Vabilo na mini simpozij: Znanstveno-raziskovalni dan Veterinarske fakultete

(21.05.2024) Poznavanje izsledkov najnovejših raziskav na področju veterinarske medicine je ključno za napredek veterinarske prakse, saj omogoča razvoj novih terapij, preventivnih ukrepov in diagnostičnih orodij, kar prispeva k boljšemu zdravljenju in dobrobiti živali, tehnološkemu napredku ter javnemu zdravju.

Veterinarska fakulteta Univerze v Ljubljani Zato vas vljudno vabimo na mini simpozij z naslovom Znanstveno-raziskovalni dan Veterinarske fakultete, ki ga organizira Svet kluba alumnov VF. 

Simpozij bo potekal v četrtek, 23. maja 2024, v podiplomski predavalnici VF (2. nadstropje), Gerbičeva 60, Ljubljana, s pričetkom ob 16. uri. Dogodek bo trajal približno dve uri.

Na dogodku bodo naši kolegi, ki so v zadnjih dveh letih uspešno zaključili doktorat, na strokovno-poljuden način predstavili svoje raziskovalno delo.

Po predstavitvah bo sledila mini pogostitev za vse udeležence, kjer bomo imeli priložnost za sproščeno druženje in izmenjavo mnenj.

Izobraževanje je s strani VZbSi ovrednoteno s 0,6 točke iz naslova strokovnega izpopolnjevanja.

Predavatelji:

  1. dr. Laura Šimenc Kramar: Ugotavljanje ter določanje virusov v naravno okuženih čebeljih družinah (Apis mellifera carnica) in razvoj okužbe v inokulirani čebelji zalegi.
  2. dr. Tomaž Trobec: Interakcije novih rutenijevih organokovinskih kompleksov s sesalskim holinergičnim sistemom.
  3. dr. Alenka Žugelj: Epidemiološke in klinične značilnosti hude gnilobe čebelje zalege v povezavi z genitipom Paenibacillus larvae.
  4. dr. Zoran Žlabravec: Herpesvirusi pri izbranih skupinah prostoživečih ptic.
  5. dr. Jan Plut: Uporabnost ustne tekočine prašičev v laboratorijski diagnostiki prašičjega reprodukcijskega in respiratornega sindroma ter njena učinkovitost pri kontroliranem prekuževanju mladic.
  6. dr. Maša Mavri: Karakterizacija znotrajceličnega prometa in signaliziranja s herpesvirusnimi s proteinom G sklopljenimi receptorji.


Dogodek je brezplačen in ni pogojen s članstvom v Klubu alumnov VF.
Lepo vabljeni! Majda Golob, članica Sveta kluba alumnov VF

Sorodni članki

Klub alumnov VF

Ogled Ljubljane s prof. dr. Vojtehom Cestnikom

Klub alumnov VF vljudno vabi na neformalno druženje in sprehod v popoldanskem času v centru Ljubljane, po Poljanah, z naslovom »Poljane nekdaj in danes«, ki ga organizirajo v sodelovanju s svojim zelo aktivnim alumnom – prof. dr. Vojtehom Cestnikom
preberi več

Klub alumnov VF

Predavanje Spregovorimo o samomorih v veterini

Predavanje bo potekalo online v sredo, 12. 6. 2024, od 11.00 do 12.00
preberi več

Veterinarska fakulteta Univerze v Ljubljani

Delavnica “Timsko sodelovanje v sodobnih inštitucijah”

V sodobnih organizacijah je ključno timsko in agilno delovanje, ki omogoča učinkovitost v hitro spreminjajočem se okolju
preberi več

Veterinarska fakulteta Univerze v Ljubljani

Seminar Vloga veterinarja pri sumu mučenja živali

Klub alumnov VF vas vabi na brezplačen seminar z naslovom Vloga veterinarja pri sumu mučenja živali, kjer bo predavatelj izr. prof. dr. Mitja Gombač predstavil dragocena znanja in izkušnje s področja mučenja živali
preberi več

Veterinarska fakulteta Univerze v Ljubljani

Strokovno posvetovanje Eno zdravje 2023

Veterinarska fakulteta in Nacionalni inštitut za javno zdravje ob svetovnem dnevu Eno zdravje organizirata strokovno posvetovanje.
preberi več

Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani

Brezplačni specialistični pregledi ustne votline in zob pri delovnih psih - desetič!

Veterinarska fakulteta UL, Klinika za male živali, ponovno vabi lastnike delovnih psov na brezplačen specialistični pregled ustne votline njihovega psa
preberi več

Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani

Brezplačni specialistični pregledi ustne votline in zob pri delovnih psih – devetič!

Kot bi mignil je leto naokrog in čas je za preventivni pregled ustne votline in zob! Za tiste, ki ste z nami od začetka, tokrat devetič
preberi več

vetscan

Objavljamo zanimiv članek kolegic Veterinarske fakultet Univerze v Ljubljani

Avtorice študije so želele raziskati vpliv vrste poroda na stres pri novorojenih psičkih, na njihov prirast in sposobnost preživetja v prvih tednih po kotitvi
preberi več