IVSA Alumni – povezava med študenti in stroko

(12.05.2014) Od ustanovitve združenja IVSA (International Veterinary Students Association) v Giessnu leta 1953, se je na tisoče študentov s vsega sveta udeležilo kongresov, simpozijev in mednarodnih izmenjav, ob tem pa se je sklenilo tudi najmanj toliko novih prijateljstev.

Z delovanjem IVSA in posebej sklada Development Funds, se v mnogih državah podpirajo univerze in fakultete z namenom izboljševanja veterinarskih izobraževalnih programov in usposabljanj ter posledične lokalne pomoči študentom.

Ob podpori mest za strokovno usposabljanje pa nudi IVSA v sodelovanju s svojim partnerjem Merck/MSD Animal Health tudi širok program štipendiranja, h kateremu lahko pristopajo študenti po vsem svetu in se tako potegujejo za uresničevanje praktikumov, delnega sofinanciranja izobraževanj ali za sodelovanje pri tujih raziskovalnih projektih.

Razne delovne skupine, kot so na primer Animal Welfare Committee, Standing Committee on One Health ali Standing Committee on Modern Technologies in Education ponujajo študentom možnost za informiranje o določenih tematikah ter aktivno sodelovanje na lokalnem in mednarodnem nivoju.

Na vsakoletnih kongresih in simpozijih so predstavljeni uspehi delovnih skupin pa tudi delovanje odgovornih mednarodnih predstavnikov študentov veterinarske medicine. Ob tem dogodki seveda nudijo tudi strokovni in kulturni program, ki popestrita celoten potek kongresov.

Žal pa je za veliko aktivnih in sodelujočih študentov članstvo v IVSA končano skupaj z zaključkom študija. Da bi nekdanjim članom omogočili ponovno vključevanje v raznovrstne aktivnosti IVSA je od sedaj možno tudi sodelovanje preko IVSA Alumni.

Trenutno še pod okriljem IVSA skladov bi naj združenje ponovno omogočalo ohranjanje kontaktov med strokovnimi znanci in prijatelji ter nudilo priložnost za nadaljnjo podporo organizacije IVSA.

Na podlagi tega je cilj združenja predvsem ohranjanje povezave med študenti veterinarske medicine in stroko. Preko skupnih povezovalnih dogodkov se tako odpirajo nove možnosti za medsebojno spoznavanje, pomoč pri iskanju zaposlitvenih priložnosti ter za strokovno izpopolnjevanje s kongresnimi predavanji.

Prvi tak dogodek bo letos organiziran v sklopu 63. IVSA kongresa v Indoneziji. Če ste torej včasih bili aktivni člani IVSA in vam je zanimiva ideja o pridružitvi k IVSA Alumni ali imate na to temo dodatna vprašanja, enostavno pošljite elektronsko pošto na trust@ivsa.org in v angleškem jeziku delite svoje IVSA izkušnje. V primeru, da ste aktivni tudi na Facebooku se nam lahko pridružite na strani www.facebook.com/groups/ivsa.alumni.network/.

Članarina IVSA Alumni znaša 30 EUR letno, sklad pa služi za podporo delovanja IVSA. Splošne informacije o organizaciji IVSA ter prijavnico za elektronske novice najdete na uradni spletni strani www.ivsa.org.

Frédéric Lohr (IVSA Trustee 2013-2014)

Sorodni članki

IVSA Slovenija in Animacel d.o.o. vabita na Veterinarski forum 2015

IVSA Slovenija in Animacel d.o.o. vabita na Veterinarski forum 2015

IVSA Slovenija in Animacel d.o.o. sta organizirala forum na temo Matične celice v veterinarski medicini
preberi več

IVSA

FVE in IVSA sta pričela z anketiranjem študentov veterine

Združenje veterinarjev Evrope (FVE) je v sodelovanju z Mednarodnim združenjem študentov veterine (IVSA) pričela z izvajanjem ankete med študenti veterinarske medicine
preberi več

IVSA

Zbiranje hrane in opreme za živali prizadete v poplavah na balkanu

IVSA Slovenia, ŠOVF Ljubljana in študentje Veterinarske fakultete so organizirali akcijo, v kateri zbirajo hrano in potrebščine za živali, prizadete v poplavah v državah na Balkanu
preberi več

IVSA tabor 2013 v Kranjski gori

IVSA tabor 2013 v Kranjski gori

Tudi letos je IVSA Slovenija organizirala IVSA tabor, včasih imenovan Motivacijski vikend, v Kranjski gori med 18. in 20. oktobrom 2013. Letos so se pridružile tudi kolegice iz Švice. Objavljamo nekaj fotografij študentov, katerih avtor je Denis Tratnjek. Članom IVSA želimo še ogromno dobrih zabav!
preberi več

IVSA

IVSA Alumni

IVSA vodja za stike s člani, Camille Poissonnier sporoča, da IVSA formira Društvo IVSA alumnov in vabi vse nekdanje člane, da se vključijo v projekt
preberi več

Cro-Slo-Austro vikend v Ljubljani 2012

Cro-Slo-Austro vikend v Ljubljani 2012

Vse od Dunaja pa do Zagreba je med študenti veterine dobro poznan dogodek Cro-Slo-Austro (CSA) vikend. To je dogodek, na kateremu se študentje iz dunajske, zagrebške in naše fakultete družimo in skupaj preživimo vikend
preberi več

IVSA Slovenija

IVSA Slovenija vabi na študentski forum „Prihodnost veterinarja specialista“

IVSA je organizirala Forum študentov veterine 2013 na temo Prihodnost veterinarja specialista
preberi več

60. IVSA simpozij v Beogradu; Vir slike: IVSA

60. IVSA simpozij v Beogradu – Knowledge before technology

Od 15. do 23. decembra 2011 se je v Beogradu odvijal že 60. IVSA simpozij. Udeležilo se ga je 70 študentov z vsega sveta, od tega smo bili štirje iz Slovenije. Na simpoziju smo spoznali veliko zanimivih ljudi, se strokovno izobraževali in domov prinesli veliko novih izkušenj
preberi več

Znanost

novice

mednarodno