Obiskali smo redni letni zbor Sekcije veterinarjev praktikov na Vranskem!

(03.10.2016) V sredo, 28. septembra 2016 smo se v Centru varne vožnje na Vranskem udeležili rednega letnega zbora Sekcije veterinarjev praktikov Veterinarske zbornice Slovenije (SVP VZbSi).

Dogodek je obiskalo ogromno kolegov praktikov, ki so imeli možnost poslušanja izjemno zanimivih predavanj ter se ob tem med odmori za malice in kosilo lahko tudi ponovno družili s svojimi bivšimi sošolci in kolegi iz stroke.

Po kratkem otvoritvenem nagovoru predsednika SVP VZbSi, mag. Marjana Tacerja, so že prva predavanja navdušila vse prisotne. Imeli smo namreč priložnost spoznati avtorja knjige Communication in Practice, dr. Roelanda Wesselsa, katerega predavanja so bila navdihujoča in neizmerno poučna.


Še pred prvim odmorom, kjer smo imeli veterinarji možnost na kratko poklepetati ob kavi, se je odvilo predavanje na temo internetnega marketinga, ki ga je predstavil drug gostujoči predavatelj, prof.dr. Albert Marinculić.

Tako predavanja kot kosilo so bili za člane SVP brezplačni, saj je stroške kotizacij, predavateljev in kosila krila SVP VZbSi iz prihrankov minulega leta, sponzorstvo pogostitev med odmori pa so prevzela podjetja GeneraSi d.o.o., Animalis d.o.o., Salus, Veletrgovina, d.o.o. in Vetpromet d.o.o.. Vsem, ki so dogodek omogočili, se udeleženci seminarja najlepše zahvaljujemo!


Neposredno po prvem odmoru se je strokovni del srečanja nadaljeval s predavanji predstavnika MSD Animal Health, Themstoklisa Harosa, veterinarja iz Grčije. Sledili sta mu še Emilija Horvat Petrovič, ki je podala informacije o varstvu konkurence in njenih kršitvah ter Natalija Cesar s predavanjem o informacijah javnega značaja in varstvu osebnih podatkov. 


Popoldanski del srečanja je bil namenjen podajanju strokovnih informacij udeležencem glede zavarovalništva gospodarskih in družnih živali (Olga Jurkošek), novosti pri registraciji in identifikaciji kopitarjev (Zlatko Kafel) in kratkih informacij o veterinarskih organizacijah FVE, UEPV in FECAVA (mag. Marjan Tacer in doc.dr. Alenka Seliškar) ter še predavanje na trenutno izjemno aktualno temo o bolezni vozličastega dermatitisa, o kateri je aktualne informacije predal prof.dr. Peter Hostnik.  

 

Ob koncu dneva so se člani Sekcije veterinarjev praktikov udeležili tudi rednega letnega zbora, s katerim se je poučen, zanimiv in zabaven dan za udeležence tudi zaključil.

Tudi predstavniki Vet-Magazin.si se zahvaljujemo predsedniku SVP VZbSi, mag. Marjanu Tacerju za prijazno povabilo ter se veselimo prihodnjega srečanja!






Sorodni članki

Slovenski veterinarski kongres 2024

Slovenski veterinarski kongres 2024

V letu 2024 bo ponovno organiziran Slovenski veterinarski kongres, največje strokovno in znanstveno srečanje slovenskih veterinarjev
preberi več

26. strokovno srečanje članov Veterinarske zbornice Slovenije  Tokratno 26. strokovno srečanje članov Veterinarske zbornice Slovenije se bo odvijalo v Kongresnem centru Habakuk 26. in 27. oktobra 2023

26. strokovno srečanje članov Veterinarske zbornice Slovenije

Tokratno 26. strokovno srečanje članov Veterinarske zbornice Slovenije se bo odvijalo v Kongresnem centru Habakuk 26. in 27. oktobra 2023
preberi več

Predavanje Abortusi pri govedu in BVD

Spomladansko strokovno izpopolnjevanje članov VzbSi

Spomladansko strokovno izpopolnjevanje članov VzbSi v Zrečah se bo letos odvijalo 11. in 12. maja
preberi več

Predavanje Abortusi pri govedu in BVD

Izobraževanje v organizaciji Veterinarske zbornice Slovenije

Veterinarska zbornica Slovenije vabi na izobraževanje Izvajanje ukrepa Dobrobit živali v letu 2023 – BVD: VLOGA VETERINARJEV IN VETERINARSKIH ORGANIZACIJ
preberi več

Predavanje Abortusi pri govedu in BVD

Jesensko strokovno izpopolnjevanje članov VzbSi

Veterinarska zbornica Slovenije obvešča vse svoje članice in člane, da bo 24. strokovno srečanje članov Veterinarske zbornice Slovenije potekalo v Termah Zreče, 13. in 14. oktobra 2022.
preberi več

Fotografije izobraževanja VZbSi v Zrečah

Fotografije izobraževanja VZbSi v Zrečah

Udeležili smo se pomladnega strokovnega srečanja v Zrečah, ki se je odvijalo 26. in 27. maja 2022
preberi več

Predavanje Abortusi pri govedu in BVD

23. strokovno srečanje v Termah Zreče

Veterinarska zbornica Slovenije vas z veseljem vabi na že 23. strokovno srečanje članov, ki bo potekalo 26. in 27. maja 2022 v idilično pomladnem okolju Term Zreče
preberi več

Sklic redne letne Skupščine VzbSi

Sklic redne letne Skupščine VzbSi

Predsednik Veterinarske zbornice Slovenije v torek, 10. maja 2022, ob 16. uri sklicuje redno letno Skupščino, ki se bo odvijala preko spleta
preberi več