Zdrava usta za odlične delovne rezultate!

(19.06.2018) Leto je naokrog in spet je čas za preventivni pregled. Letos malo drugače, a verjamemo, da se bomo imeli lepo in da bomo marsikaj novega spoznali o zdravju ustne votline in zob pri psih.

V soboto, 25. avgusta 2018 ob 10.uri vas vabimo v Bolnico za živali Postojna.

Za vas smo pripravili 3 predavanja o tem, kako doma pregledate ustno votlino in zobe in kako to stori veterinar – specialist stomatolog, kaj pomeni preventiva bolezni zob in ustne votline in katere so najpogostejše bolezni zob in ustne votline pri psih in kako ukrepamo.

Po predavanjih vam bomo na voljo za pogovor in seveda pregled ustne votline in zob vašega psa, če seveda menite, da ji/mu ne bo neprijetno, če se vam in vsem ostalim psom na dogodku pridruži. Pogledali boste lahko tudi naš oddelek za stomatologijo, da si boste lažje predstavljali, kako zanje poskrbimo, če je potrebno.

Dogodek je namenjen psom in njihovim skrbnikom oziroma vodnikom, ki s svojim delom brezkompromisno služijo družbi – psom vodnikom, reševalcem in terapevtom, policijskim in vojaškim psom ter psom, iskalcem ranjene divjadi.

Cilj dogodka ostaja enak, da se tem živalim zagotovi zdravje zob in ustne votline. Bolezni zob in ustne votline namreč živali lahko povzročajo nelagodje in bolečino ter tako vplivajo na delovno sposobnost psa. Nekatere ustne bolezni pa so lahko tudi življenje ogrožajoče, predvsem če niso odkrite zgodaj.

Nadvse smo zadovoljni, da je osveščenost skrbnikov/vodnikov psov glede zdravja zob in ustne votline zelo dobra.

Še veliko pa lahko skupaj naredimo v osveščanju o pomenu rednega dnevnega ščetkanja zob pri živalih in preventivnih pregledov ustne votline, saj tako preprečujemo nastanek najpogostejše bolezni zob, parodontalne bolezni, ter najhitreje opazimo morebitne spremembe in poškodbe na zobeh in v ustni votlini.

Glede na izkušnje preteklih let lahko namreč trdimo, da ima večina pregledanih delovnih psov v Sloveniji (zgodnjo) parodontalno bolezen ter poškodbe zob.

Dogodek je brezplačen, prosimo pa vas, da se na dogodek prijavite na [email protected]

Veselimo se druženja z vami!
V imenu Bolnice za živali Postojna Ana Nemec

Sorodni članki

26. strokovno srečanje članov Veterinarske zbornice Slovenije  Tokratno 26. strokovno srečanje članov Veterinarske zbornice Slovenije se bo odvijalo v Kongresnem centru Habakuk 26. in 27. oktobra 2023

27. strokovno srečanje članov VZbSi

Veterinarska zbornica Slovenije vabi vse članice in člane na 27. strokovno srečanje, ki bo potekalo v Termah Zreče, 9. in 10. maja 2024.
preberi več

Veterinarska fakulteta Univerze v Ljubljani

Seminar Vloga veterinarja pri sumu mučenja živali

Klub alumnov VF vas vabi na brezplačen seminar z naslovom Vloga veterinarja pri sumu mučenja živali, kjer bo predavatelj izr. prof. dr. Mitja Gombač predstavil dragocena znanja in izkušnje s področja mučenja živali
preberi več

Predavanje Klinična prehrana psov in mačk

Predavanje Klinična prehrana psov in mačk

SZVMŽ vas vabi, da se v soboto, 17. februarja, ob 9. uri udeležite spletnega seminarja o klinični prehrani psov in mačk s predavateljico Cecilio Villaverde Haro.
preberi več

Rentgenska diagnostika skeletne patologije pri mačkah

Rentgenska diagnostika skeletne patologije pri mačkah

SZVMŽ vas vabi na izobraževanje za veterinarje z naslovom Rentgenska diagnostika skeletne patologije pri mačkah. Izobraževanje bo potekalo v sredo, 14. februarja, ob 17.uri v Hotelu A, Mala Pirešica 20, Petrovče (AC izvoz Žalec)
preberi več

SZVMŽ Psychovets

Spletni seminar o duševnem zdravju in dobrobiti veterinarjev

SZVMŽ vas vabi, da se v četrtek, 25. januarja, ob 18. uri udeležite spletnega seminarja na temo pomena duševnega zdravja in dobrobiti veterinarjev, s katerim odpirajo letošnjo pestro sezono SZVMŽ izobraževanj
preberi več

SZVMŽ

Anestezijska delavnica SZVMŽ

SZVMŽ vas vabi na anestezijsko delavnico, ki bo potekala v soboto, 2. decembra, v veliki klinicni predavalnici Veterinarske fakultete
preberi več

SZVMŽ

SZVMŽ vikend za behaviorizem

SZVMŽ vas vabi na Vikend za behaviorizem, ki bo potekal od 18. do 19. novembra v Hotelu Kompas na Bledu
preberi več

Slovenski veterinarski kongres 2024

Slovenski veterinarski kongres 2024

V letu 2024 bo ponovno organiziran Slovenski veterinarski kongres, največje strokovno in znanstveno srečanje slovenskih veterinarjev
preberi več