Zbiranje hrane in opreme za živali prizadete v poplavah na balkanu

(20.05.2014) IVSA Slovenia, ŠOVF Ljubljana in študentje Veterinarske fakultete so organizirali akcijo, v kateri zbirajo hrano in potrebščine za živali, prizadete v poplavah v državah na Balkanu.

Ne dvomimo v to, da ste že slišali o grozljivih poplavah, ki so prizadele države na Balkanu. Razmere so katastrofalne, ogromno število ljudi je evakuiranih, vsak dan je več smrtnih žrtev. Študentje veterinarske fakultete so se zato odločili, da bodo po svojih najboljših močeh tudi sami priskočili na pomoč.

IVSA Slovenija

Kolegi s srbske Veterinarske fakultete so študentom sporočili, da je stanje res katastrofalno, ampak da se je mnogo organizacij odzvalo in prijazno pomagajo ljudem, na živali pa se je malo pozabilo.

Ogromno število živali je na ulici, brez hrane, pitne vode in varnega zavetja. Lastniki, ki so svoje ljubljenčke obdržali, imajo težave z namestitvijo v zavetiščih. Zavetišča za živali so polna ali poplavljena. Ker pomoč živalim predstavlja velik del njihovega življenja, saj so si kot življenjsko poslanstvo izbrali prav to, se čutijo dolžni priskočiti na pomoč.

IVSA Slovenija in ŠOVF v sodelovanju s študenti veterinarske fakultete, bodo tako zbirali hrano, odeje, rjuhe, razkužila in ostale stvari, ki jih veterinarji in prostovoljci v Srbiji in Bosni nujno rabijo za pomoč ogromnem številu zapuščenih živali na ulici in lastnikom, ki zaradi naravne katastrofe ne morejo poskrbeti za svoje ljubljenčke.

Akcija bo trajala do 30. 5. 2014, zbrane stvari pa bodo v Srbijo in BIH odpeljali predvidoma 1. 6. 2014. Stvari lahko prinesete na zbirališča po Sloveniji – v nekatere trgovine z malimi živalmi, ambulante, glavno zbirališče pa je na Veterinarski fakulteti, v študentski sobi. Seznam zbiralnih mest bomo sproti posodabljali.

Verjamem, da marsikoga skrbi, da bi stvari prišle v neprave roke. Vse svoje delo bomo študenti tako dokumentirali, o napredku pa vas bodo sproti obveščali na njihovi facebook strani.

Dodatne informacije najdete na priloženem letaku!

IVSA Slovenia (Mednarodno društvo študentov veterine Slovenija)

ŠOVF (Študentska organizacija Veterinarske fakultete)

Študentje Veterinarske fakultete

Sorodni članki

IVSA Slovenija in Animacel d.o.o. vabita na Veterinarski forum 2015

IVSA Slovenija in Animacel d.o.o. vabita na Veterinarski forum 2015

IVSA Slovenija in Animacel d.o.o. sta organizirala forum na temo Matične celice v veterinarski medicini
preberi več

IVSA

FVE in IVSA sta pričela z anketiranjem študentov veterine

Združenje veterinarjev Evrope (FVE) je v sodelovanju z Mednarodnim združenjem študentov veterine (IVSA) pričela z izvajanjem ankete med študenti veterinarske medicine
preberi več

IVSA

IVSA Alumni – povezava med študenti in stroko

Od ustanovitve združenja IVSA v Giessnu leta 1953, se je na tisoče študentov s vsega sveta udeležilo kongresov, simpozijev in mednarodnih izmenjav, ob tem pa se je sklenilo tudi najmanj toliko novih prijateljstev
preberi več

IVSA tabor 2013 v Kranjski gori

IVSA tabor 2013 v Kranjski gori

Tudi letos je IVSA Slovenija organizirala IVSA tabor, včasih imenovan Motivacijski vikend, v Kranjski gori med 18. in 20. oktobrom 2013. Letos so se pridružile tudi kolegice iz Švice. Objavljamo nekaj fotografij študentov, katerih avtor je Denis Tratnjek. Članom IVSA želimo še ogromno dobrih zabav!
preberi več

IVSA

IVSA Alumni

IVSA vodja za stike s člani, Camille Poissonnier sporoča, da IVSA formira Društvo IVSA alumnov in vabi vse nekdanje člane, da se vključijo v projekt
preberi več

Cro-Slo-Austro vikend v Ljubljani 2012

Cro-Slo-Austro vikend v Ljubljani 2012

Vse od Dunaja pa do Zagreba je med študenti veterine dobro poznan dogodek Cro-Slo-Austro (CSA) vikend. To je dogodek, na kateremu se študentje iz dunajske, zagrebške in naše fakultete družimo in skupaj preživimo vikend
preberi več

IVSA Slovenija

IVSA Slovenija vabi na študentski forum „Prihodnost veterinarja specialista“

IVSA je organizirala Forum študentov veterine 2013 na temo Prihodnost veterinarja specialista
preberi več

60. IVSA simpozij v Beogradu; Vir slike: IVSA

60. IVSA simpozij v Beogradu – Knowledge before technology

Od 15. do 23. decembra 2011 se je v Beogradu odvijal že 60. IVSA simpozij. Udeležilo se ga je 70 študentov z vsega sveta, od tega smo bili štirje iz Slovenije. Na simpoziju smo spoznali veliko zanimivih ljudi, se strokovno izobraževali in domov prinesli veliko novih izkušenj
preberi več