Popoldanski brezplačni seminarji zaveterinarje na kliniki Prva K.  

(19.02.2013) Prva-K klinika za male živali ponovno vabi veterinarje na strokovna predavanja. V prostorih klinike se bodo tudi v letu 2013 odvijali seminarji na različno tematiko s področja male prakse.

Prva-K klinika Konec januarja smo se lahko udeležili nadvse zanimivih in poučnih predavanj na temo Brahiocefalični sindrom, ki sta jih vodila Vice Zaninović, dr.vet.med. in Emir Mujagić, dr.vet.med.. Sedaj Prva K klinika za male živali d.o.o. že vabi na naslednje termine predavanj.

Četrtek, 7. marec 2013 – O CEPLJENJIH PRI PSIH IN MAČKAH

Že v začetku marca 2013 je organizirano srečanje s predavanji na temo cepljenja mačk in psov. 7.3.2013 s ponovnim pričetkom ob 19. uri boste lahko sodelovali na predavanjih, ki jih bo vodila mag. Sabina Stariha Pipan, dr.vet.med.

Področje dela mag. Sabine Starihe Pipan obsega dermatologijo in svetovanje ob vedenjskih težavah psov in mačk. Zaposlena je na Kliniki za male živali na Gorkičevi 6 v Ljubljani. Opravila je podiplomsko izobraževanje iz dermatologije psov in mačk ESAVS (European School For Advanced Veterinary Studies). Je tudi avtor številnih objav iz področja vedenjskih težav psov in mačk, s čimer se ukvarja vrsto let. Vodi tudi pasje igralne urice, tečaj za lastnike pasjih mladičev.

Četrtek, 11. april 2013 – SRBEŽ – SIMPTOM, NE DIAGNOZA...

Tudi naslednja predavanja, ki bodo predvidoma potekala 11. aprila 2013 z začetkom ob 19. uri, bo vodila mag. Sabina Stariha Pipan, dr.vet.med.. Tokrat boste izvedeli več o dermatološki tematiki. Seveda so predavanja ponovno prosta kotizacije ter se jih nedvomno izplača obiskati.

Četrtek, 16. maj 2013 – ENDOKRINOPATIJE 1. DEL

Prva-K klinika za male živali obvešča vse kolege, ki so se želeli udeležiti strokovnega predavanja Endokrinopatije 1.del, da je termin 16.5.2013 žal zaradi bolezni prestavljen za nedoločen čas. Ko bo znan nov termin predavanj vam ga seveda takoj sporočimo!"

Vsi, ki se boste odločili za udeležbo na predavanjih o endokrinopatijah, boste spoznali Metko Šimundić, dr.vet.med., ki vam bo približala del omenjene tematike.

Področje dela Metke Šimundić, dr.vet.med. obsega interno medicino (bolezni notranjih organov) in kardiologijo psov in mačk. Zaposlena je na Kliniki za male živali na Gorkičevi 6 v Ljubljani. Opravila je podiplomsko izobraževanje iz področij interne medicine in kardiologije ESAVS (European School For Advanced Veterinary Studies). Strokovno se je izpopolnjevala na Ohio State University v ZDA in na referenčnih klinikah po Evropi. Vpisana je na podiplomski doktorski študij Biomedicine.

Na prvem delu endokrinoloških predajanj vam bo predstavila štiri endokrinopatije, hiperadrenokorticizem, hipoadrenokorticizem, hipertiroidizem ter hipotiroidizem. Roki za naslenji del predavanj o endokrinopatijah še ni določen, vsekakor pa vas bomo v sodelovanju s Prvo K obvestili takoj, ko bodo znani termini nadaljevalnih predavanj.

Vsa predavanja se bodo odvijala na PRVA-K kliniki za male živali, Gorkičeva 6, Ljubljana. Kotizacije za predavanja ni, je pa število udeležencev omejeno, zato sprejemajo prijave preko elektronske pošte [email protected] ali na telefonski številki 01 200-51-80.

Sorodni članki

Jean-Loup Rault; Vir slike: Michael Bernkopf/Vetmeduni Vienna

Kako nega z osebnim odnosom vpliva na prašiče

Jean-Loup Rault želi ugotoviti, kako pozitivni odnosi z ljudmi vplivajo na prašiče. V ta namen raziskovalec dobrega počutja živali z magnetno resonanco pregleduje tudi njihove možgane
preberi več

Strupene žabe Dendrobates tinctorius; Vir slike: Bibiana Rojas

Živo srebro ogroža potomce strupenih žab v Amazoniji

Živo srebro je okoljski onesnaževalec, ki povzroča svetovno zaskrbljenost zaradi svoje strupenosti in nevarnosti za divje živali in zdravje ljudi, kar je poudarila tudi Svetovna zdravstvena organizacija (WHO)
preberi več

Študija Univerze v Hohenheimu: vedenje o povezavi med mlekom in rojstvom telet je med prebivalci šibko; Vir slike: Universität Hohenheim/Angelika Emmerling

Študija Univerze v Hohenheimu: vedenje o povezavi med mlekom in rojstvom telet je med prebivalci šibko

Po ugotovitvah Univerze Hohenheim v Stuttgartu so prenos znanja, spodbujanje povpraševanja in politična podpora le nekateri pristopi k reševanju tako imenovanega “problema teleta”
preberi več

žirafe; Vir slike: Jeffrey T. Kerby

Veliki rastlinojedci: sloni, žirafe in drugi, spodbujajo raznolikost ekosistemov.

Raziskovalna skupina je z metaanalizo dokazala izjemen ekološki pomen velikih rastlinojedcev
preberi več

Francesca Angiolan; Vir slike: Francesca Angiolani

Gekoni poznajo svoj vonj

Raziskovalci z Univerze v Bernu so v novi eksperimentalni študiji dokazali, da lahko gekoni z jezikom razlikujejo svoj telesni vonj od vonja drugih vrst živali
preberi več

University Oxford; Vir slike: F.

Nova študija opredeljuje ključne dejavnike uspeha pri prizadevanjih za ponovni vzpon velikih zveri

Nova raziskava je opredelila najpomembnejše dejavnike, ki odločajo o uspešnosti prizadevanj za premestitev velikih zveri na različna območja
preberi več

EFSAEvropska lisičja trakulja v porastu: Študija kaže na širjenje v ZDA

Evropska lisičja trakulja v porastu: Študija kaže na širjenje v ZDA

Alveolarna ehinokokoza (AE) je huda parazitska bolezen, ki jo povzroča lisičja glista in je smrtna, če se ne zdravi
preberi več

oči - ZooSofia

Vabilo k anketi o neinvazivnem označevanju eksotičnih ljubljenčkov in mačk

Biometrični čitalec je namenjen identifikaciji živali na podlagi očesne šarenice. Podobno kot uporabljamo pri ljudeh prstne odtise, lahko uporabimo pri živalih očesno šarenico
preberi več