Seminar Brahiocefalični sindrom

(02.02.2013) V Ljubljani na Kliniki za male živali Prva K smo se v četrtek, 31.1.2013, lahko udeležili brezplačnih predavanj na temo brahiocefaličnega sindroma.

V napolnjeni predavalnici sta nam kolega Vice Zaninovič, dr.vet.med. In Emir Mujagić, dr.vet.med. predstavila tematiko brahiocefaličnega sindroma. Kot uvod je Vice Zaninovič, dr.vet.med. najprej strnil teoretični del o anatomiji in fiziologiji brahiocefaličnih pasem ter posledicah takšne oblike nosu na njihovo dihanje in celoten organizem.  


Nato je besedo prevzel Emir Mujagić, dr.vet.med., ki je na podlagi svojih neprecenljivih izkušenj iz izobraževanj v tujini, slušateljem približal postopke samega pristopa k pacientu, diagnostiko, terapijo in seveda postoperativno nego teh občutljivih pacientov.  


Ob vsem skupaj sta predavatelja v svoj prispevek vključila veliko slikovnega gradiva ter celo video posnetke in odgovarjala na vsa vprašanja, ki so se slušateljem pojavila med predavanji. 


Vsekakor nam obiskovalcem ni žal udeležbe na seminarju. Klinika Prva K v kratkem ponovno pripravlja predavanja svojih veterinarjev na različne teme.

Seznam bomo v kratkem objavili, zaenkrat pa si lahko ogledate še nekaj fotografij, ki so nastale med včerajšnjimi predavanji!

Sorodni članki

26. strokovno srečanje članov Veterinarske zbornice Slovenije  Tokratno 26. strokovno srečanje članov Veterinarske zbornice Slovenije se bo odvijalo v Kongresnem centru Habakuk 26. in 27. oktobra 2023

27. strokovno srečanje članov VZbSi

Veterinarska zbornica Slovenije vabi vse članice in člane na 27. strokovno srečanje, ki bo potekalo v Termah Zreče, 9. in 10. maja 2024.
preberi več

Veterinarska fakulteta Univerze v Ljubljani

Seminar Vloga veterinarja pri sumu mučenja živali

Klub alumnov VF vas vabi na brezplačen seminar z naslovom Vloga veterinarja pri sumu mučenja živali, kjer bo predavatelj izr. prof. dr. Mitja Gombač predstavil dragocena znanja in izkušnje s področja mučenja živali
preberi več

ZOO Ljubljana; Vir slike: ZOO Ljubljana

Pomladne novosti v Živalskem vrtu Ljubljana

Pripeljali smo dve novi ogroženi vrsti za ZOO Ljubljana in sicer filipinskega kljunorožca in svinjskega jelena
preberi več

Mednarodni kongres veterinarske homeopatije 2024

Mednarodni kongres veterinarske homeopatije 2024

Letos aprila bo pod okriljem IAVH (mednarodne veterinarske homeopatske organizacije) ter SVHD (sloevnskega veterinarskega homeopatskega društva) Slovenija prvič gostila mednarodni veterinarski homeopatski kongres
preberi več

Predavanje Klinična prehrana psov in mačk

Predavanje Klinična prehrana psov in mačk

SZVMŽ vas vabi, da se v soboto, 17. februarja, ob 9. uri udeležite spletnega seminarja o klinični prehrani psov in mačk s predavateljico Cecilio Villaverde Haro.
preberi več

ZOO Ljubljana; Vir slike: ZOO Ljubljana

Zimske počitnice v ZOO Ljubljana

Ponovno lahko svoje otroke razveselite z nepozabnimi zimskimi počitnicami, ki se bodo odvijale vsak dan med 19. - 23.2.2024!
preberi več

Rentgenska diagnostika skeletne patologije pri mačkah

Rentgenska diagnostika skeletne patologije pri mačkah

SZVMŽ vas vabi na izobraževanje za veterinarje z naslovom Rentgenska diagnostika skeletne patologije pri mačkah. Izobraževanje bo potekalo v sredo, 14. februarja, ob 17.uri v Hotelu A, Mala Pirešica 20, Petrovče (AC izvoz Žalec)
preberi več

SZVMŽ Psychovets

Spletni seminar o duševnem zdravju in dobrobiti veterinarjev

SZVMŽ vas vabi, da se v četrtek, 25. januarja, ob 18. uri udeležite spletnega seminarja na temo pomena duševnega zdravja in dobrobiti veterinarjev, s katerim odpirajo letošnjo pestro sezono SZVMŽ izobraževanj
preberi več