Tri dni pestrega PiknikFEST dogajanja v Lipici

(23.04.2018) Na praznični petek se v Lipici začenja sezona piknikov in zabave za vso družino.000

Med prvomajskimi prazniki bodo v Lipici pripravili kar tri dni pestrega PiknikFEST dogajanja.

Predstavili bodo najmlajše žrebičke in najbolj zanimiva doživetja v kobilarni, obiskovalce bodo razvajali s peko na žaru, glasbo v živo, ustvarjalnicami za otroke in pravljično predstavo Zgodba o Lipici.


S privlačnim PiknikFEST dogajanjem se v Lipici med prvomajskimi prazniki začenja sezona zabave in sprostitve za vso družino.

Dobrote z žara, glasba v živo, ustvarjalnice za otroke in različne delavnice bodo vabile na pomladno druženje na praznični petek, 27. aprila, sončno nedeljo, 29. aprila in praznični torek, 1. maja.

Te dni bodo v lipiškem parku poskrbeli za sproščeno PiknkFEST dogajanje: delavnice s poniji, jahanje ponijev za najmlajše, country plesno delavnico, zvočno popotovanje z gongi in malo tržnico priročnih dobrot.

Vožnje s kočijo bodo obiskovalce popeljale do najlepših skritih kotičkov lipiškega posestva, po vodenih ogledih pa bodo družine z otroki vabili prikazi sedlanja lipicancev, spoznavanje lokostrelstva in doživetje treninga lipicancev.

Pravljična predstava Zgodba o Lipici bo najlepše bele lipicance predstavila v petek, nedeljo in torek ob 15. uri. Vse tri dni bodo lahko obiskovalci spoznali tudi prvega letošnjega žrebička Siglavy Slavo XVI, katerega boter je igralec Boris Cavazza, in četrtorojenega žrebička Conversana Thoryso I, katerega boter je Branko Đurić – Đuro. Obiska se bodo razveselili tudi njuni igrivi prijatelji, žrebički, ki so prišli na svet v sončnih pomladnih dneh.

Praznično dogajanje bodo v Lipici obenem prepletli s kulinaričnimi razvajanji, najbolj mamljive bodo PiknkFEST dobrote z žara in sladka pomladna doživetja.


Sorodni članki

Velika kvadrilja - dreusrno jahanje; Vir slike: Kobilarne Lipica

Dan Kobilarne Lipica pritegnil množico obiskovalcev

Predstava Lipiške šole klasičnega konjeništva in madžarskih stepskih pastirjev Čikošev je v državno kobilarno pritegnila okoli 3.500 obiskovalcev
preberi več

Poletni glasbeni večeri v Lipici; Vir slike: Kobilarna Lipica & arhiv glasbenikov

Poletni glasbeni večeri v Lipici

Kobilarna Lipica vabi na 9 petkovih večerov s 14 glasbeniki!
preberi več

Presernov dan v Lipic; Vir slike: Kobilarna Lipica

Na Prešernov dan prost vstop v Kobilarno Lipica

Na Prešernov dan, 8. februarja, vas Kobilarna Lipica vabi, da med lipicanci preživite najlepši del prazničnega dne
preberi več

Dan Kobilarne Lipica; Vir slike: Kobilarna Lipica

Dan Kobilarne Lipica 2021

Ob Dnevu Kobilarne Lipica – predstava lipicancev, doživetja za družine in mednarodna razstava »Človek in konj« z Oskarjem Kogojem in Sergiem Pausigom.
preberi več

Alojz Lah in Stojan Moderc in pas de deux, predstava, s katero sta navduševala gledalce po Evropi; Vir slike: Osebni arhiv Alojza Laha

Nova knjiga Čudež leta 1984

Izšla je knjiga »Čudež leta 1984« – poklon lipicancem, jahačem Kobilarne Lipica in njihovemu uspehu na olimpijskih igrah v Los Angelesu
preberi več

Kobilarna Lipica; Vir slike: Jost Gantar

Vesela novica iz Kobilarne Lipica

V sončnih pomladnih dneh lahko spoznate naša prva žrebeta
preberi več

Canissa XLII ; Vir slike: Kobilarna Lipica

Dvojno veselje v Lipici – rodili sta se prvi letošnji žrebeti

V Kobilarni Lipici se veselijo rojstva prvih letošnjih žrebet. Veselje je kar dvojno, saj sta istega dne prišla na svet mali črni Maestoso Samira XXXVIII in rjava žrebička Canissa XLII
preberi več

Urh Bauman je s konjem Larisal znova osvojil lovoriko državnega prvaka v preskakovanju ovir; Vir slike: Sibil Slejko

Urh Bauman je s konjem Larisal znova osvojil lovoriko državnega prvaka v preskakovanju ovir

Urh Bauman je znova dokazal, da je z osemletnim konjem holštajnske pasme Larisal najboljši tekmovalec državnega prvenstva v preskakovanju ovir
preberi več