Dvodnevna delavnica z naslovom Dobrobit živali

(04.12.2017) Biotehniški izobraževalni center Ljubljana vabi na dvodnevno delavnico z naslovom Dobrobit živali 7. in 8.  decembra 2017.

V so organizaciji komisije za dobrobit živali pri veterinarski zbornici slovenije in veterinarske fakultete v ljubljani bo 7. in 8. decembra 2017 potekala delavnica z naslovom Dobrobit živali.

Program bo nedvomno zanimiv za študente veterinarstva, za kolege veterinarje in druge, ki pri svojem vsakdanjem delu  prihajajo v stik z živalmi. 

Dvodnevna delavnica z naslovom Dobrobit živali

Prvi dan (7. decembra) bo program potekal vzporedno v dveh predavalnicah. Delavnici bosta vodila prof. dr. Herwig Grimm iz Dunaja in prof. dr. Vlatko Ilieski iz Skopja. Program bo ta dan v celoti potekal v angleškem jeziku.

Prof. dr. Herwig Grimm bo vodil delavnico s poudarkom na etičnem vidiku dobrobiti in prof. dr. Vlatko Ilieski s poudarkom na veterinarskem vidiku dobrobiti. Po glavnem odmoru (po kosilu) se bosta obe skupini zamenjali.

Oba predavatelja bosta skupaj s skupino študentov, aktivno razglabljala o treh pomembnih vprašanjih na katera so študentje predhodno pripravili in oddali seminarske naloge.

Naslovi seminarskih nalog so:

  • usmrtitev – evtanazija
  • protokoli ocene ravni dobrobiti
  • odnos človek – žival

Podroben program delavnice in dodatne informacije o prijavah s prijavnico najdete na naslednjih povezavah, prijave so možne le do torka, 5. decembra 2017!Sorodni članki

Predavanje Klinična prehrana psov in mačk

Predavanje Klinična prehrana psov in mačk

SZVMŽ vas vabi, da se v soboto, 17. februarja, ob 9. uri udeležite spletnega seminarja o klinični prehrani psov in mačk s predavateljico Cecilio Villaverde Haro.
preberi več

Virbac

Zdravljenje otitisov pri psih

Medical Intertrade vas vabi na strokovno srečanje, kjer vam bodo predstavili novosti o zdravljenju otitisov pri psih
preberi več

Rentgenska diagnostika skeletne patologije pri mačkah

Rentgenska diagnostika skeletne patologije pri mačkah

SZVMŽ vas vabi na izobraževanje za veterinarje z naslovom Rentgenska diagnostika skeletne patologije pri mačkah. Izobraževanje bo potekalo v sredo, 14. februarja, ob 17.uri v Hotelu A, Mala Pirešica 20, Petrovče (AC izvoz Žalec)
preberi več

SZVMŽ Psychovets

Spletni seminar o duševnem zdravju in dobrobiti veterinarjev

SZVMŽ vas vabi, da se v četrtek, 25. januarja, ob 18. uri udeležite spletnega seminarja na temo pomena duševnega zdravja in dobrobiti veterinarjev, s katerim odpirajo letošnjo pestro sezono SZVMŽ izobraževanj
preberi več

Sklop webinarjev o diabetesu pri psih in mačkah

Sklop webinarjev o diabetesu pri psih in mačkah

Ekipa Vetpromet vas vabi k udeležbi na sklopu webinarjev o diabetesu pri psih in mačkah
preberi več

V četrtek, 16. novembra vas ekipa Vetrprometa vabi na webinar "Cardio Thursday".

Cardio Webinar

V četrtek, 16. novembra vas ekipa Vetrprometa vabi na webinar “Cardio Thursday”
preberi več

SZVMŽ

Anestezijska delavnica SZVMŽ

SZVMŽ vas vabi na anestezijsko delavnico, ki bo potekala v soboto, 2. decembra, v veliki klinicni predavalnici Veterinarske fakultete
preberi več

Dr. José Manuel Sánchez-Vizcaíno

Spletno predavanje African swine fever is getting closer to us everyday

Animalis, d.o.o., vas vabi k udeležbi na spletno predavanje z naslovom 'African swine fever is getting closer to us everyday', ki ga organizira podjetje CID LINES - Predavanje bo potekalo 9.11.2023 od 15.00 - 16.00
preberi več