Začenja se pester niz decembrskih doživetij v Lipici

(29.11.2018) Ta veseli dan kulture s prostim vstopom, miklavževanje z lipicanci in razstava jaslic z vsega sveta

Kobilarna Lipica se pridružuje pobudi slovenskih kulturnih ustanov Ta veseli dan kulture in svoja vrata brezplačno odpira za obiskovalce. Letos prvič kar dva dni, v nedeljo in ponedeljek, 2. in 3. decembra.

Že 9. decembra pa bodo v Lipici pričakali Miklavža v družbi najlepših belih lipicancev in odprli razstavo miniaturnih jaslic iz različnih dežel sveta.


S povabilom na brezplačen ogled Kobilarne Lipica, doživetje stika z belimi lipicanci, obisk Muzeja lipicanca – Lipikuma, muzejske zbirke kočij in Galerije Avgusta Černigoja se Kobilarna Lipica tudi letos pridružuje pobudi slovenskih kulturnih ustanov Ta veseli dan kulture.


Tokrat kar dva dni, v nedeljo in ponedeljek, 2. in 3. decembra. Brezplačni ogledi edinstvenega posestva z več kot 300 belimi lipicanci se bodo v nedeljo, 2. decembra, začeli ob 10. uri. Ob 15. uri pa si bodo lahko obiskovalci ob doplačilu ogledali tudi čudovito predstavo z najlepšimi lipicanci Zgodba o Lipici.

Teden dni kasneje, 9. decembra, bo otroke v Lipici obiskal in obdaril Miklavž v spremstvu angelov in parkljev. Skupaj s 40 najlepšimi belimi lipicanci in akustično skupino Jazzva bodo združili moči in pripravili prav posebno predstavo Zgodba o Lipici, s posebnim glasbenim doživetjem.


Na ta praznični zimski dan bodo obiskovalci lahko spoznavali skrivnosti zimskega življenja lipicancev, se popeljali s kočijo in obiskali Miklavževo tržnico.

Otroci bodo lahko spoznavali in jahali ponije, vsi prijatelji lipicancev pa bodo na ta dan lahko občudovali razstavo miniaturnih jaslic z vsega sveta, ki bo na ogled v preddverju prireditvene jahalnice vse do 6. januarja 2019.

Sorodni članki

Velika kvadrilja - dreusrno jahanje; Vir slike: Kobilarne Lipica

Dan Kobilarne Lipica pritegnil množico obiskovalcev

Predstava Lipiške šole klasičnega konjeništva in madžarskih stepskih pastirjev Čikošev je v državno kobilarno pritegnila okoli 3.500 obiskovalcev
preberi več

Poletni glasbeni večeri v Lipici; Vir slike: Kobilarna Lipica & arhiv glasbenikov

Poletni glasbeni večeri v Lipici

Kobilarna Lipica vabi na 9 petkovih večerov s 14 glasbeniki!
preberi več

Presernov dan v Lipic; Vir slike: Kobilarna Lipica

Na Prešernov dan prost vstop v Kobilarno Lipica

Na Prešernov dan, 8. februarja, vas Kobilarna Lipica vabi, da med lipicanci preživite najlepši del prazničnega dne
preberi več

Dan Kobilarne Lipica; Vir slike: Kobilarna Lipica

Dan Kobilarne Lipica 2021

Ob Dnevu Kobilarne Lipica – predstava lipicancev, doživetja za družine in mednarodna razstava »Človek in konj« z Oskarjem Kogojem in Sergiem Pausigom.
preberi več

Alojz Lah in Stojan Moderc in pas de deux, predstava, s katero sta navduševala gledalce po Evropi; Vir slike: Osebni arhiv Alojza Laha

Nova knjiga Čudež leta 1984

Izšla je knjiga »Čudež leta 1984« – poklon lipicancem, jahačem Kobilarne Lipica in njihovemu uspehu na olimpijskih igrah v Los Angelesu
preberi več

Kobilarna Lipica; Vir slike: Jost Gantar

Vesela novica iz Kobilarne Lipica

V sončnih pomladnih dneh lahko spoznate naša prva žrebeta
preberi več

Canissa XLII ; Vir slike: Kobilarna Lipica

Dvojno veselje v Lipici – rodili sta se prvi letošnji žrebeti

V Kobilarni Lipici se veselijo rojstva prvih letošnjih žrebet. Veselje je kar dvojno, saj sta istega dne prišla na svet mali črni Maestoso Samira XXXVIII in rjava žrebička Canissa XLII
preberi več

Urh Bauman je s konjem Larisal znova osvojil lovoriko državnega prvaka v preskakovanju ovir; Vir slike: Sibil Slejko

Urh Bauman je s konjem Larisal znova osvojil lovoriko državnega prvaka v preskakovanju ovir

Urh Bauman je znova dokazal, da je z osemletnim konjem holštajnske pasme Larisal najboljši tekmovalec državnega prvenstva v preskakovanju ovir
preberi več