Dobrodelna predavanja skupine Vets with Horsepower letos tudi v Sloveniji!

(27.03.2017) Vets with Horsepower združuje na svetovnem nivoju zelo prominentne veterinarje v medicini kopitarjev. Njihova namena sta izobraževanje in pridobivanje donacijskih sredstev za nerazvita področja sveta, kjer imajo kopitarji, še posebej osli, vitalno vlogo pri preživetju družine.

Vets with Horsepower je skupina izkušenih veterinarjev za kopitarje, ki že nekaj let zapored potujejo kot skupina motoristov, na svojih postankih pa pripravijo zanimiv strokoven program, znotraj katerega delijo svoje bogate izkušnje s področja svojega veterinarskega dela z namenom zbiranja finančnih sredstev na nominirane dobrodelne organizacije.


Izleti skupine Vets with Horsepower so do danes zbrali že več kot 500.000 EUR za dobrodelne organizacije, ki se ukvarjajo z zaščito kopitarjev in otrok ter so tako izboljšali kvaliteto življenja ljudem, konjem in oslom.

Letos organizirajo že 7. turnejo v poletnih mesecih na kateri bodo zbirali sredstva za Gambia Horse and Donkey Trust (www.gambiahorseanddonkey.org.uk), St Ethelbert's child refuge centre (www.ethelbert.co.za) in HEROS (www.heroscharity.org), angleško dobrodelno organizacijo za prekvalifikacijo in nastanitev nekdanjih dirkalnih konj, da imajo kvalitetno življenje tudi po zaključku športne kariere.

Turneja za leto 2017 jih bo popeljala v Belgijo, Nemčijo, Švico, Italijo, Slovenijo (29.06.), Madžarsko, Avstrijo, Češko, Poljsko in Nizozemsko.

Letos skupino oblikujejo:

 • dr. Jessica Kidd –  kirurgija / neonatologija
 • dr. Caroline Hahn – internistka – nevrologija / mišičje
 • dr. Jenny Croft – strokovnjak splošne prakse / želodčni ulkusi / ppid (ekvini Cushingov sindrom) / laminitis
 • dr. John Burford – kirurgija
 • dr. David Bardell – aneszezija
 • dr. Edmund Hainisch – internist / kirurg
 • dr. Deon van Tonder – reprodukcija / eksotične bolezni
 • dr. Dietrich von Schweinitz – težave s hrbtom / akupunktura
 • dr.  Alicja Pacholewska – terapija z matičnimi celicami
 • prof. Derek Knottenbelt – internist / neoplazija / dermatologija / oftalmologija


V Sloveniji bodo imeli svoj postanek v četrtek, 29.6.2017. Pri lokalni organizaciji dogodka sodelujeta Veterinarska fakulteta in Veterinarska zbornica, ki bo zagotovila primerno točkovanje za kolege, ki se bodo dogodka udeležili.

www.facebook.com/VetswithHorsePower

Za več informacij spremljajte naše objave!

Sorodni članki

Veterinarsko društvo Celje

Tradicionalni športni dan Veterinarskega društva Celje

Veterinarsko društvo Celje vabi na tradicionalni športni dan v Športni park Kozje
preberi več

26. strokovno srečanje članov Veterinarske zbornice Slovenije Tokratno 26. strokovno srečanje članov Veterinarske zbornice Slovenije se bo odvijalo v Kongresnem centru Habakuk 26. in 27. oktobra 2023

27. strokovno srečanje članov VZbSi

Veterinarska zbornica Slovenije vabi vse članice in člane na 27. strokovno srečanje, ki bo potekalo v Termah Zreče, 9. in 10. maja 2024.
preberi več

Slovenski veterinarski kongres 2024

Slovenski veterinarski kongres 2024

V letu 2024 bo ponovno organiziran Slovenski veterinarski kongres, največje strokovno in znanstveno srečanje slovenskih veterinarjev
preberi več

26. strokovno srečanje članov Veterinarske zbornice Slovenije Tokratno 26. strokovno srečanje članov Veterinarske zbornice Slovenije se bo odvijalo v Kongresnem centru Habakuk 26. in 27. oktobra 2023

26. strokovno srečanje članov Veterinarske zbornice Slovenije

Tokratno 26. strokovno srečanje članov Veterinarske zbornice Slovenije se bo odvijalo v Kongresnem centru Habakuk 26. in 27. oktobra 2023
preberi več

Predavanje Abortusi pri govedu in BVD

Spomladansko strokovno izpopolnjevanje članov VzbSi

Spomladansko strokovno izpopolnjevanje članov VzbSi v Zrečah se bo letos odvijalo 11. in 12. maja
preberi več

Predavanje Abortusi pri govedu in BVD

Izobraževanje v organizaciji Veterinarske zbornice Slovenije

Veterinarska zbornica Slovenije vabi na izobraževanje Izvajanje ukrepa Dobrobit živali v letu 2023 – BVD: VLOGA VETERINARJEV IN VETERINARSKIH ORGANIZACIJ
preberi več

Predavanje Abortusi pri govedu in BVD

Jesensko strokovno izpopolnjevanje članov VzbSi

Veterinarska zbornica Slovenije obvešča vse svoje članice in člane, da bo 24. strokovno srečanje članov Veterinarske zbornice Slovenije potekalo v Termah Zreče, 13. in 14. oktobra 2022.
preberi več

Fotografije izobraževanja VZbSi v Zrečah

Fotografije izobraževanja VZbSi v Zrečah

Udeležili smo se pomladnega strokovnega srečanja v Zrečah, ki se je odvijalo 26. in 27. maja 2022
preberi več