Seminar odprtega tipa v času 2. Mednarodne razstave mačk v Celju

(16.10.2013) Vzrejna komisija ZFDS (Zveza feliniloških društev Slovenije) vas vabi, da se udeležite krajšega seminarja, ki ga bo priredila v Celju, 19. in 20. oktobra 2013, v času mednarodne razstave mačk.


Program predavanj najdete na VABILU
Tudi 2. Mednarodna razstava mačk, ki se bo odvijala 19. in 20. oktobra 2013 na Celjskem sejmišču v Dvorani E, je odlična priložnost za izmenjavo izkušenj med rejci in priložnost za pridobivanje novih znanj s področja vzreje in oskrbe mačk.

S tem namenom je vzrejna komisija ZFDS organizirala brezplačen seminar odprtega tipa, ki se ga lahko udeležijo člani ZFDS ter vsi ostali zainteresirani.

Zaradi lažje organizacije organizatorji prosijo, da svojo udeležbo sporočite predsednici vzrejne komisije ZDFS na naslov [email protected].

Na razstavi v Celju bo tudi letos sodelovalo društvo za pomoč in zaščito živali POŽIV, ki bo zbiralo prostovoljne finančne prispevke in vse, kar je potrebno za oskrbo brezdomnih mačk.

Obiskovalce in udeležence prosijo, da s seboj prinesete in podarite vse, česar morda ne potrebujete več, kot so prenosne kletke, toaletne posode, posodice za hrano, hrano, brisače, odeje, košarice in skratka vse, kar bi lahko brezdomnim mucam olajšalo preživetje v prihajajočih mrzlih zimskih mesecih.

Za pomoč se vam že vnaprej najlepše zahvaljujejo!

Sorodni članki

Jean-Loup Rault; Vir slike: Michael Bernkopf/Vetmeduni Vienna

Kako nega z osebnim odnosom vpliva na prašiče

Jean-Loup Rault želi ugotoviti, kako pozitivni odnosi z ljudmi vplivajo na prašiče. V ta namen raziskovalec dobrega počutja živali z magnetno resonanco pregleduje tudi njihove možgane
preberi več

Strupene žabe Dendrobates tinctorius; Vir slike: Bibiana Rojas

Živo srebro ogroža potomce strupenih žab v Amazoniji

Živo srebro je okoljski onesnaževalec, ki povzroča svetovno zaskrbljenost zaradi svoje strupenosti in nevarnosti za divje živali in zdravje ljudi, kar je poudarila tudi Svetovna zdravstvena organizacija (WHO)
preberi več

Študija Univerze v Hohenheimu: vedenje o povezavi med mlekom in rojstvom telet je med prebivalci šibko; Vir slike: Universität Hohenheim/Angelika Emmerling

Študija Univerze v Hohenheimu: vedenje o povezavi med mlekom in rojstvom telet je med prebivalci šibko

Po ugotovitvah Univerze Hohenheim v Stuttgartu so prenos znanja, spodbujanje povpraševanja in politična podpora le nekateri pristopi k reševanju tako imenovanega “problema teleta”
preberi več

žirafe; Vir slike: Jeffrey T. Kerby

Veliki rastlinojedci: sloni, žirafe in drugi, spodbujajo raznolikost ekosistemov.

Raziskovalna skupina je z metaanalizo dokazala izjemen ekološki pomen velikih rastlinojedcev
preberi več

Francesca Angiolan; Vir slike: Francesca Angiolani

Gekoni poznajo svoj vonj

Raziskovalci z Univerze v Bernu so v novi eksperimentalni študiji dokazali, da lahko gekoni z jezikom razlikujejo svoj telesni vonj od vonja drugih vrst živali
preberi več

University Oxford; Vir slike: F.

Nova študija opredeljuje ključne dejavnike uspeha pri prizadevanjih za ponovni vzpon velikih zveri

Nova raziskava je opredelila najpomembnejše dejavnike, ki odločajo o uspešnosti prizadevanj za premestitev velikih zveri na različna območja
preberi več

EFSAEvropska lisičja trakulja v porastu: Študija kaže na širjenje v ZDA

Evropska lisičja trakulja v porastu: Študija kaže na širjenje v ZDA

Alveolarna ehinokokoza (AE) je huda parazitska bolezen, ki jo povzroča lisičja glista in je smrtna, če se ne zdravi
preberi več

oči - ZooSofia

Vabilo k anketi o neinvazivnem označevanju eksotičnih ljubljenčkov in mačk

Biometrični čitalec je namenjen identifikaciji živali na podlagi očesne šarenice. Podobno kot uporabljamo pri ljudeh prstne odtise, lahko uporabimo pri živalih očesno šarenico
preberi več