110. in 111. tradicionalna mednarodna razstava mačk v Ljubljani

(19.02.2014) Felinološko društvo Ljubljana vas obvešča, se da bo v soboto, 1. in v nedeljo, 2. marca v prostorih Biotehniškega izobraževalnega centra na Ižanski cesti 10 v Ljubljani, na mednarodni razstavi mačk, za naziv najlepših potegovale pasemske in domače mačke in mačkoni.

Na ljubljanskih mednarodnih razstavah mačk v dveh razstavnih dneh običajno sodeluje okoli 400 pasemskih mačk in tudi nekaj domačih hišnih muc.

Nekatere pasemske predstavnice so v slovenskem prostoru zelo redke ali pa jih celo ni, zato je to še en razlog več za obisk tovrstne razstave.

Felinološko društvo Ljubljana Kot večina razstav na vsakoletnem koledarju mednarodne felinološke organizacije Fédération Internationale Féline (FIFe) bosta tudi pri nas potekali dve samostojni razstavi. Prva v soboto in druga v nedeljo.

Večina mačk bo sodelovala oba dni, nekatere pa le v soboto oziroma v nedeljo, kar pomeni, da bo tudi tekmovalna konkurenca nekoliko drugačna.

Na razstavi bodo prisotne tudi mačke iz Slovenije, ki so si v minulem letu priborile naziv zmagovalk v posameznih kategorijah in dosegajo zelo dobre rezultate tudi v tujini.

Kdaj je najprimernejši čas za obisk razstave? Za to se mora sleherni odločiti glede na svoj interes in pričakovanja.

Začetek obeh razstav bo ob 10.00 uri, takrat se namreč prične večurno ocenjevanje mačk po posameznih kategorijah in vzporedno izbor najlepših muc za končno popoldansko tekmovanje (t. i. nominacije) in BIV (Best in variety), tekmovanje najlepših muc v posamezni barvi.

V tem času razstavljalci predvsem bolj ali manj potrpežljivo čakajo, kdaj bodo njihovi mačkoni in mačice prišle na vrsto za oceno, kar pomeni, da je to idealen čas za ogled njihovih varovank, ter pogovore z njihovimi skrbniki o posameznih pasmah, fizičnih in karakternih značilnostih, skrbi zanje ipd.

V soboto, 1. marca ob 15.00, bodo podeljena priznanja za tri najlepše dekorirane razstavne kletke po izboru obiskovalcev (letos pustno obarvane). Ob 16.00 pa začetek tekmovanja za nazive BIS (Best in show, najlepša muca v posamezni kategoriji).

Izbere se najlepšega odraslega aktivnega samca in samico, najlepšega kastriranega samca in samico, ter najlepšega mladiča v starostnem razredu od 7 – 10 mesecev in še mladička v starostnem razredu od 4 – 7 mesecev, v vsaki od štirih tekmovalnih kategorij.

V nedeljo 2. marca bo prav tako ob 15.00 uri podelitev priznanj za tri najlepše mačke po izboru obiskovalcev. Končno odločanje o najlepših mucah v posameznih kategorijah in na celotni razstavi pa se bo začelo, tako kot v soboto, ob 16.00 uri. Ta čas je torej bolj napet in primeren predvsem za obiskovalce, ki jih zanima samo tekmovanje.

Oba dneva bodo prisotne mačke ocenjevali mednarodni sodniki: g. V.Saarela iz Finske, g. M.Kabina iz Češke, g. J.Billing iz Danske, ga. B.Elian iz Romunije in g. S.Pruchniak iz Poljske.

Na razstavi bodo znova, brezplačno dostopne pisne in ustne informacije o pravilni oskrbi mačk in življenju z njimi, prav tako pa bomo, tako kot do sedaj, k predstavitvi, za brezdomne mačke nadvse pomembnega dela, povabili tudi društva za zaščito in varstvo živali. Otroci pa so prav posebej vabljeni, da svoje vtise izrazijo z risbicami v risalnem kotičku.

Dodatne informacije lahko najdete na spletni strani felinološkega društva Ljubljana: www.fd-ljubljana.si

Sorodni članki

9. INTER MEDICAL VET FORUM

9. INTER MEDICAL VET FORUM

Medical Intertrade vas z velikim veseljem vabi na mednarodno strokovno-izobraževalno srečanje v Terme Tuhelj.
preberi več

Predavanje Klinična prehrana psov in mačk

Predavanje Klinična prehrana psov in mačk

SZVMŽ vas vabi, da se v soboto, 17. februarja, ob 9. uri udeležite spletnega seminarja o klinični prehrani psov in mačk s predavateljico Cecilio Villaverde Haro.
preberi več

Virbac

Zdravljenje otitisov pri psih

Medical Intertrade vas vabi na strokovno srečanje, kjer vam bodo predstavili novosti o zdravljenju otitisov pri psih
preberi več

Rentgenska diagnostika skeletne patologije pri mačkah

Rentgenska diagnostika skeletne patologije pri mačkah

SZVMŽ vas vabi na izobraževanje za veterinarje z naslovom Rentgenska diagnostika skeletne patologije pri mačkah. Izobraževanje bo potekalo v sredo, 14. februarja, ob 17.uri v Hotelu A, Mala Pirešica 20, Petrovče (AC izvoz Žalec)
preberi več

SZVMŽ Psychovets

Spletni seminar o duševnem zdravju in dobrobiti veterinarjev

SZVMŽ vas vabi, da se v četrtek, 25. januarja, ob 18. uri udeležite spletnega seminarja na temo pomena duševnega zdravja in dobrobiti veterinarjev, s katerim odpirajo letošnjo pestro sezono SZVMŽ izobraževanj
preberi več

Sklop webinarjev o diabetesu pri psih in mačkah

Sklop webinarjev o diabetesu pri psih in mačkah

Ekipa Vetpromet vas vabi k udeležbi na sklopu webinarjev o diabetesu pri psih in mačkah
preberi več

V četrtek, 16. novembra vas ekipa Vetrprometa vabi na webinar "Cardio Thursday".

Cardio Webinar

V četrtek, 16. novembra vas ekipa Vetrprometa vabi na webinar “Cardio Thursday”
preberi več

SZVMŽ

Anestezijska delavnica SZVMŽ

SZVMŽ vas vabi na anestezijsko delavnico, ki bo potekala v soboto, 2. decembra, v veliki klinicni predavalnici Veterinarske fakultete
preberi več