Priznanje za zaslužno delo WSAVA 2017 prejme slovenski veterinar!

(26.06.2017) Prof. dr. Bojan Zorko z Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani bo prejel letošnje priznanje WSAVA (World Small Animal Veterinary Association) za zaslužno delo.

Priznanje bo podeljeno na letošnjem svetovnem kongresu WSAVA, ki se bo odvijalo med 25. in 28. septembrom v Kopenhagnu na Danskem.

Bojan Zorko, specialist za pasjo in mačjo medicino je profesor za področje veterinarske rentgenologije na Veterinarski fakulteti Univerze v Ljubljani ter direktor Mednarodnega združenja veterinarskih radilogolov za srednjo in vzhodno Evropo.


Prof. dr. Bojan Zorko

V svoji izjemni karieri kot veterinar za male živali je šest let predsedoval Slovenskemu združenju veterinarjev za male živali in več kot 20 let bil regionalni direktor FECAVA Slovenije.

Kot profesor poučuje dodiplomske in podiplomske študente, je avtor številnih znanstvenih in strokovnih člankov ter aktivno sodeluje v raziskovalnih delih. Trenutno se ukvarja tudi z uporabo matičnih celic za zdravljenje psov s kroničnim artritisom.

Predsednik združenja WSAVA,  dr. Walt Ingwersen komentira priznanje prof. dr. Bojanu Zorku: „Profesor Zorko je s svojim dolgoletnim sodelovanjem v neprofitnih veterinarskih organizacijah ter s svojo zavezanostjo poučevanju in raziskovanju ogromno prispeval k razvoju veterinarske medicine v Sloveniji.

Njegova predanost vseživljenjskemu učenju sovpada s pripravljenostjo za podporo prihodnjim generacijam veterinarjev v njegovi državi in z zviševanjem standardov veterinarskega izobraževanja tako v Sloveniji, kot tudi drugod po Vzhodni Evropi.“ Prof. dr. Zorko je tako častivreden prejemnik letošnjega priznanja WSAVA za zaslužno delo.    

WSAVA trenutno združuje več kot 200.000 veterinarjev iz 101 članskih društev ter si prizadeva za pospešen razvoj na področjih zdravja in dobrobiti malih živali po vsem svetu.
 

Sorodni članki

Registriran specialistični center za veterinarsko stomatologijo psov in mačk v Sloveniji!

Registriran specialistični center za veterinarsko stomatologijo psov in mačk v Sloveniji!

Po obsežnih prenovitvenih delih in modernizaciji stomatološkega oddelka na Kliniki za male živali Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani se je ta registriral tudi na seznam specialističnih centrov pri  Evropskem kolegiju za veterinarsko stomatologijo
preberi več

Posegi v ustni votlini na zavestnih mačkah in psih

Posegi v ustni votlini na zavestnih mačkah in psih

Bolezni ustne votline (vključno z boleznimi zob in parodontalno boleznijo) predstavljajo pogost in pomemben zdravstveni problem pri živalih v Evropi
preberi več

Prvo srečanje z uvodnimi predavanji SCEVDS

Prvo srečanje z uvodnimi predavanji SCEVDS

V četrtek, 11.12.2014, se je pod vodstvom veterinarske stomatologinje doc. dr. Ane Nemec, dr. vet. med., spec. med. psov in mačk, Dipl. AVDC, EVDC, prvič srečala študentska sekcija EVDS (Evropskega združenja veterinarskih stomatologov).
preberi več

European Veterinary Dental Society

23. European Congress of Veterinary Dentistry

Evropski kongres veterinarske stomatologije se bo med 6. in 10. majem 2014 odvijal na križarki! Kongres ponovno organizira EVDS (European Veterinary Dental Society) v sodelovanju s EVDC (European Veterinary Dental College)
preberi več