V Lipici se začenja atraktivno mednarodno tekmovanje v vožnji vpreg

(29.06.2018) Z dresurno vožnjo se bo v četrtek, 5. julija, v Kobilarni Lipica začelo vrhunsko mednarodno tekmovanje v vožnji vpreg. Najbolj privlačno in adrenalinsko vzdušje se obeta v soboto, 7. julija, ko bo več kot 60 voznikov iz 13 držav navdušilo z drzno maratonsko vožnjo.

Hitrost najboljših tekmovalnih konj. Pogum in drznost voznikov. Enkratno vzdušje in nastope slovenskih voznikov z lipicanci.

Vse to in še mnogo več prinaša vrhunsko mednarodno tekmovanje v vožnji vpreg FEI CAI3*, ki se bo v četrtek, 5. julija, začelo v Kobilarni Lipica.

Na prenovljenem lipiškem hipodromu bo nastopilo več kot 60 voznikov iz 13 držav z več kot 130 vrhunskimi tekmovalnimi konji. V četrtek in petek, 5. in 6. julija, se bodo pomerili v dresurni vožnji.


Miha Tavcar

Najbolj atraktiven del tekmovanja pa se obeta v soboto, 7. julija, ko se bodo tekmovalci po vožnji po posestvu pomerili še v drzni adrenalinski preizkušnji skozi sedem zahtevnih maratonskih ovir. V nedeljo, 8. julija, bo spretnostna vožnja na hipodromu prinesla skupnega zmagovalca.

Številni gledalci bodo navijali za voznika Kobilarne Lipica Miho Tavčarja, ki je lani prav tu z lipicanci osvojil naziv svetovnega prvaka v maratonski vožnji in tako dosegel najboljši rezultat slovenskega konjeniškega športa vseh časov.

Da bo vzdušje res napeto, bo poskrbel bronasti z lanskega svetovnega prvenstva v vožnji dvovpreg, švicarski voznik Beat Schenk, drugi slovenski voznik Klemen Turk z lipicanci in mnogi drugi tekmovalci.

Nastopili bodo tako vozniki eno- in dvovpreg kot tudi vozniki štirivpreg, v posebnih kategorijah bodo nastopili tudi vozniki vpreg s poniji. Tako se v Kobilarni Lipica znova obeta vikend.


Sorodni članki

Velika kvadrilja - dreusrno jahanje; Vir slike: Kobilarne Lipica

Dan Kobilarne Lipica pritegnil množico obiskovalcev

Predstava Lipiške šole klasičnega konjeništva in madžarskih stepskih pastirjev Čikošev je v državno kobilarno pritegnila okoli 3.500 obiskovalcev
preberi več

Poletni glasbeni večeri v Lipici; Vir slike: Kobilarna Lipica & arhiv glasbenikov

Poletni glasbeni večeri v Lipici

Kobilarna Lipica vabi na 9 petkovih večerov s 14 glasbeniki!
preberi več

Presernov dan v Lipic; Vir slike: Kobilarna Lipica

Na Prešernov dan prost vstop v Kobilarno Lipica

Na Prešernov dan, 8. februarja, vas Kobilarna Lipica vabi, da med lipicanci preživite najlepši del prazničnega dne
preberi več

Dan Kobilarne Lipica; Vir slike: Kobilarna Lipica

Dan Kobilarne Lipica 2021

Ob Dnevu Kobilarne Lipica – predstava lipicancev, doživetja za družine in mednarodna razstava »Človek in konj« z Oskarjem Kogojem in Sergiem Pausigom.
preberi več

Alojz Lah in Stojan Moderc in pas de deux, predstava, s katero sta navduševala gledalce po Evropi; Vir slike: Osebni arhiv Alojza Laha

Nova knjiga Čudež leta 1984

Izšla je knjiga »Čudež leta 1984« – poklon lipicancem, jahačem Kobilarne Lipica in njihovemu uspehu na olimpijskih igrah v Los Angelesu
preberi več

Kobilarna Lipica; Vir slike: Jost Gantar

Vesela novica iz Kobilarne Lipica

V sončnih pomladnih dneh lahko spoznate naša prva žrebeta
preberi več

Canissa XLII ; Vir slike: Kobilarna Lipica

Dvojno veselje v Lipici – rodili sta se prvi letošnji žrebeti

V Kobilarni Lipici se veselijo rojstva prvih letošnjih žrebet. Veselje je kar dvojno, saj sta istega dne prišla na svet mali črni Maestoso Samira XXXVIII in rjava žrebička Canissa XLII
preberi več

Urh Bauman je s konjem Larisal znova osvojil lovoriko državnega prvaka v preskakovanju ovir; Vir slike: Sibil Slejko

Urh Bauman je s konjem Larisal znova osvojil lovoriko državnega prvaka v preskakovanju ovir

Urh Bauman je znova dokazal, da je z osemletnim konjem holštajnske pasme Larisal najboljši tekmovalec državnega prvenstva v preskakovanju ovir
preberi več