Otvoritev novega Veterinarskega centra PIKA v Mariboru

(25.03.2014) Zaljubljeni v živali. Pod tem sloganom je v soboto, 22.3.2014, v Mariboru s svečano otvoritvjijo svoja vrata odprl Veterinarski center Pika v Mariboru.

V soboto se je na s soncem obsijani Smetanovi ulici v Mariboru zbralo veliko veterinarjev, farmacevtskih predstavnikov ter prijateljev in družinskih članov lastnice novega centra, Natalije Hercog Gerbec, dr.vet.med., med obiskovalci pa so bili  tudi predstavniki Veterinarske zbornice Slovenije in Veterinarske fakullete.


Natalija Hercog Gerbec je bila rojena 7.9.1975 v Mariboru ter po zaklučeni osnovni šoli obiskovala Prvo gimnazijo Maribor. Leta 2002 je diplomirala na Veterinarski fakulteti v Ljubljani, že kot študentka pa je 3 leta delala kot veterinarski tehnik na Kliniki za kirurgijo in male živali (KKMŽ) Veterinarske fakultete, kjer je nabirala praktične izkušnje. 


Tudi po opravljeni diplomi je kot internistka stažirala na KKMŽ DO LETA 2003.

Od leta 2006 se redno izpoplnjuje na Evropskem kolegiju za veterinarske specializacije (ESAVS - European School of Advance Veterinary Studies) s sedežem v
Natalija Hercog Gerbec
Luxemburgu, kjer je iz področja dermatologije, interne in urgentne medicine ter ultrazvoka obiskala naslednja izpoplnjevanja:

  • 2006 Veterinary Dermatology  I (Dunaj)
  • 2006 Veterinary Emergency Care (Bern, Švica)
  • 2007 Veterinary Dermatology  II in III  (Dunaj)
  • 2013 Internal medicine I (Utrecht, Nizozemska)
  • 2014 Veterinaqry Diagnostic Imaging (Ultrasound), Navara, Italy

Med drugim se udeležuje tudi rednih izobraževanj v okviru SZVMŽ (Slovensko združenje veterinarjev za male živali) in SASAP (Srbsko združenje veterinarjev za male živali).

Zelo jo zanima področje veterinarske citologije, udeležila se je 4 simpozijev Alpe-Adria iz diagnostične citologije v letih 2007 (VF Ljubljana), 2009 (Udine, Italija), 2011( Austria) in 2013 (Palmanova).


Je članica SZVMŽ in Evropskega kolegija za veterinarsko dermatologijo (ECVD - European Collage of Veterinary Dermatology) ter slovenske sekcije za dermatologijo, kjer je leta 2009 bila tudi popredsednica.

Lani, v septembru 2013, je bila povabljena v Valencijo v Španijo na evropski derma kongres, za katerega je prejela Travel Grant, z namenom vzpodbujanja veterinarske dermatologije v posameznih državah.

Sicer pa je zaljubljena v knjige, izobraževanja in živali.


Okoli 10. ure dopoldan sta po lepem govoru ponosna lastnica Natalija Hercog Gerbec, dr.vet.med. in dekan Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani, prof.dr. Andrej Kirbiš, prerezala otvoritveni trak ter odprla vrata v prostore novega Veterinarskega centra Pika.

Sledila je izjemna pogostitev gostov, med katero smo sproščeno klepetali in občudovali prijazen ambient ter se na toplem pomladanskem sončku družili na terasi.

Natalija ob otvoritvi dodaja: „Glede naše vizije in slogana pa tole: »Kdor hoče videti mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno«. Mi pa pravimo: Kdor hoče zdraviti in pomagati živalim in ljudem, mora to najprej početi s srcem.

Iz tega sledi slogan »Zaljubljeni v živali« (ljubezen in srce sta ena in ista prispodoba...). Ja, morda še to; sem veterinarka s srcem in dušo, žena in mama dveh majhnih punčk, Sare (5 let) in Aje (4 leta), ki sta moja velika inspiracija...“


Od ponedeljka, 24.3.2014 so vrata med tednom odprta od 8. do 19. ure tudi za vse živali s svojimi lastniki, ob sobotah jih lahko obiščete do 13. ure. Dodatne informacije in zanimivosti Veterinarskega centra Pika boste našli tudi na njihovi spletni strani www.pikavet.si, lahko pa jim sledite tudi na Facebooku.




Sorodni članki

ZOO Ljubljana; Vir slike: ZOO Ljubljana

Pomladne novosti v Živalskem vrtu Ljubljana

Pripeljali smo dve novi ogroženi vrsti za ZOO Ljubljana in sicer filipinskega kljunorožca in svinjskega jelena
preberi več

Mednarodni kongres veterinarske homeopatije 2024

Mednarodni kongres veterinarske homeopatije 2024

Letos aprila bo pod okriljem IAVH (mednarodne veterinarske homeopatske organizacije) ter SVHD (sloevnskega veterinarskega homeopatskega društva) Slovenija prvič gostila mednarodni veterinarski homeopatski kongres
preberi več

Predavanje Klinična prehrana psov in mačk

Predavanje Klinična prehrana psov in mačk

SZVMŽ vas vabi, da se v soboto, 17. februarja, ob 9. uri udeležite spletnega seminarja o klinični prehrani psov in mačk s predavateljico Cecilio Villaverde Haro.
preberi več

ZOO Ljubljana; Vir slike: ZOO Ljubljana

Zimske počitnice v ZOO Ljubljana

Ponovno lahko svoje otroke razveselite z nepozabnimi zimskimi počitnicami, ki se bodo odvijale vsak dan med 19. - 23.2.2024!
preberi več

Rentgenska diagnostika skeletne patologije pri mačkah

Rentgenska diagnostika skeletne patologije pri mačkah

SZVMŽ vas vabi na izobraževanje za veterinarje z naslovom Rentgenska diagnostika skeletne patologije pri mačkah. Izobraževanje bo potekalo v sredo, 14. februarja, ob 17.uri v Hotelu A, Mala Pirešica 20, Petrovče (AC izvoz Žalec)
preberi več

SZVMŽ Psychovets

Spletni seminar o duševnem zdravju in dobrobiti veterinarjev

SZVMŽ vas vabi, da se v četrtek, 25. januarja, ob 18. uri udeležite spletnega seminarja na temo pomena duševnega zdravja in dobrobiti veterinarjev, s katerim odpirajo letošnjo pestro sezono SZVMŽ izobraževanj
preberi več

Veterinarska fakulteta Univerze v Ljubljani

Strokovno posvetovanje Eno zdravje 2023

Veterinarska fakulteta in Nacionalni inštitut za javno zdravje ob svetovnem dnevu Eno zdravje organizirata strokovno posvetovanje.
preberi več

SZVMŽ

Anestezijska delavnica SZVMŽ

SZVMŽ vas vabi na anestezijsko delavnico, ki bo potekala v soboto, 2. decembra, v veliki klinicni predavalnici Veterinarske fakultete
preberi več