Ogled Ljubljane s prof. dr. Vojtehom Cestnikom

(10.06.2024) Klub alumnov VF vljudno vabi na neformalno druženje in sprehod v popoldanskem času v centru Ljubljane, po Poljanah, z naslovom »Poljane nekdaj in danes«, ki ga organizirajo v sodelovanju s svojim zelo aktivnim alumnom – prof. dr. Vojtehom Cestnikom.

Spoštovani,

namen Kluba alumnov VF je tudi povezovanje diplomantov VF UL, drugih sodelavcev v veterini in študentov v sklopu neformalnih in sproščenih srečanj v prostem času, saj menimo, da je tudi druženje pomemben del, ki omogoča boljše sodelovanje znotraj veterinarske stroke.

Klub alumnov VF Zato vas vljudno vabimo na neformalno druženje in sprehod v popoldanskem času v centru Ljubljane, po Poljanah, z naslovom »Poljane nekdaj in danes«, ki ga organiziramo v sodelovanju z našim zelo aktivnim alumnom – prof. dr. Vojtehom Cestnikom. 

Ogled Poljan bo v četrtek, 13. junija 2024. Dobimo se ob 15:30 uri pri Zmajskem mostu na Adamič-Lundrovem nabrežju (uvoz na Tržnico Ljubljana). Sprehod bo trajal približno dve uri, bo primeren za otroke, vabljeni so tudi vaši kosmatinci.

Poljane so poznane kot šolski predel Ljubljane. Tu je gimnazija Poljane, srednja ekonomska šola, Teološka fakulteta, Zdravstvena fakulteta, srednja zdravstvena šola, dijaški domovi; včasih je bila tu Podkovska šola, Biotehniška fakulteta in še kaj. 

Od Zmajskega mostu se bomo sprehodili po Poljanski cesti in po Poljanskem nasipu mimo Cukrarne, po Živinozdravski ulici do nekdanje kasarne, od tam pa, na koncu, po Streliški ulici do Krekovega trga.

Tisti, ki se boste do nabrežja odpravili iz Gerbičeve ulice, vabimo, da se na pot podamo trajnostno – s kolesom. Parkirišče BicikLJa se nahaja na Gerbičevi ulici. Odhod od tu bo ob 15:10 uri.

Dogodek je brezplačen in ni pogojen s članstvom v Klubu alumnov VF. Konec oktobra, v tednu pred šolskimi počitnicami, planiramo organizirati sproščeno pohodno druženje po poteh Prešernove Ljubljane.

Za dodatne informacije pišite na: [email protected]Sorodni članki

Klub alumnov VF

Predavanje Spregovorimo o samomorih v veterini

Predavanje bo potekalo online v sredo, 12. 6. 2024, od 11.00 do 12.00
preberi več

Veterinarska fakulteta Univerze v Ljubljani

Vabilo na mini simpozij: Znanstveno-raziskovalni dan Veterinarske fakultete

Poznavanje izsledkov najnovejših raziskav na področju veterinarske medicine je ključno za napredek veterinarske prakse, saj omogoča razvoj novih terapij
preberi več

Veterinarska fakulteta Univerze v Ljubljani

Delavnica “Timsko sodelovanje v sodobnih inštitucijah”

V sodobnih organizacijah je ključno timsko in agilno delovanje, ki omogoča učinkovitost v hitro spreminjajočem se okolju
preberi več

Internistični dan SZVMŽ

Internistični dan SZVMŽ

SZVMŽ z veseljem najavlja svoj naslednji izobraževalni dogodek za veterinarje, Internistični dan SZVMŽ s poudarkom na hematološki diagnostiki in tumorskih markerjih v veterinarski medicini
preberi več

Srečanje posvojenčkov Zavetišča Ljubljana

Srečanje posvojenčkov Zavetišča Ljubljana

V soboto, 25. maja 2024, bodo med 14.00 in 18.00 v Zavetišču Ljubljana že tretje leto zapored pripravili Srečanje posvojenčkov Zavetišča Ljubljana
preberi več

Veterinarsko društvo Celje

Tradicionalni športni dan Veterinarskega društva Celje

Veterinarsko društvo Celje vabi na tradicionalni športni dan v Športni park Kozje
preberi več

26. strokovno srečanje članov Veterinarske zbornice Slovenije  Tokratno 26. strokovno srečanje članov Veterinarske zbornice Slovenije se bo odvijalo v Kongresnem centru Habakuk 26. in 27. oktobra 2023

27. strokovno srečanje članov VZbSi

Veterinarska zbornica Slovenije vabi vse članice in člane na 27. strokovno srečanje, ki bo potekalo v Termah Zreče, 9. in 10. maja 2024.
preberi več

Veterinarska fakulteta Univerze v Ljubljani

Seminar Vloga veterinarja pri sumu mučenja živali

Klub alumnov VF vas vabi na brezplačen seminar z naslovom Vloga veterinarja pri sumu mučenja živali, kjer bo predavatelj izr. prof. dr. Mitja Gombač predstavil dragocena znanja in izkušnje s področja mučenja živali
preberi več