Slovenska veterinarska baza krvodajalcev TAČKA DARUJE

(05.04.2018) Z veseljem vam predstavljamo Slovensko veterinarsko bazo krvodajalcev, ki jo najdete na internetnem naslovu www.tackadaruje.si.

Aplikacija Slovenska veterinarska baza krvodajalcev je nastala v sodelovanju pobudnic projekta (Tina Roškar, Darja Pavlin, Metka Šimundić in Alenka Kropivšek) in Veterinarske zbornice Slovenije, Sekcije veterinarjev praktikov.

Slovenska veterinarska baza krvodajalcev TAČKA DARUJE Nastala je z namenom, da rešimo tegobe pridobivanja ustreznih krvodajalcev v vseh regijah Slovenije in da dvignemo transfuzijo v veterinarski medicini na ustrezno raven tudi pri nas. Verjamemo, da jo boste kolegi na terenu sprejeli z navdušenjem.

Ustanovitelji upajo, da boste prepoznali vrednost in prednosti vzpostavljanja takšne baze ter pri njenem razvoju tudi aktivno sodelovali. Na tem mestu vabijo vse, ki bi se jim želeli aktivno priključiti, kot pomoč skrbniku baze ali s strokovnimi prispevki na temo transfuzije in hematoloških obolenj, da se javite na uprava@vzb.si. Na isti naslov so dobrodošla tudi vsa vprašanja, kritike in pobude v zvezi z aplikacijo.

Projekt zaenkrat ne predvideva nagrajevanja dajalcev, morda pa se v prihodnosti to še spremeni. Teste za testiranje krvnih skupin krvodajalcem bo prispevala Veterinarska zbornica Slovenije, tako da veterinarske organizacije nimate dodatnih materialnih stroškov.

Edina naloga kolegov na terenu je pridobivanje novih krvodajalcev in izvedba testiranj, ki so zelo enostavna.

Aplikacija tako ponuja novo in napredno storitev za naše stranke in naše paciente. Vse veterinarske organizacije boste prejele plakate v namen oglaševanja baze krvodajalcev v vaših organizacijah ter nalepke za označevanje krvnih skupin.

www.tackadaruje.si


Sorodni članki

Predavanje Abortusi pri govedu in BVD

Izobraževanje v organizaciji Veterinarske zbornice Slovenije

Veterinarska zbornica Slovenije vabi na izobraževanje Izvajanje ukrepa Dobrobit živali v letu 2023 – BVD: VLOGA VETERINARJEV IN VETERINARSKIH ORGANIZACIJ
preberi več

Predavanje Abortusi pri govedu in BVD

Jesensko strokovno izpopolnjevanje članov VzbSi

Veterinarska zbornica Slovenije obvešča vse svoje članice in člane, da bo 24. strokovno srečanje članov Veterinarske zbornice Slovenije potekalo v Termah Zreče, 13. in 14. oktobra 2022.
preberi več

Fotografije izobraževanja VZbSi v Zrečah

Fotografije izobraževanja VZbSi v Zrečah

Udeležili smo se pomladnega strokovnega srečanja v Zrečah, ki se je odvijalo 26. in 27. maja 2022
preberi več

Predavanje Abortusi pri govedu in BVD

23. strokovno srečanje v Termah Zreče

Veterinarska zbornica Slovenije vas z veseljem vabi na že 23. strokovno srečanje članov, ki bo potekalo 26. in 27. maja 2022 v idilično pomladnem okolju Term Zreče
preberi več

Sklic redne letne Skupščine VzbSi

Sklic redne letne Skupščine VzbSi

Predsednik Veterinarske zbornice Slovenije v torek, 10. maja 2022, ob 16. uri sklicuje redno letno Skupščino, ki se bo odvijala preko spleta
preberi več

Predavanje Abortusi pri govedu in BVD

Seminar Komisije za perutnino VzbSi

Z veseljem vas obveščamo, da po nekajletnem premoru Komisija za perutnino pri Veterinarski zbornici Slovenije zopet organizira strokovno izobraževalni seminar.
preberi več

Predavanje Abortusi pri govedu in BVD

Strokovno izpopolnjevanje o APK

Veterinarska zbornica Slovenije kolege vabi na strokovno predavanje z delavnico s področja ugotavljanja, preprečevanja in ukrepanja v zvezi Afriško prašičjo kugo
preberi več

19. Strokovno srečanje članov Veterinarske zbornice Slovenije

22. strokovno srečanje članov Veterinarske zbornice Slovenije

Jesensko strokovno izpopolnjevanje veterinarjev 2021 bo potekalo v četrtek, 14. oktobra 2021 in petek, 15. oktobra 2021 v Termah Zreče
preberi več

Znanost

novice

mednarodno