Seminar Brahiocefalični sindrom

(02.02.2013) V Ljubljani na Kliniki za male živali Prva K smo se v četrtek, 31.1.2013, lahko udeležili brezplačnih predavanj na temo brahiocefaličnega sindroma.

V napolnjeni predavalnici sta nam kolega Vice Zaninovič, dr.vet.med. In Emir Mujagić, dr.vet.med. predstavila tematiko brahiocefaličnega sindroma. Kot uvod je Vice Zaninovič, dr.vet.med. najprej strnil teoretični del o anatomiji in fiziologiji brahiocefaličnih pasem ter posledicah takšne oblike nosu na njihovo dihanje in celoten organizem.  


Nato je besedo prevzel Emir Mujagić, dr.vet.med., ki je na podlagi svojih neprecenljivih izkušenj iz izobraževanj v tujini, slušateljem približal postopke samega pristopa k pacientu, diagnostiko, terapijo in seveda postoperativno nego teh občutljivih pacientov.  


Ob vsem skupaj sta predavatelja v svoj prispevek vključila veliko slikovnega gradiva ter celo video posnetke in odgovarjala na vsa vprašanja, ki so se slušateljem pojavila med predavanji. 


Vsekakor nam obiskovalcem ni žal udeležbe na seminarju. Klinika Prva K v kratkem ponovno pripravlja predavanja svojih veterinarjev na različne teme.

Seznam bomo v kratkem objavili, zaenkrat pa si lahko ogledate še nekaj fotografij, ki so nastale med včerajšnjimi predavanji!

Sorodni članki

Veterinarska-fakulteta-Univerze-v-Ljubljani

Preventivni pregled zob in ustne votline pri delovnih psih

Spet je leto naokrog in s tem ponovno čas za brezplačni preventivni pregled zob in ustne votline pri delovnih psih
preberi več

Poletna muzejska noc v Lipici; Vir slike: Gabriele Boiselle - Edition Boiselle

Poletna muzejska noč v Lipici

Stik z lipicanci, srečanje z žrebički in doživetje umetniške dediščine konstruktivista Avgusta Černigoja
preberi več

Vir slike: Inga Nielsen – stock.adobe.com

Življenje pod žarometi

Nedavno sem praznovala svoj rojstni dan. Pevski zborček bi moral pomeniti prav posebno pozornost. Ampak, bodimo iskreni: se v takih trenutkih počutite prijetno? Kolumna avtorice Dr. Dominique Tordy.
preberi več

Lev si prisluži nagrado; Vir slike: ZOO Ljubljana

Preventivni pregledi živali v Živalskem vrtu Ljubljana

Preberite več o preventivnih veterinarskih pregledih, ki so jih veterinarji ZOO Ljubljana  opravili pri slonici Gangi, navadnih varijih, zlatoličnih gibonih, alpakah, surikatah in velikih mačkah
preberi več

Tina Pihlar, dr. vet. med., Dip HSA

Veterinarska hidroterapija in rehabilitacija v Trzinu

Ekipa HepiFita veterinarjem in lastnikom živali z veseljem sporoča, da so se odprla vrata njihovega podjetja HepiFit, ki ima sedež na Kidričevi ulici 14 v občini Trzin
preberi več

Vir slike: photoCD – stock.adobe.com

Ali smo drugačni?

Najverjetneje se še vsakdo izmed nas spominja svoje prve operacije, ki pa nikakor ni bila izvedena s skalpelom v roki... Kolumna avtorice Dr. Dominique Tordy.
preberi več

Tadej Zemljič

Prva specialistična veterinarska ambulanta v Sloveniji

V Šiški je svoja vrata odprla prva specialistična očesna ambulanta v Sloveniji
preberi več

Gobi je prvič postala mama; Vir slike: ZOO Ljubljana

Novi mladiči v Živalskem vrtu Ljubljana

V Živalskem vrtu Ljubljana so na ogled novi mladiči, ponovno je mogoč vstop v vivarij in otroški živalski vrt, junija odpiramo tudi vsa igrišča
preberi več