Brezplačni specialistični pregledi ustne votline in zob pri delovnih psih

(04.06.2013) Pod sloganom „Zdrava ustna votlina za odlične delovne rezultate“ vabi Veterinarska fakulteta Univerze v Ljubljani na brezplačne specialistične preglede ustne votline in zob pri delovnih psih.

Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani V mesecu juliju vas vabimo, da se s svojim psom ali psi vključite v program brezplačnih specialističnih pregledov ustne votline in zob. Program je namenjen psom, ki s svojim delom brezkompromisno služijo družbi – policijskim in vojaškim psom, psom vodnikom, reševalcem in terapevtom.

Cilj programa je, da se tem živalim zagotovi zdravje zob in ustne votline. Bolezni zob in ustne votline namreč živali lahko povzročajo nelagodje in bolečino ter tako vplivajo na delovno sposobnost psa. Nekatere ustne bolezni pa so lahko tudi življenje ogrožajoče, predvsem če niso odkrite zgodaj.

Brezplačne preglede bo opravil specialist veterinarske stomatologije. Ob pregledu bo pozornost posvečena zdravju dlesni oziroma parodontalni bolezni in poškodbam zob (zlomi, zabarvani zobje) ter odkrivanju morebitnih novotvorb in drugih sprememb.

Ob tem je potrebno omeniti, da je natančnost pregleda ustne votline psov v veliki meri odvisna od tega, koliko pes dovoli pregled ustne votline, ker pri pregledu živali ne bomo uporabili nikakršnih pomiril ali anestetikov.

Po opravljenem pregledu bo vodnik in/ali lastnik živali prejel poročilo o pregledu s predlaganim planom morebitne nadaljnje diagnostike in zdravljenja. Nadaljnja diagnostika in zdravljenje v program nista vključeni.

Ob pregledu se bo specialist veterinarske stomatologije z vami (lastnikom ali vodnikom delovnega psa) pogovoril tudi o pomenu in pravilnem izvajanju redne ustne higiene doma ter pomenu preventivnih pregledov.

Podatki, ki jih bomo o zdravju ustne votline in zob delovnih psov zbrali, bodo ostali tajni in bodo uporabljeni le v raziskovalne namene.

Preglede bomo opravljali  ob ponedeljkih in sredah v juliju 2013 med 14. in 17. uro na Kliniki za kirurgijo in male živali Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani (Cesta v Mestni Log 47, 1000 Ljubljana). Na pregled se naročite po e-pošti Ani Nemec na [email protected] ali telefonsko na recepciji Klinike (01/4779-100).

Veselimo se vašega obiska!

Vodja programa je doc. dr. Ana Nemec, dr.vet.med, DAVDC, DEVDC

Sorodni članki

Veterinarska fakulteta Univerze v Ljubljani

Seminar Vloga veterinarja pri sumu mučenja živali

Klub alumnov VF vas vabi na brezplačen seminar z naslovom Vloga veterinarja pri sumu mučenja živali, kjer bo predavatelj izr. prof. dr. Mitja Gombač predstavil dragocena znanja in izkušnje s področja mučenja živali
preberi več

Veterinarska fakulteta Univerze v Ljubljani

Strokovno posvetovanje Eno zdravje 2023

Veterinarska fakulteta in Nacionalni inštitut za javno zdravje ob svetovnem dnevu Eno zdravje organizirata strokovno posvetovanje.
preberi več

Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani

Brezplačni specialistični pregledi ustne votline in zob pri delovnih psih - desetič!

Veterinarska fakulteta UL, Klinika za male živali, ponovno vabi lastnike delovnih psov na brezplačen specialistični pregled ustne votline njihovega psa
preberi več

Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani

Brezplačni specialistični pregledi ustne votline in zob pri delovnih psih – devetič!

Kot bi mignil je leto naokrog in čas je za preventivni pregled ustne votline in zob! Za tiste, ki ste z nami od začetka, tokrat devetič
preberi več

vetscan

Objavljamo zanimiv članek kolegic Veterinarske fakultet Univerze v Ljubljani

Avtorice študije so želele raziskati vpliv vrste poroda na stres pri novorojenih psičkih, na njihov prirast in sposobnost preživetja v prvih tednih po kotitvi
preberi več

Veterinarska fakulteta Univerze v Ljubljani

Strokovno predavanje Eno zdravje 2021

Veterinarska fakulteta in Nacionalni inštitut za javno zdravje ob svetovnem dnevu Eno zdravje organizirata strokovno posvetovanje
preberi več

Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani

Preventivni pregled zob in ustne votline pri delovnih psih

Zelo drugačno, a je tudi to leto naokrog in čas je za preventivni pregled ustne votline in zob! Za tiste, ki ste z nami od začetka, tokrat osmič
preberi več

Veterinarska fakulteta Univerze v Ljubljani

Webinar: Veterinarska anesteziologija 7

Klinika za male živali Veterinarske fakultete UL organizira podiplomsko izobraževanje za veterinarje 18.3.2021
preberi več