110. in 111. tradicionalna mednarodna razstava mačk v Ljubljani

(19.02.2014) Felinološko društvo Ljubljana vas obvešča, se da bo v soboto, 1. in v nedeljo, 2. marca v prostorih Biotehniškega izobraževalnega centra na Ižanski cesti 10 v Ljubljani, na mednarodni razstavi mačk, za naziv najlepših potegovale pasemske in domače mačke in mačkoni.

Na ljubljanskih mednarodnih razstavah mačk v dveh razstavnih dneh običajno sodeluje okoli 400 pasemskih mačk in tudi nekaj domačih hišnih muc.

Nekatere pasemske predstavnice so v slovenskem prostoru zelo redke ali pa jih celo ni, zato je to še en razlog več za obisk tovrstne razstave.

Felinološko društvo Ljubljana Kot večina razstav na vsakoletnem koledarju mednarodne felinološke organizacije Fédération Internationale Féline (FIFe) bosta tudi pri nas potekali dve samostojni razstavi. Prva v soboto in druga v nedeljo.

Večina mačk bo sodelovala oba dni, nekatere pa le v soboto oziroma v nedeljo, kar pomeni, da bo tudi tekmovalna konkurenca nekoliko drugačna.

Na razstavi bodo prisotne tudi mačke iz Slovenije, ki so si v minulem letu priborile naziv zmagovalk v posameznih kategorijah in dosegajo zelo dobre rezultate tudi v tujini.

Kdaj je najprimernejši čas za obisk razstave? Za to se mora sleherni odločiti glede na svoj interes in pričakovanja.

Začetek obeh razstav bo ob 10.00 uri, takrat se namreč prične večurno ocenjevanje mačk po posameznih kategorijah in vzporedno izbor najlepših muc za končno popoldansko tekmovanje (t. i. nominacije) in BIV (Best in variety), tekmovanje najlepših muc v posamezni barvi.

V tem času razstavljalci predvsem bolj ali manj potrpežljivo čakajo, kdaj bodo njihovi mačkoni in mačice prišle na vrsto za oceno, kar pomeni, da je to idealen čas za ogled njihovih varovank, ter pogovore z njihovimi skrbniki o posameznih pasmah, fizičnih in karakternih značilnostih, skrbi zanje ipd.

V soboto, 1. marca ob 15.00, bodo podeljena priznanja za tri najlepše dekorirane razstavne kletke po izboru obiskovalcev (letos pustno obarvane). Ob 16.00 pa začetek tekmovanja za nazive BIS (Best in show, najlepša muca v posamezni kategoriji).

Izbere se najlepšega odraslega aktivnega samca in samico, najlepšega kastriranega samca in samico, ter najlepšega mladiča v starostnem razredu od 7 – 10 mesecev in še mladička v starostnem razredu od 4 – 7 mesecev, v vsaki od štirih tekmovalnih kategorij.

V nedeljo 2. marca bo prav tako ob 15.00 uri podelitev priznanj za tri najlepše mačke po izboru obiskovalcev. Končno odločanje o najlepših mucah v posameznih kategorijah in na celotni razstavi pa se bo začelo, tako kot v soboto, ob 16.00 uri. Ta čas je torej bolj napet in primeren predvsem za obiskovalce, ki jih zanima samo tekmovanje.

Oba dneva bodo prisotne mačke ocenjevali mednarodni sodniki: g. V.Saarela iz Finske, g. M.Kabina iz Češke, g. J.Billing iz Danske, ga. B.Elian iz Romunije in g. S.Pruchniak iz Poljske.

Na razstavi bodo znova, brezplačno dostopne pisne in ustne informacije o pravilni oskrbi mačk in življenju z njimi, prav tako pa bomo, tako kot do sedaj, k predstavitvi, za brezdomne mačke nadvse pomembnega dela, povabili tudi društva za zaščito in varstvo živali. Otroci pa so prav posebej vabljeni, da svoje vtise izrazijo z risbicami v risalnem kotičku.

Dodatne informacije lahko najdete na spletni strani felinološkega društva Ljubljana: www.fd-ljubljana.si

Sorodni članki

Webinar Next-level wound treatment

Webinar Next-level wound treatment

Medical Intertrade d.o.o. in Loxotec GmbH vas z veseljem vabita na brezplačno spletno predavanje Next-level wound treatment: cleaning tips & antibiotic alternatives.
preberi več

Veterinarska fakulteta Univerze v Ljubljani

Vabilo na mini simpozij: Znanstveno-raziskovalni dan Veterinarske fakultete

Poznavanje izsledkov najnovejših raziskav na področju veterinarske medicine je ključno za napredek veterinarske prakse, saj omogoča razvoj novih terapij
preberi več

Veterinarska fakulteta Univerze v Ljubljani

Delavnica “Timsko sodelovanje v sodobnih inštitucijah”

V sodobnih organizacijah je ključno timsko in agilno delovanje, ki omogoča učinkovitost v hitro spreminjajočem se okolju
preberi več

Internistični dan SZVMŽ

Internistični dan SZVMŽ

SZVMŽ z veseljem najavlja svoj naslednji izobraževalni dogodek za veterinarje, Internistični dan SZVMŽ s poudarkom na hematološki diagnostiki in tumorskih markerjih v veterinarski medicini
preberi več

Strokovni seminar Laserska terapija v veterinarski medicini

Strokovni seminar Laserska terapija v veterinarski medicini

V soboto, 15.6.2024, vas ekipa Felivet vabi na strokovni dogodek z naslovom Laserska terapija v veterinarski medicini
preberi več

26. strokovno srečanje članov Veterinarske zbornice Slovenije  Tokratno 26. strokovno srečanje članov Veterinarske zbornice Slovenije se bo odvijalo v Kongresnem centru Habakuk 26. in 27. oktobra 2023

27. strokovno srečanje članov VZbSi

Veterinarska zbornica Slovenije vabi vse članice in člane na 27. strokovno srečanje, ki bo potekalo v Termah Zreče, 9. in 10. maja 2024.
preberi več

Virbac

Predstavitev novih smernic za nadzor razmnoževanja

Prve smernice za nadzor razmnoževanja s strani World Small Animal Veterinary Association (WSAVA) so bile pravkar sprejete za objavo
preberi več

Veterinarska fakulteta Univerze v Ljubljani

Seminar Vloga veterinarja pri sumu mučenja živali

Klub alumnov VF vas vabi na brezplačen seminar z naslovom Vloga veterinarja pri sumu mučenja živali, kjer bo predavatelj izr. prof. dr. Mitja Gombač predstavil dragocena znanja in izkušnje s področja mučenja živali
preberi več