Prvo srečanje z uvodnimi predavanji SCEVDS

(17.12.2014) V četrtek, 11.12.2014, se je pod vodstvom veterinarske stomatologinje doc. dr. Ane Nemec, dr. vet. med., spec. med. psov in mačk, Dipl. AVDC, EVDC, prvič srečala študentska sekcija EVDS (Evropskega združenja veterinarskih stomatologov).

Četrtek popoldan so študenti Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani lahko preživeli na zanimivih predavanjih v sklopu prvega srečanja študentske sekcije EVDS.


Z namenom povečanja zanimanja za stomatologijo med študenti veterinarske medicine sta EVDS in EVDC (European Veterinary Dental College) s skupnimi močmi oblikovala program študentskih sekcij EVDS na evropskih veterinarskih fakultetah.

Namen programa sta predvsem finančna in strokovna pomoč študentom, ki bi se želeli poglobljeno izobraževati na tem področju.

Tako bodo študenti sekcije deležni številnih ugodnosti, ki so jih deležni tudi veterinarji člani EVDS ob tem pa program vzpodbuja tudi izmenjave in sodelovanja med univerzami po Evropi.


EVDS bo za študentske sekcije namenil sredstva, ki bodo služila za pomoč pri ustanavljanju sekcij in bo članom nudil brezplačno članarino EVDS. Več si lahko preberete na www.evds.org/continuing-education/forstudents

Na prvem srečanju študentske sekcije EVDS v Ljubljani je dogodek s svojim uvodnim nagovorom pričel Mitja Miklavčič, sledila pa mu je kratka predstavitev združenja EVDS ter njene študentske sekcije, o kateri je več povedala podpredsednica EVDS in pomembna gostja srečanja, dr. Hedvig Armerén iz Švedske.


Kot častni gost se je srečanja udeležil tudi prof. dr. Zlatko Pavlica, dr. vet. med., spec. med. psov in mačk, Hon. Memb. EVDC, leta 1988 začetnik stomatologije na Kliniki za kirurgijo in male živali VF UL.

Veterinarska fakulteta Univerze v Ljubljani je še vedno ena izmed izjemno redkih Veterinarskih fakultet v Evropi, ki svojim študentom ponuja poglobljen študij veterinarske stomatologije v okviru Stomatološkega praktikuma ter možnost sodelovanja pri kliničnih primerih pod nadzorom specialistov.


Dr. Ana Nemec je v naslednji uri s svojimi zanimivimi predavanji na kratko predstavila osnove veterinarske stomatologije, ki vključujejo klinični pregled in rentgenologijo. V nadaljevanju je predstavila tudi prihodnja predavanja in praktične delavnice, ki bodo študente poleg osnov stomatologije seznanile še z lokalno analgezijo/anestezijo v ustni votlini, ki je izjemnega pomena kljub splošni anesteziji živali, ustno onkologijo in rekonstrukcijsko kirurgijo, zdravljenjem poškodb in bolezni zob in ustne votline ter drugimi postopki s področja specialistične stomatologije.


Pred pogostitvijo in sproščenim druženjem vseh prisotnih pa so člani izvolili tudi 4 člane upravnega odbora SCEVDS - predsednika Mitjo Miklavčiča, podpredsednico Anjo Horvat ter članici Špelo Srečnik in Valentino Žagar.

Naslednja predavanja so v planu pomladi, skupaj pa so predvidena vsaj 4 izobraževanja v akademskem letu 2014/2015. Vsi študenti, ki ste zainteresirani za morebitno sodelovanje pa ste morda zamudili ali prepozno izvedeli za dogodek, se lahko za vse dodatne informacije obrnete na doc. dr. Ano Nemec ([email protected]) ali na društvo SCEVDS ([email protected]).


Sorodni članki

SCEVDS vabi na predavanja dr. Cedrica Tutta

SCEVDS vabi na predavanja dr. Cedrica Tutta

Doc. dr. Ana Nemec, dr.vet.med, DipAVDC v imenu študentske sekcije EVDS vabi na predavanja dr. Cedrica Tutta
preberi več

EVDS

V Sloveniji ustanovljena prva študentska sekcija Evropskega združenja veterinarskih stomatologov (SCEVDS)

Predstavniki Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani so ustanovili sekcijo predvsem z namenom razvoja na področju veterinarske stomatologije med študenti veterine
preberi več