Cro-Slo-Austro vikend v Ljubljani 2012

(28.03.2013) Vse od Dunaja pa do Zagreba je med študenti veterine dobro poznan dogodek Cro-Slo-Austro (CSA) vikend. To je dogodek, na kateremu se študentje iz dunajske, zagrebške in naše fakultete družimo in skupaj preživimo vikend.

CSA vikend poteka vsak semester pod okriljem Mednarodnega združenja študentov veterine (IVSA) in ga organizirajo izključno študenti zgoraj navedenih fakultet. 


Cro-Slo-Austro vikend v Ljubljani 2012

Tokrat smo bili na vrsti mi. IVSA Slovenija je v svetu poznana kot zelo dobra gostiteljica , saj tujih kolegov nikoli ne pustimo hladnih in  ravnodušnih, zato smo se tudi tokrat potrudili in opravičili naš sloves.

7. december 2012

V poznih popoldanskih urah tistega hladnega dne, je pred študentsko sobo prispel prvi kombi z avstrijskimi tablicami. Kmalu za njim sta prispela še dva avtomobila s hrvaškimi kolegi.


Med njimi je bilo kar nekaj že znanih kolegic in kolegov, s katerimi smo že marsikaj preživeli in doživeli na preteklih IVSA dogodivščinah, zato je bilo ponovno snidenje tudi temu primerno in dolgo pričakovani vikend se je lahko pričel.

Po skupni večerji in pozdravnem nagovoru, je sledila malo da ne selitev narodov na različne dele Ljubljane, saj smo jih nastanili pri slovenskih udeležencih vikenda. 


Po kratkem počitku in oddihu smo se vsi skupaj odpravili v praznično okrašen center Ljubljane, kjer smo degustirali dobrote vseh vrst, ki jih Ljubljana v tem letnem času ponuja svojim obiskovalcem.

8. december 2012

Sneg, sneg povsod. Vreme  nas je res nekoliko presenetilo, vendar nas ni odvrnilo od načrtovane poti. Odpravili smo se proti Notranjski.

Naša prva postaja je bil nekdanji kartuzijanski samostan, ki je danes bolje poznan kot Tehnični muzej Bistra. Pod vodstvom vodiča smo si ogledali različne muzejske zbirke, od tiskarstva pa vse do ribolova in gozdarstva na slovenskem. Po ogledu muzeja nas je snežna pot vodila proti Cerknici.

Med potjo je začelo še močneje snežiti, kar je pripomoglo k podobi snežne idile. V Cerknici smo se za kratek čas ustavili v eni izmed gostiln na kosilu. Siti in dobro hidrirani smo pot nadaljevali proti gradu Snežnik. 

Po približno 45 minutah vožnje se nam je sredi  gozda razprostrl pogled na beli grad v vsej svoji veličini. Tudi tukaj smo imeli voden ogled, kjer smo izvedeli marsikatero zanimivost o pestri zgodovini  tega gradu.

Proti večeru smo na poti nazaj v Ljubljano obiskali kmečki turizem Logar, kjer so udeleženci  vikenda lahko degustirali različne dobrote te kmetije. Gospodarica kmetije se je želela tudi malo pošaliti z nami, ko je dejala da njihova krava teli in potrebuje pomoč veterinarja. 


Na njeno začudenje smo bili vsi pripravljeni pomagati pri porodu. Dobre volje smo v Ljubljano prispeli okoli osme ure zvečer, kjer je sledila večerja. Druženje smo nadaljevali v centru Ljubljane in še zadnjič izkusili nočno življenje mesta.

9. december  2012

Nedelja je dan namenjen počitku in po napornem urniku se je še kako prilegel. Dan smo začeli na ulicah stare Ljubljane, kjer smo na poti na ljubljanski grad srečali svetega Miklavža.


Na žalost ni imel nobenih daril za nas, je pa pristal na skupinsko fotografijo z delegati. Po ogledu gradu smo se povzpeli še na grajsko obzidje, s katerega se nam je razprostrl pogled na zasneženo Ljubljano.

Kot je v navadi, v Ljubljani, ob nedeljah vzdolž Ljubljanice poteka bolšji sejem, ki privabi veliko ljudi. Tako so  udeleženci vikenda dobili priložnost, da kupijo kakšen spominek, drugi pa smo ta čas raje preživeli ob dobri kavi in se nastavljali soncu.


Tako se je končal še en CSA vikend, ki se bo v zgodovino zapisal kot eden nepozabnih, zato bi se na tem mestu rad zahvalil celotni IVSA ekipi ter vsem udeležencem, ki so pripomogli k uspehu vikenda.

Se vidimo na Dunaju!

Jernej Kmetec, predsednik IVSA Slovenija

Sorodni članki

IVSA Slovenija in Animacel d.o.o. vabita na Veterinarski forum 2015

IVSA Slovenija in Animacel d.o.o. vabita na Veterinarski forum 2015

IVSA Slovenija in Animacel d.o.o. sta organizirala forum na temo Matične celice v veterinarski medicini
preberi več

IVSA

FVE in IVSA sta pričela z anketiranjem študentov veterine

Združenje veterinarjev Evrope (FVE) je v sodelovanju z Mednarodnim združenjem študentov veterine (IVSA) pričela z izvajanjem ankete med študenti veterinarske medicine
preberi več

IVSA

Zbiranje hrane in opreme za živali prizadete v poplavah na balkanu

IVSA Slovenia, ŠOVF Ljubljana in študentje Veterinarske fakultete so organizirali akcijo, v kateri zbirajo hrano in potrebščine za živali, prizadete v poplavah v državah na Balkanu
preberi več

IVSA

IVSA Alumni – povezava med študenti in stroko

Od ustanovitve združenja IVSA v Giessnu leta 1953, se je na tisoče študentov s vsega sveta udeležilo kongresov, simpozijev in mednarodnih izmenjav, ob tem pa se je sklenilo tudi najmanj toliko novih prijateljstev
preberi več

IVSA tabor 2013 v Kranjski gori

IVSA tabor 2013 v Kranjski gori

Tudi letos je IVSA Slovenija organizirala IVSA tabor, včasih imenovan Motivacijski vikend, v Kranjski gori med 18. in 20. oktobrom 2013. Letos so se pridružile tudi kolegice iz Švice. Objavljamo nekaj fotografij študentov, katerih avtor je Denis Tratnjek. Članom IVSA želimo še ogromno dobrih zabav!
preberi več

IVSA

IVSA Alumni

IVSA vodja za stike s člani, Camille Poissonnier sporoča, da IVSA formira Društvo IVSA alumnov in vabi vse nekdanje člane, da se vključijo v projekt
preberi več

IVSA Slovenija

IVSA Slovenija vabi na študentski forum „Prihodnost veterinarja specialista“

IVSA je organizirala Forum študentov veterine 2013 na temo Prihodnost veterinarja specialista
preberi več

60. IVSA simpozij v Beogradu; Vir slike: IVSA

60. IVSA simpozij v Beogradu – Knowledge before technology

Od 15. do 23. decembra 2011 se je v Beogradu odvijal že 60. IVSA simpozij. Udeležilo se ga je 70 študentov z vsega sveta, od tega smo bili štirje iz Slovenije. Na simpoziju smo spoznali veliko zanimivih ljudi, se strokovno izobraževali in domov prinesli veliko novih izkušenj
preberi več