Learned from the best!

(21.08.2020) Oči so se mi zasolzile, ko mi je prijazni gospod pojasnil, da se moram od svojega dragega ločiti za celih 6 dni. Kolumna avtorice Dr. Dominique Tordy.

Moje sanje so bile, da postanem veterinarka.

Skupaj z lastniki in lastnicami – tako sem vsaj mislila – se veterinarji junaško borijo proti grozljivim boleznim in rešujejo ljubljene živali.

Danes mi je jasno: k poklicu veterinarja ne spada le zdravljenje pacientov, temveč tudi osrečevanje njih in njihovih lastnikov. Ta del našega poklica pa je grozno podcenjen...

Za celih 6 dni sem se morala ločiti od svojega prenosnega računalnika. Nekaj tipk je prenehalo delovati, zaradi česar sva na žalost skupaj morala poiskati strokovno pomoč.

Nekaj časa sem še lahko zavlačevala, vendar z okvarjenimi tipkami ni šlo več naprej. Vsak, ki tako kot jaz dela na prenosniku in ga uporablja za službo, upravljanje terminov, digitalno izobraževanje, negovanje prijateljskih odnosov ter si odgovore na vsakodnevna vprašanja poišče s pomočjo svetovnega spleta ve, kako hudo težak je ta korak.

Posebna težava je ob tem nastala tudi, ker nimam več nikakršnega drugega računalnika ter je moj majhni prenosnik zame urejal vse.

Oči so se mi zasolzile, ko mi je prijazni gospod na servisu prijazno temveč nedvomno pojasnil, da se moram od svojega dragega ločiti za celih 6 (!!!) dni.

Očiten izraz strahu na mojem obrazu ni bil niti malo zaigran

In presenečenje o mojih spretnostih prepričevanja, ki so izhajale iz čistega obupa, prav tako ne...

»Za kooooooliko časa naju boste ločili?!«

 Zgroženo sem izbuljila oči.

»Tega nikakor ne morete pričakovati od mene!«

Izraz na mojem obrazu je prehajal v čisto paniko.

»Delo me potrebujeeeee!« sem zasmrkala, medtem ko se mi je pogled pričel megliti.

Nato sem vzela prenosnik v naročje.

»To ni le prenosni računalnik, to je moje življeeeeenje!«

Obupano sem ga stisnila k sebi.

»Še nikoli ga nisem zaupala tujcem! Odkar ga imam še nikdar nisva bila ločena!«

Odločila sem se še za zadnji poskus iz obupa in vprašala: »Ste prepričani, da ne obstaja druga možnost??«

Ob tem mi je pogled padel v znak predaje.

Ko je možakar tiho in z obžalovanjem prijel za računalnik sem ga še enkrat pritegnila nase.

»Saj boste lepo ravnali z mojim dragim?«

Ob tem je moj pogled postal moledujoč. Pogledala sem ga neposredno v oči v upanju, da najdem dokaz iskrenosti v odgovoru.

Bila je dolgotrajna in mučna šola

Vsak, ki se je že kdaj znašel v takšni situaciji natanko ve, da je moja žalost bila resnična. Iz različnih vzrokov sem naravnost odvisna od tega majhnega koščka tehnologije.

Kako resna bi bila moja reakciji šele, če ne bi prestala dolgotrajne in mučne šole zmeraj, ko sem tako sočustvovala z raznimi lastniki malih živali?

I learned from the best…

Na izjave kot so »To je naš posvojenček«, »Odrasel je s pomočjo stekleničke« ali »Bil je ljubljenček mojega preminulega moža« nikakor nisem mogla ostati neganjena.

Prav tako lahko tudi tehniki sočustvujejo z nami. Svoj prenosnik sem v odličnem stanju dobila nazaj že prihodnji dan.


Čutite, da tematika naslavlja prav vas? Razmišljate podobno? Ali ste popolnoma drugačnega mnenja? Pišite nam!


Naslovna fotografija: Sidney A. Tordy

Do sedaj objavljeno

Vir slike: Shutterstock / Dora Zett

Poslednje minute

Kako izgledajo poslednje minute ali ure preden v dežurno ambulanto vročekrvno pridrvi lastnik s tresočimi rokami? Kolumna avtorice Dr. Dominique Tordy.
preberi več

Vir slike: Sidney A. Tordy

Izjemno strokovno vraževerje

Včasih veterinarji naletimo na nasprotnika, s katerim nismo računali, na katerega nas izobraževanje ni pripravilo in proti kateremu nimamo učinkovitega orožja. Kolumna avtorice Dr. Dominique Tordy.
preberi več

Vir slike: Robin Tordy

Pravi božični čudež

Dragi kolegi, ste v božičnem času dežurni? Tudi vi spadate med mnoge druge, ki se morajo med prazniki spopadati z več delovnimi izzivi? Kolumna avtorice Dr. Dominique Tordy.
preberi več

Vir slike: Sidney A. Tordy

Zaseda

Če bi želela pripraviti tombolo na podlagi svoje službe bi izbirala stavke, ki opisujejo posebno navezo med psom in njegovim lastnikom. Kolumna avtorice Dr. Dominique Tordy.
preberi več

Vir slike: Shutterstock / Nikolina Novikova

Skrivnostni sprejemni obred

Veterinar za male živali vsaj enkrat doživi trenutek, ko se vpraša, ali obstaja skrivnostni sprejemni obred, ki ga mora doživeti vsakdo, preden se lahko včlani v klub "pravih" lastnikov živali. Kolumna avtorice Dr. Dominique Tordy.
preberi več

Vir slike: Inga Nielsen  stock.adobe.com

Življenje pod žarometi

Nedavno sem praznovala svoj rojstni dan. Pevski zborček bi moral pomeniti prav posebno pozornost. Ampak, bodimo iskreni: se v takih trenutkih počutite prijetno? Kolumna avtorice Dr. Dominique Tordy.
preberi več

Vir slike: photoCD  stock.adobe.com

Ali smo drugačni?

Najverjetneje se še vsakdo izmed nas spominja svoje prve operacije, ki pa nikakor ni bila izvedena s skalpelom v roki... Kolumna avtorice Dr. Dominique Tordy.
preberi več

Vir slike: desertsands  stock.adobe.com

Nadenimo svojemu življenju korono!

Trenutno se vse vrti okoli majhnega virusa, ki se zelo rad razmnožuje. Poglejmo torej tokrat krono s filozofskega vidika! Kolumna avtorice Dr. Dominique Tordy.
preberi več

Vir slike: iStock.com / Vasilisa_k

Včasih preprosto nimamo nobene možnosti!

Tik pred opoldanskim odmorom vidim gospo, ki z rahlo nemirnim border kolijem sedi v čakalnici. »Prejšnjič smo bili pri godspodu doktorju...« prične, vendar preneha sredi stavka. Kolumna avtorice Dr. Dominique Tordy.
preberi več

Saj bo gospod doktor ponovno pojasnil!; Vir slike: Ilustracija: Dominique Tordy

Saj bo gospod doktor ponovno pojasnil!

Bila sem mlada in s svojim znanjem ter zanosom sem želela reševati svet. Ko bi šlo vse po planu, bi bila celo nagrajena s hvaležnostjo in občudovanjem. Danes poznam resnico. Kolumna avtorice Dr. Dominique Tordy.
preberi več

Smo Batman!; Vir slike: iStock.com / flavijus

Mi smo kot Batman!

Moramo jih rešiti, kljub temu, da ne vedo, da smo »ta dobri«. Pomagamo tistim, ki si ne morejo pomagati sami.

Samo trenutek – to mi je nekako poznano…
preberi več