21. strokovno srečanje članov Veterinarske zbornice Slovenije

(02.09.2019) Veterinarska zbornica Slovenije (VZbSi) vas vabi, da si  rezervirate čas za tradicionalno jesensko strokovno srečanje in druženje članov, ki bo potekalo v četrtek, 17. in petek, 18. oktobra 2019 v Termah Zreče.

Četrtek, 17. oktober 2019

  • veterinarska zbornica Četrtkovo dopoldne bo namenjeno tematiki kopitarjev. Predavatelji nas bodo seznanili z najpogostejšimi boleznimi pri novorojenih žrebetih, spregovorili bodo tudi o pomenu preudarne rabe protimikrobnih zdravil pri kopitarjih. V dveh predavanjih bodo predstavljeni najpogostejši zapleti med in po splošni anesteziji pri konjih ter diagnostične prevodne anestezije v ortopediji konj.
  • Zgodaj popoldne vam bodo strokovnjaki s področja bujatrike predstavili problematiko kužne šepavosti pri ovcah in paratuberkuloze goveda.
  • V sklopu tokratnega srečanja bo v četrtek, proti koncu popoldneva, potekala tudi volilna skupščina Sekcije veterinarjev praktikov VZbSi. V ta namen bodo že v začetku meseca septembra potekali sestanki na nivoju regionalnih odborov VZbSi.
  • Po končanem uradnem delu programa se bomo zvečer zbrali na skupni večerji, mi pa se bomo potrudili, da bo nadaljevanje večera prineslo prijetno druženje kolegov veterinarjev.

Petek, 18. oktober 2019

  • Petkovo dopoldne bo namenjeno področju male prakse. V prvem delu programa bodo izvedena predavanja o minimalnih postopkih pred, med in po anesteziji, o lestvicah za ocenjevanje akutne in kronične bolečine, predstavljena pa bodo tudi priporočila za uporabo analgetikov pri psih in mačkah.
  • V nadaljevanju dopoldneva vam bodo predavatelji predstavili smernice pri obravnavi onkološkega pacienta, smernice za smotrno uporabo gastroprotektivov v veterinarski medicini ter smernice za diagnostiko in zdravljenje imunsko pogojene anemije psov in mačk.
  • Dopoldanski program se bo zaključil s predavanjem o kardiološki urgenci – kako jo prepoznati in kako ukrepati.
  • Po opoldanskem odmoru bo organizirana okrogla miza, na kateri se bo pogovarjalo o korporacijskih prevzemih veterinarskih organizacij.
  • Zaključek petkovega popoldneva bo namenjen letošnji že drugi seji Skupščine VZbSi, na kateri bosta potekala obravnava in sprejem novih normativnih aktov zbornice s področja izvajanja javnih pooblastil VZbSi in še nekaterih drugih internih predpisov, ki so nujno potrebni za uspešno delovanje Zbornice.


Cilj zborničnega vodstva je, da bodoudi na 21. strokovnem izpopolnjevanju veterinarjev gostili vrhunske predavatelje in strokovnjake s področja veterinarstva in z drugih področij vsakdanjega življenja. Izmenjava mnenj in izkušenj ter iskanje skupnih odgovorov o aktualnih temah, kot je varovanje zdravja živali z neposredno prepletenostjo in vplivom na javno zdravje ter o dobrem počutju živali, krepi zavedanje o pomembnosti veterinarske stroke tako na ozko strokovnem področju kot tudi v širšem smislu varovanja zdravja ljudi, sobivanja z živalmi in ohranjanja čistega okolja.

Za dodatne informacije o programu in prijavah nas spremljajte še naprej!


Sorodni članki

Predavanje Abortusi pri govedu in BVD

Izobraževanje v organizaciji Veterinarske zbornice Slovenije

Veterinarska zbornica Slovenije vabi na izobraževanje Izvajanje ukrepa Dobrobit živali v letu 2023 – BVD: VLOGA VETERINARJEV IN VETERINARSKIH ORGANIZACIJ
preberi več

Predavanje Abortusi pri govedu in BVD

Jesensko strokovno izpopolnjevanje članov VzbSi

Veterinarska zbornica Slovenije obvešča vse svoje članice in člane, da bo 24. strokovno srečanje članov Veterinarske zbornice Slovenije potekalo v Termah Zreče, 13. in 14. oktobra 2022.
preberi več

Fotografije izobraževanja VZbSi v Zrečah

Fotografije izobraževanja VZbSi v Zrečah

Udeležili smo se pomladnega strokovnega srečanja v Zrečah, ki se je odvijalo 26. in 27. maja 2022
preberi več

Predavanje Abortusi pri govedu in BVD

23. strokovno srečanje v Termah Zreče

Veterinarska zbornica Slovenije vas z veseljem vabi na že 23. strokovno srečanje članov, ki bo potekalo 26. in 27. maja 2022 v idilično pomladnem okolju Term Zreče
preberi več

Sklic redne letne Skupščine VzbSi

Sklic redne letne Skupščine VzbSi

Predsednik Veterinarske zbornice Slovenije v torek, 10. maja 2022, ob 16. uri sklicuje redno letno Skupščino, ki se bo odvijala preko spleta
preberi več

Predavanje Abortusi pri govedu in BVD

Seminar Komisije za perutnino VzbSi

Z veseljem vas obveščamo, da po nekajletnem premoru Komisija za perutnino pri Veterinarski zbornici Slovenije zopet organizira strokovno izobraževalni seminar.
preberi več

Predavanje Abortusi pri govedu in BVD

Strokovno izpopolnjevanje o APK

Veterinarska zbornica Slovenije kolege vabi na strokovno predavanje z delavnico s področja ugotavljanja, preprečevanja in ukrepanja v zvezi Afriško prašičjo kugo
preberi več

19. Strokovno srečanje članov Veterinarske zbornice Slovenije

22. strokovno srečanje članov Veterinarske zbornice Slovenije

Jesensko strokovno izpopolnjevanje veterinarjev 2021 bo potekalo v četrtek, 14. oktobra 2021 in petek, 15. oktobra 2021 v Termah Zreče
preberi več

Znanost

novice

mednarodno