Popoldanski brezplačni seminarji zaveterinarje na kliniki Prva K.  

(19.02.2013) Prva-K klinika za male živali ponovno vabi veterinarje na strokovna predavanja. V prostorih klinike se bodo tudi v letu 2013 odvijali seminarji na različno tematiko s področja male prakse.

Prva-K klinika Konec januarja smo se lahko udeležili nadvse zanimivih in poučnih predavanj na temo Brahiocefalični sindrom, ki sta jih vodila Vice Zaninović, dr.vet.med. in Emir Mujagić, dr.vet.med.. Sedaj Prva K klinika za male živali d.o.o. že vabi na naslednje termine predavanj.

Četrtek, 7. marec 2013 – O CEPLJENJIH PRI PSIH IN MAČKAH

Že v začetku marca 2013 je organizirano srečanje s predavanji na temo cepljenja mačk in psov. 7.3.2013 s ponovnim pričetkom ob 19. uri boste lahko sodelovali na predavanjih, ki jih bo vodila mag. Sabina Stariha Pipan, dr.vet.med.

Področje dela mag. Sabine Starihe Pipan obsega dermatologijo in svetovanje ob vedenjskih težavah psov in mačk. Zaposlena je na Kliniki za male živali na Gorkičevi 6 v Ljubljani. Opravila je podiplomsko izobraževanje iz dermatologije psov in mačk ESAVS (European School For Advanced Veterinary Studies). Je tudi avtor številnih objav iz področja vedenjskih težav psov in mačk, s čimer se ukvarja vrsto let. Vodi tudi pasje igralne urice, tečaj za lastnike pasjih mladičev.

Četrtek, 11. april 2013 – SRBEŽ – SIMPTOM, NE DIAGNOZA...

Tudi naslednja predavanja, ki bodo predvidoma potekala 11. aprila 2013 z začetkom ob 19. uri, bo vodila mag. Sabina Stariha Pipan, dr.vet.med.. Tokrat boste izvedeli več o dermatološki tematiki. Seveda so predavanja ponovno prosta kotizacije ter se jih nedvomno izplača obiskati.

Četrtek, 16. maj 2013 – ENDOKRINOPATIJE 1. DEL

Prva-K klinika za male živali obvešča vse kolege, ki so se želeli udeležiti strokovnega predavanja Endokrinopatije 1.del, da je termin 16.5.2013 žal zaradi bolezni prestavljen za nedoločen čas. Ko bo znan nov termin predavanj vam ga seveda takoj sporočimo!"

Vsi, ki se boste odločili za udeležbo na predavanjih o endokrinopatijah, boste spoznali Metko Šimundić, dr.vet.med., ki vam bo približala del omenjene tematike.

Področje dela Metke Šimundić, dr.vet.med. obsega interno medicino (bolezni notranjih organov) in kardiologijo psov in mačk. Zaposlena je na Kliniki za male živali na Gorkičevi 6 v Ljubljani. Opravila je podiplomsko izobraževanje iz področij interne medicine in kardiologije ESAVS (European School For Advanced Veterinary Studies). Strokovno se je izpopolnjevala na Ohio State University v ZDA in na referenčnih klinikah po Evropi. Vpisana je na podiplomski doktorski študij Biomedicine.

Na prvem delu endokrinoloških predajanj vam bo predstavila štiri endokrinopatije, hiperadrenokorticizem, hipoadrenokorticizem, hipertiroidizem ter hipotiroidizem. Roki za naslenji del predavanj o endokrinopatijah še ni določen, vsekakor pa vas bomo v sodelovanju s Prvo K obvestili takoj, ko bodo znani termini nadaljevalnih predavanj.

Vsa predavanja se bodo odvijala na PRVA-K kliniki za male živali, Gorkičeva 6, Ljubljana. Kotizacije za predavanja ni, je pa število udeležencev omejeno, zato sprejemajo prijave preko elektronske pošte klinika@prva-klinika.si ali na telefonski številki 01 200-51-80.

Sorodni članki

Mednarodni kongres ISFM 2020

Mednarodni kongres ISFM 2020

Združenje International Society of Feline Medicine vabi na prvi kongres namenjen medicini mačk
preberi več

Slika 1: Urinski sediment, maček, nativni preparat. Opazno je visoko število cilindrov brez dokaza za vnetje. ; Vir slike: LABOKLIN

Skrivnostni primer meseca: Ko se nevarnost skriva doma!

Laboklin vam ponovno predstavlja skrivnostni klinični primer urinskega sedimenta pri mački
preberi več

Slika 1. Multiple povišane lezije na jeziku psa. Avtorske pravice fotografije: Fitzpatrick Referrals Ltd.

Multiple lezije na jeziku psa z limfadenopatijo

Kot skrivnostni primer meseca vam Laboklin predstavlja 12 letnega mešančka z multiplimi lezijami na jeziku in povečanimi submandibularnimi ter preskapularnimi bezgavkami
preberi več

Maša Primec, dr. vet. med

Črevesna mikrobiota pri psih in mačkah

Strokovni članek avtorice asist. mag. Maše Primec, dr. vet. med
preberi več

WSAVA

Informacije o COVID-19 za lastnike živali in veterinarje

Posredujemo vam povezavo do strani s pogostimi vprašanji in odgovori za lastnike hišnih ljubljenčkov ter do nedavnega webinarja za veterinarje
preberi več

ABCD issues guideline on SARS-coronavirus-2 in cats

ABCD issues guideline on SARS-coronavirus-2 in cats

The Advisory Board on Cat Diseases has just published a new guideline in relation to SARS coronavirus-2 (SARS-CoV-2), the causative agent of COVID-19
preberi več

WSAVA Webinar: COVID-19 and Companion Animals – What we know today

WSAVA Webinar: COVID-19 and Companion Animals – What we know today

Webinar se bo odvijal v petek, 17. aprila, s pričetkom ob 16. uri. Predavanja bodo v angleškem jeziku in bodo trajala približno 1 uro
preberi več

Poskrbimo za naše ljubljenčke, da bodo varnejši pred okužbami

Poskrbimo za naše ljubljenčke, da bodo varnejši pred okužbami

Posredujemo vam nekaj priporočil veterinarjev, kako naj ravnamo, da bi  svojo žival zaščitili pred nalezljivimi boleznimi
preberi več