Popoldanski brezplačni seminarji zaveterinarje na kliniki Prva K.  

(19.02.2013) Prva-K klinika za male živali ponovno vabi veterinarje na strokovna predavanja. V prostorih klinike se bodo tudi v letu 2013 odvijali seminarji na različno tematiko s področja male prakse.

Prva-K klinika Konec januarja smo se lahko udeležili nadvse zanimivih in poučnih predavanj na temo Brahiocefalični sindrom, ki sta jih vodila Vice Zaninović, dr.vet.med. in Emir Mujagić, dr.vet.med.. Sedaj Prva K klinika za male živali d.o.o. že vabi na naslednje termine predavanj.

Četrtek, 7. marec 2013 – O CEPLJENJIH PRI PSIH IN MAČKAH

Že v začetku marca 2013 je organizirano srečanje s predavanji na temo cepljenja mačk in psov. 7.3.2013 s ponovnim pričetkom ob 19. uri boste lahko sodelovali na predavanjih, ki jih bo vodila mag. Sabina Stariha Pipan, dr.vet.med.

Področje dela mag. Sabine Starihe Pipan obsega dermatologijo in svetovanje ob vedenjskih težavah psov in mačk. Zaposlena je na Kliniki za male živali na Gorkičevi 6 v Ljubljani. Opravila je podiplomsko izobraževanje iz dermatologije psov in mačk ESAVS (European School For Advanced Veterinary Studies). Je tudi avtor številnih objav iz področja vedenjskih težav psov in mačk, s čimer se ukvarja vrsto let. Vodi tudi pasje igralne urice, tečaj za lastnike pasjih mladičev.

Četrtek, 11. april 2013 – SRBEŽ – SIMPTOM, NE DIAGNOZA...

Tudi naslednja predavanja, ki bodo predvidoma potekala 11. aprila 2013 z začetkom ob 19. uri, bo vodila mag. Sabina Stariha Pipan, dr.vet.med.. Tokrat boste izvedeli več o dermatološki tematiki. Seveda so predavanja ponovno prosta kotizacije ter se jih nedvomno izplača obiskati.

Četrtek, 16. maj 2013 – ENDOKRINOPATIJE 1. DEL

Prva-K klinika za male živali obvešča vse kolege, ki so se želeli udeležiti strokovnega predavanja Endokrinopatije 1.del, da je termin 16.5.2013 žal zaradi bolezni prestavljen za nedoločen čas. Ko bo znan nov termin predavanj vam ga seveda takoj sporočimo!"

Vsi, ki se boste odločili za udeležbo na predavanjih o endokrinopatijah, boste spoznali Metko Šimundić, dr.vet.med., ki vam bo približala del omenjene tematike.

Področje dela Metke Šimundić, dr.vet.med. obsega interno medicino (bolezni notranjih organov) in kardiologijo psov in mačk. Zaposlena je na Kliniki za male živali na Gorkičevi 6 v Ljubljani. Opravila je podiplomsko izobraževanje iz področij interne medicine in kardiologije ESAVS (European School For Advanced Veterinary Studies). Strokovno se je izpopolnjevala na Ohio State University v ZDA in na referenčnih klinikah po Evropi. Vpisana je na podiplomski doktorski študij Biomedicine.

Na prvem delu endokrinoloških predajanj vam bo predstavila štiri endokrinopatije, hiperadrenokorticizem, hipoadrenokorticizem, hipertiroidizem ter hipotiroidizem. Roki za naslenji del predavanj o endokrinopatijah še ni določen, vsekakor pa vas bomo v sodelovanju s Prvo K obvestili takoj, ko bodo znani termini nadaljevalnih predavanj.

Vsa predavanja se bodo odvijala na PRVA-K kliniki za male živali, Gorkičeva 6, Ljubljana. Kotizacije za predavanja ni, je pa število udeležencev omejeno, zato sprejemajo prijave preko elektronske pošte klinika@prva-klinika.si ali na telefonski številki 01 200-51-80.

Sorodni članki

Število želve Astrochelys radiata drastično upada zaradi pretiranega ulova z namenom prodaje; Vir slike: Craig Stanford

Več kot polovico vrst želv ogroža izumrtje

51 mednarodnih strokovnjakov za želve je v lanskem letu naredilo obsežno študijo o globalni ogroženosti teh živali. Študija je bila objavljena v strokovni publikaciji „Current Biology“
preberi več

Laboklin predstavlja »zanimivo fotografijo«. Kakšna je diagnoza?; Vir slike: Laboklin

Laboklin predstavlja »zanimivo fotografijo«. Kakšna je diagnoza?

Ljubitelji ugank, imamo nekaj za vas! Laboklin vam bo vsak mesec pripravil novo zanimivo fotografijo posebnega kliničnega primera
preberi več

Skrivnostni primer meseca: laminitis pri kasaču – kaj se skriva v ozadju?

Skrivnostni primer meseca: laminitis pri kasaču – kaj se skriva v ozadju?

Laboklin vam predstavlja 10 letnega kasača po imenu Wallach, ki je v preteklih 24 urah kazal odpor do gibanja, togost in oslabelost
preberi več

prhljajaste, eritemazozne lezije po boku

Skrivnostni primer meseca: kožne lezije in srbež na glavi psa

Laboklin vam predstavlja 10 letno, intaktno psičko pasme yorkshire terrier, ki se že 2 leti spopada s ponavljajočimi kožnimi spremembami in srbežem po obrazu in uhljih
preberi več

Pozitiven Rivalta test; Vir slike: LABOKLIN

Skrivnostni primer meseca: mlad maček z velikimi težavami

Laboklinov skrivnostni primer meseca predstavlja mačka, kastrata pasme Devon Rex, starega eno leto s hiporeksijo, apatijo in oteklim trebuhom
preberi več

Digitalni kongres Nemškega združenja veterinarjev praktikov

Digitalni kongres Nemškega združenja veterinarjev praktikov

bpt-Kongress 2020: odprte prijave na prvi evropski digitalni kongres za veterinarje praktike
preberi več

Slika 2: povečan lumen maternice z veliko tekočine, debrisom in cističnimi strukturami; Vir slike: LABOKLIN

Skrivnostni primer meseca: nepričakovani izvidi materničnega izpirka kobile.

V tokratnem skrivnostnem kliničnem primeru vam Laboklin predstavlja 24 letno kobilo z dolgotrajnimi težavami z neplodnostjo
preberi več