110. in 111. tradicionalna mednarodna razstava mačk v Ljubljani

(19.02.2014) Felinološko društvo Ljubljana vas obvešča, se da bo v soboto, 1. in v nedeljo, 2. marca v prostorih Biotehniškega izobraževalnega centra na Ižanski cesti 10 v Ljubljani, na mednarodni razstavi mačk, za naziv najlepših potegovale pasemske in domače mačke in mačkoni.

Na ljubljanskih mednarodnih razstavah mačk v dveh razstavnih dneh običajno sodeluje okoli 400 pasemskih mačk in tudi nekaj domačih hišnih muc.

Nekatere pasemske predstavnice so v slovenskem prostoru zelo redke ali pa jih celo ni, zato je to še en razlog več za obisk tovrstne razstave.

Felinološko društvo Ljubljana Kot večina razstav na vsakoletnem koledarju mednarodne felinološke organizacije Fédération Internationale Féline (FIFe) bosta tudi pri nas potekali dve samostojni razstavi. Prva v soboto in druga v nedeljo.

Večina mačk bo sodelovala oba dni, nekatere pa le v soboto oziroma v nedeljo, kar pomeni, da bo tudi tekmovalna konkurenca nekoliko drugačna.

Na razstavi bodo prisotne tudi mačke iz Slovenije, ki so si v minulem letu priborile naziv zmagovalk v posameznih kategorijah in dosegajo zelo dobre rezultate tudi v tujini.

Kdaj je najprimernejši čas za obisk razstave? Za to se mora sleherni odločiti glede na svoj interes in pričakovanja.

Začetek obeh razstav bo ob 10.00 uri, takrat se namreč prične večurno ocenjevanje mačk po posameznih kategorijah in vzporedno izbor najlepših muc za končno popoldansko tekmovanje (t. i. nominacije) in BIV (Best in variety), tekmovanje najlepših muc v posamezni barvi.

V tem času razstavljalci predvsem bolj ali manj potrpežljivo čakajo, kdaj bodo njihovi mačkoni in mačice prišle na vrsto za oceno, kar pomeni, da je to idealen čas za ogled njihovih varovank, ter pogovore z njihovimi skrbniki o posameznih pasmah, fizičnih in karakternih značilnostih, skrbi zanje ipd.

V soboto, 1. marca ob 15.00, bodo podeljena priznanja za tri najlepše dekorirane razstavne kletke po izboru obiskovalcev (letos pustno obarvane). Ob 16.00 pa začetek tekmovanja za nazive BIS (Best in show, najlepša muca v posamezni kategoriji).

Izbere se najlepšega odraslega aktivnega samca in samico, najlepšega kastriranega samca in samico, ter najlepšega mladiča v starostnem razredu od 7 – 10 mesecev in še mladička v starostnem razredu od 4 – 7 mesecev, v vsaki od štirih tekmovalnih kategorij.

V nedeljo 2. marca bo prav tako ob 15.00 uri podelitev priznanj za tri najlepše mačke po izboru obiskovalcev. Končno odločanje o najlepših mucah v posameznih kategorijah in na celotni razstavi pa se bo začelo, tako kot v soboto, ob 16.00 uri. Ta čas je torej bolj napet in primeren predvsem za obiskovalce, ki jih zanima samo tekmovanje.

Oba dneva bodo prisotne mačke ocenjevali mednarodni sodniki: g. V.Saarela iz Finske, g. M.Kabina iz Češke, g. J.Billing iz Danske, ga. B.Elian iz Romunije in g. S.Pruchniak iz Poljske.

Na razstavi bodo znova, brezplačno dostopne pisne in ustne informacije o pravilni oskrbi mačk in življenju z njimi, prav tako pa bomo, tako kot do sedaj, k predstavitvi, za brezdomne mačke nadvse pomembnega dela, povabili tudi društva za zaščito in varstvo živali. Otroci pa so prav posebej vabljeni, da svoje vtise izrazijo z risbicami v risalnem kotičku.

Dodatne informacije lahko najdete na spletni strani felinološkega društva Ljubljana: www.fd-ljubljana.si

Sorodni članki

Brezplačno mednarodno izobraževanje VACCINATION UNITES US

Brezplačno mednarodno izobraževanje VACCINATION UNITES US

Podjetje IRIS d.o.o. vas v sodelovanju z MSD vabi k udeležbi na brezplačno on-line izobraževanje 31. maja 2023.
preberi več

Slovensko združenje veterinarjev za male živali SZVMŽ

SZVMŽ vikend na Koroškem

V Slovenskem združenju veterinarjev za male živali si prizadevamo našim članom ponuditi kar najširši možen nabor dogodkov v podporo njihovi profesionalni in osebni rasti uri
preberi več

Predavanje Abortusi pri govedu in BVD

Spomladansko strokovno izpopolnjevanje članov VzbSi

Spomladansko strokovno izpopolnjevanje članov VzbSi v Zrečah se bo letos odvijalo 11. in 12. maja
preberi več

Xavier Levy

Predavanja iz reprodukcije v Portorožu

Medical Intertrade vas vabi na predavanja iz reprodukcije v Portorožu, 13.4.2023
preberi več

Dr Wim J.S. Van Kerkhoven, DVM

Spletno predavanje s področja kronične ledvične bolezni mačk

Animalis, d.o.o. vas vabi na spletno predavanje z naslovom Kronična ledvična bolezen pri mačkah - praktičen pristop od A do Ž, in kako lahko upravljanje s prehrano izboljša kakovost življenja mačk s kronično ledvično boleznijo
preberi več

Feline Day v Beogradu

Feline Day v Beogradu

Srbsko združenje veterinarjev za male živali, ISFM in FECAVA vabijo na enodnevni seminar v Beograd
preberi več

Slovensko društvo za kakovost mleka in zdravje vimena

Webinar: Str. agalactiae- kužna presušitev vimena: ponovno na pohodu?

Slovensko društvo za kakovost mleka in zdravje vimena vabi na  Webinar
preberi več

Predavanje Abortusi pri govedu in BVD

Izobraževanje v organizaciji Veterinarske zbornice Slovenije

Veterinarska zbornica Slovenije vabi na izobraževanje Izvajanje ukrepa Dobrobit živali v letu 2023 – BVD: VLOGA VETERINARJEV IN VETERINARSKIH ORGANIZACIJ
preberi več