Zdrav kot pes in mačka

(19.07.2018) Zdrav kot pes in mačka je bralcu prijazen priročnik s strokovnimi informacijami za lastnike živali.

Vas zanima kdaj in kako morate cepiti vašega psa ali mačko? Ne veste, kaj so najpogostejši zunanji ali notranji zajedavci, ki jim je potrebno posvetiti pozornost? Se v poplavi informacij ne morete odločiti ali je sterilizacija ljubljenca dobra odločitev?

Ker želimo, da bi na enem mestu dobili strokovno podprte informacije v slovenščini, smo zasnovali pregleden priročnik, ki vam bo pomagal do informacij o:

  • cepljenju in zatiranju zajedavcev,
  • najpogostejših zastrupitvah,
  • zdravju zob in ustne votline,
  • sterilizacijah in kastracijah,
  • hrani in življenjskemu slogu,
  • obnašanju in socializaciji,
  • odgovornem lastništvu in potovanjih z vašim psom ali mačko
  • ter drugih temah.

Informativni priročnik je plod sodelovanja Veterinarske fakultete, Fakultete za elektrotehniko in Veterinarstva Trstenjak-Zajc, d.o.o. v projektu "Po kreativni poti do znanja". Projekt sta podprla Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Priročnik v elektronski obliki lahko brezplačno prenesete z uradne spletne strani Veterinarske fakultete na tej povezavi!

 

Sorodni članki

Registriran specialistični center za veterinarsko stomatologijo psov in mačk v Sloveniji!

Registriran specialistični center za veterinarsko stomatologijo psov in mačk v Sloveniji!

Po obsežnih prenovitvenih delih in modernizaciji stomatološkega oddelka na Kliniki za male živali Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani se je ta registriral tudi na seznam specialističnih centrov pri  Evropskem kolegiju za veterinarsko stomatologijo
preberi več

Posegi v ustni votlini na zavestnih mačkah in psih

Posegi v ustni votlini na zavestnih mačkah in psih

Bolezni ustne votline (vključno z boleznimi zob in parodontalno boleznijo) predstavljajo pogost in pomemben zdravstveni problem pri živalih v Evropi
preberi več

Prvo srečanje z uvodnimi predavanji SCEVDS

Prvo srečanje z uvodnimi predavanji SCEVDS

V četrtek, 11.12.2014, se je pod vodstvom veterinarske stomatologinje doc. dr. Ane Nemec, dr. vet. med., spec. med. psov in mačk, Dipl. AVDC, EVDC, prvič srečala študentska sekcija EVDS (Evropskega združenja veterinarskih stomatologov).
preberi več

European Veterinary Dental Society

23. European Congress of Veterinary Dentistry

Evropski kongres veterinarske stomatologije se bo med 6. in 10. majem 2014 odvijal na križarki! Kongres ponovno organizira EVDS (European Veterinary Dental Society) v sodelovanju s EVDC (European Veterinary Dental College)
preberi več