenjih kot učinkoviti in varni ter poceni preventivi prihodnosti.

Sorodni članki

Veterinarsko društvo Celje

Tradicionalni športni dan Veterinarskega društva Celje

Veterinarsko društvo Celje vabi na tradicionalni športni dan v Športni park Kozje
preberi več

26. strokovno srečanje članov Veterinarske zbornice Slovenije  Tokratno 26. strokovno srečanje članov Veterinarske zbornice Slovenije se bo odvijalo v Kongresnem centru Habakuk 26. in 27. oktobra 2023

27. strokovno srečanje članov VZbSi

Veterinarska zbornica Slovenije vabi vse članice in člane na 27. strokovno srečanje, ki bo potekalo v Termah Zreče, 9. in 10. maja 2024.
preberi več

Slovenski veterinarski kongres 2024

Slovenski veterinarski kongres 2024

V letu 2024 bo ponovno organiziran Slovenski veterinarski kongres, največje strokovno in znanstveno srečanje slovenskih veterinarjev
preberi več

26. strokovno srečanje članov Veterinarske zbornice Slovenije  Tokratno 26. strokovno srečanje članov Veterinarske zbornice Slovenije se bo odvijalo v Kongresnem centru Habakuk 26. in 27. oktobra 2023

26. strokovno srečanje članov Veterinarske zbornice Slovenije

Tokratno 26. strokovno srečanje članov Veterinarske zbornice Slovenije se bo odvijalo v Kongresnem centru Habakuk 26. in 27. oktobra 2023
preberi več

Predavanje Abortusi pri govedu in BVD

Spomladansko strokovno izpopolnjevanje članov VzbSi

Spomladansko strokovno izpopolnjevanje članov VzbSi v Zrečah se bo letos odvijalo 11. in 12. maja
preberi več

Predavanje Abortusi pri govedu in BVD

Izobraževanje v organizaciji Veterinarske zbornice Slovenije

Veterinarska zbornica Slovenije vabi na izobraževanje Izvajanje ukrepa Dobrobit živali v letu 2023 – BVD: VLOGA VETERINARJEV IN VETERINARSKIH ORGANIZACIJ
preberi več

Predavanje Abortusi pri govedu in BVD

Jesensko strokovno izpopolnjevanje članov VzbSi

Veterinarska zbornica Slovenije obvešča vse svoje članice in člane, da bo 24. strokovno srečanje članov Veterinarske zbornice Slovenije potekalo v Termah Zreče, 13. in 14. oktobra 2022.
preberi več

Fotografije izobraževanja VZbSi v Zrečah

Fotografije izobraževanja VZbSi v Zrečah

Udeležili smo se pomladnega strokovnega srečanja v Zrečah, ki se je odvijalo 26. in 27. maja 2022
preberi več