20. strokovno srečanje članov Veterinarske zbornice Slovenije

(25.09.2018) 20. strokovno srečanje članov Veterinarske zbornice Slovenije bo 18. in 19. oktobra 2018 v Tremah Zreče

Jutranje meglice naznanjajo, kljub še vedno sončnim in toplim dnevom, da jesen podaja roko že med vrati odhajajočemu poletju in bodo meglice vedno bolj temnile prihajajoč čas, pa tudi naše razpoloženje.

veterinarska zbornica Na Zbornici so z mislimi že v oktobru in kako popestriti in celo izboljšati kvaliteto življenja, pa tudi veterinarskega dela.

V četrtek in petek, 18. in 19. oktobra 2018 vas vabijo v Terme Zreče na že jubilejno 20. strokovno srečanje članov Veterinarske zbornice Slovenije.

Tematika prvega dne bo ponudila, v kratkem opisu, »parazitarna obolenja od A do Ž« pri živalskih vrstah, ki so najpogostejši, pa tudi malo manj pogosti pacienti: predvidoma bodo začeli z imunologijo, nadaljevali z obolenji po živalskih vrstah, kliniko, diagnostiko in zdravljenjem, zaključili pa v povezavi s sinonimom »eno zdravje« oziroma živalskih parazitarnih obolenj s škodljivim vplivom na človekovo zdravje.

Drugi dan so v celoti namenili komunikaciji, čustvom, stresu … dejavnikom, ki vse preveč zastirajo živeti kvalitetno življenje ali pa jemljejo preveč življenjske energije.

Zdravnika in psihoterapevta Željka Ćurića, dr. med., že mnogi poznate kot izjemno zanimivega in energičnega predavatelja.

Tematika je za vse nas, v skladu s časom in pa tudi, žal, vedno bolj aktualna in poudarja en del našega poklica, kjer nam velikokrat zmanjka znanja in veščin, vedno bolj pogosto pa povzroča hude skrbi, stres, celo izgorelost ter kronična obolenja.

V prihodnjih dneh vam posredujejo podrobnejši strokovni in družabni program ter prijavnico za srečanje, do takrat pa vas vse vabijo, da si oba dneva v oktobru rezervirate za druženje s kolegi.


Predsednik Strokovne komisije
Milan Hren, dr. vet. med.
in
Direktorica Veterinarske zbornice Slovenije


Sorodni članki

Predavanje Abortusi pri govedu in BVD

Izobraževanje v organizaciji Veterinarske zbornice Slovenije

Veterinarska zbornica Slovenije vabi na izobraževanje Izvajanje ukrepa Dobrobit živali v letu 2023 – BVD: VLOGA VETERINARJEV IN VETERINARSKIH ORGANIZACIJ
preberi več

Predavanje Abortusi pri govedu in BVD

Jesensko strokovno izpopolnjevanje članov VzbSi

Veterinarska zbornica Slovenije obvešča vse svoje članice in člane, da bo 24. strokovno srečanje članov Veterinarske zbornice Slovenije potekalo v Termah Zreče, 13. in 14. oktobra 2022.
preberi več

Fotografije izobraževanja VZbSi v Zrečah

Fotografije izobraževanja VZbSi v Zrečah

Udeležili smo se pomladnega strokovnega srečanja v Zrečah, ki se je odvijalo 26. in 27. maja 2022
preberi več

Predavanje Abortusi pri govedu in BVD

23. strokovno srečanje v Termah Zreče

Veterinarska zbornica Slovenije vas z veseljem vabi na že 23. strokovno srečanje članov, ki bo potekalo 26. in 27. maja 2022 v idilično pomladnem okolju Term Zreče
preberi več

Sklic redne letne Skupščine VzbSi

Sklic redne letne Skupščine VzbSi

Predsednik Veterinarske zbornice Slovenije v torek, 10. maja 2022, ob 16. uri sklicuje redno letno Skupščino, ki se bo odvijala preko spleta
preberi več

Predavanje Abortusi pri govedu in BVD

Seminar Komisije za perutnino VzbSi

Z veseljem vas obveščamo, da po nekajletnem premoru Komisija za perutnino pri Veterinarski zbornici Slovenije zopet organizira strokovno izobraževalni seminar.
preberi več

Predavanje Abortusi pri govedu in BVD

Strokovno izpopolnjevanje o APK

Veterinarska zbornica Slovenije kolege vabi na strokovno predavanje z delavnico s področja ugotavljanja, preprečevanja in ukrepanja v zvezi Afriško prašičjo kugo
preberi več

19. Strokovno srečanje članov Veterinarske zbornice Slovenije

22. strokovno srečanje članov Veterinarske zbornice Slovenije

Jesensko strokovno izpopolnjevanje veterinarjev 2021 bo potekalo v četrtek, 14. oktobra 2021 in petek, 15. oktobra 2021 v Termah Zreče
preberi več

Znanost

novice

mednarodno