Kaj želijo lastnice in pričakujejo lastniki – veterinarska kolumna

Moje sanje so bile, da postanem veterinarka. Skupaj z lastniki in lastnicami – tako sem vsaj mislila – se veterinarji junaško borijo proti grozljivim boleznim in rešujejo ljubljene živali.

Vir slike: bež kompleti Danes mi je jasno: k poklicu veterinarja ne spada le zdravljenje pacientov, temveč tudi osrečevanje njih in njihovih lastnikov. Ta del našega poklica pa je grozno podcenjen...

V novi kolumni boste lahko prebirali misli, ki se o njenem poklicu, pacientih in njihovih lastnikih ob delu porajajo veterinarki Dr. Dominique Tordy iz Kölna.

Čutite, da ste tematika naslavlja prav vas? Razmišljate podobno? Ali ste popolnoma drugačnega mnenja? Pišite nam!

Do sedaj objavljeno

Vir slike: Shutterstock / Dora Zett

Poslednje minute

Kako izgledajo poslednje minute ali ure preden v dežurno ambulanto vročekrvno pridrvi lastnik s tresočimi rokami? Kolumna avtorice Dr. Dominique Tordy.
preberi več

Vir slike: Sidney A. Tordy

Izjemno strokovno vraževerje

Včasih veterinarji naletimo na nasprotnika, s katerim nismo računali, na katerega nas izobraževanje ni pripravilo in proti kateremu nimamo učinkovitega orožja. Kolumna avtorice Dr. Dominique Tordy.
preberi več

Vir slike: Robin Tordy

Pravi božični čudež

Dragi kolegi, ste v božičnem času dežurni? Tudi vi spadate med mnoge druge, ki se morajo med prazniki spopadati z več delovnimi izzivi? Kolumna avtorice Dr. Dominique Tordy.
preberi več

Vir slike: Sidney A. Tordy

Zaseda

Če bi želela pripraviti tombolo na podlagi svoje službe bi izbirala stavke, ki opisujejo posebno navezo med psom in njegovim lastnikom. Kolumna avtorice Dr. Dominique Tordy.
preberi več

Vir slike: Sidney A. Tordy

Learned from the best!

Oči so se mi zasolzile, ko mi je prijazni gospod pojasnil, da se moram od svojega dragega ločiti za celih 6 dni. Kolumna avtorice Dr. Dominique Tordy.
preberi več

Vir slike: Shutterstock / Nikolina Novikova

Skrivnostni sprejemni obred

Veterinar za male živali vsaj enkrat doživi trenutek, ko se vpraša, ali obstaja skrivnostni sprejemni obred, ki ga mora doživeti vsakdo, preden se lahko včlani v klub "pravih" lastnikov živali. Kolumna avtorice Dr. Dominique Tordy.
preberi več

Vir slike: Inga Nielsen – stock.adobe.com

Življenje pod žarometi

Nedavno sem praznovala svoj rojstni dan. Pevski zborček bi moral pomeniti prav posebno pozornost. Ampak, bodimo iskreni: se v takih trenutkih počutite prijetno? Kolumna avtorice Dr. Dominique Tordy.
preberi več

Vir slike: photoCD – stock.adobe.com

Ali smo drugačni?

Najverjetneje se še vsakdo izmed nas spominja svoje prve operacije, ki pa nikakor ni bila izvedena s skalpelom v roki... Kolumna avtorice Dr. Dominique Tordy.
preberi več

Vir slike: desertsands – stock.adobe.com

Nadenimo svojemu življenju korono!

Trenutno se vse vrti okoli majhnega virusa, ki se zelo rad razmnožuje. Poglejmo torej tokrat krono s filozofskega vidika! Kolumna avtorice Dr. Dominique Tordy.
preberi več

Vir slike: iStock.com / Vasilisa_k

Včasih preprosto nimamo nobene možnosti!

Tik pred opoldanskim odmorom vidim gospo, ki z rahlo nemirnim border kolijem sedi v čakalnici. »Prejšnjič smo bili pri godspodu doktorju...« prične, vendar preneha sredi stavka. Kolumna avtorice Dr. Dominique Tordy.
preberi več

Saj bo gospod doktor ponovno pojasnil!; Vir slike: Ilustracija: Dominique Tordy

Saj bo gospod doktor ponovno pojasnil!

Bila sem mlada in s svojim znanjem ter zanosom sem želela reševati svet. Ko bi šlo vse po planu, bi bila celo nagrajena s hvaležnostjo in občudovanjem. Danes poznam resnico. Kolumna avtorice Dr. Dominique Tordy.
preberi več

Smo Batman!; Vir slike: iStock.com / flavijus

Mi smo kot Batman!

Moramo jih rešiti, kljub temu, da ne vedo, da smo »ta dobri«. Pomagamo tistim, ki si ne morejo pomagati sami.

Samo trenutek – to mi je nekako poznano…
preberi več