Otvoritev novega Veterinarskega centra PIKA v Mariboru

(25.03.2014) Zaljubljeni v živali. Pod tem sloganom je v soboto, 22.3.2014, v Mariboru s svečano otvoritvjijo svoja vrata odprl Veterinarski center Pika v Mariboru.

V soboto se je na s soncem obsijani Smetanovi ulici v Mariboru zbralo veliko veterinarjev, farmacevtskih predstavnikov ter prijateljev in družinskih članov lastnice novega centra, Natalije Hercog Gerbec, dr.vet.med., med obiskovalci pa so bili  tudi predstavniki Veterinarske zbornice Slovenije in Veterinarske fakullete.


Natalija Hercog Gerbec je bila rojena 7.9.1975 v Mariboru ter po zaklučeni osnovni šoli obiskovala Prvo gimnazijo Maribor. Leta 2002 je diplomirala na Veterinarski fakulteti v Ljubljani, že kot študentka pa je 3 leta delala kot veterinarski tehnik na Kliniki za kirurgijo in male živali (KKMŽ) Veterinarske fakultete, kjer je nabirala praktične izkušnje. 


Tudi po opravljeni diplomi je kot internistka stažirala na KKMŽ DO LETA 2003.

Od leta 2006 se redno izpoplnjuje na Evropskem kolegiju za veterinarske specializacije (ESAVS - European School of Advance Veterinary Studies) s sedežem v
Natalija Hercog Gerbec
Luxemburgu, kjer je iz področja dermatologije, interne in urgentne medicine ter ultrazvoka obiskala naslednja izpoplnjevanja:

  • 2006 Veterinary Dermatology  I (Dunaj)
  • 2006 Veterinary Emergency Care (Bern, Švica)
  • 2007 Veterinary Dermatology  II in III  (Dunaj)
  • 2013 Internal medicine I (Utrecht, Nizozemska)
  • 2014 Veterinaqry Diagnostic Imaging (Ultrasound), Navara, Italy

Med drugim se udeležuje tudi rednih izobraževanj v okviru SZVMŽ (Slovensko združenje veterinarjev za male živali) in SASAP (Srbsko združenje veterinarjev za male živali).

Zelo jo zanima področje veterinarske citologije, udeležila se je 4 simpozijev Alpe-Adria iz diagnostične citologije v letih 2007 (VF Ljubljana), 2009 (Udine, Italija), 2011( Austria) in 2013 (Palmanova).


Je članica SZVMŽ in Evropskega kolegija za veterinarsko dermatologijo (ECVD - European Collage of Veterinary Dermatology) ter slovenske sekcije za dermatologijo, kjer je leta 2009 bila tudi popredsednica.

Lani, v septembru 2013, je bila povabljena v Valencijo v Španijo na evropski derma kongres, za katerega je prejela Travel Grant, z namenom vzpodbujanja veterinarske dermatologije v posameznih državah.

Sicer pa je zaljubljena v knjige, izobraževanja in živali.


Okoli 10. ure dopoldan sta po lepem govoru ponosna lastnica Natalija Hercog Gerbec, dr.vet.med. in dekan Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani, prof.dr. Andrej Kirbiš, prerezala otvoritveni trak ter odprla vrata v prostore novega Veterinarskega centra Pika.

Sledila je izjemna pogostitev gostov, med katero smo sproščeno klepetali in občudovali prijazen ambient ter se na toplem pomladanskem sončku družili na terasi.

Natalija ob otvoritvi dodaja: „Glede naše vizije in slogana pa tole: »Kdor hoče videti mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno«. Mi pa pravimo: Kdor hoče zdraviti in pomagati živalim in ljudem, mora to najprej početi s srcem.

Iz tega sledi slogan »Zaljubljeni v živali« (ljubezen in srce sta ena in ista prispodoba...). Ja, morda še to; sem veterinarka s srcem in dušo, žena in mama dveh majhnih punčk, Sare (5 let) in Aje (4 leta), ki sta moja velika inspiracija...“


Od ponedeljka, 24.3.2014 so vrata med tednom odprta od 8. do 19. ure tudi za vse živali s svojimi lastniki, ob sobotah jih lahko obiščete do 13. ure. Dodatne informacije in zanimivosti Veterinarskega centra Pika boste našli tudi na njihovi spletni strani www.pikavet.si, lahko pa jim sledite tudi na Facebooku.
Sorodni članki

AniCura na Dunaju v Erdbergu

Prosto delovno mesto: Ortopedski kirurg (m/ž) pri AniCura na Dunaju v Erdbergu

AniCura je družina priznanih veterinarskih klinik in ordinacij, specializiranih za veterinarsko oskrbo malih živali
preberi več

Klub alumnov VF

Ogled Ljubljane s prof. dr. Vojtehom Cestnikom

Klub alumnov VF vljudno vabi na neformalno druženje in sprehod v popoldanskem času v centru Ljubljane, po Poljanah, z naslovom »Poljane nekdaj in danes«, ki ga organizirajo v sodelovanju s svojim zelo aktivnim alumnom – prof. dr. Vojtehom Cestnikom
preberi več

Klub alumnov VF

Predavanje Spregovorimo o samomorih v veterini

Predavanje bo potekalo online v sredo, 12. 6. 2024, od 11.00 do 12.00
preberi več

Veterinarska fakulteta Univerze v Ljubljani

Vabilo na mini simpozij: Znanstveno-raziskovalni dan Veterinarske fakultete

Poznavanje izsledkov najnovejših raziskav na področju veterinarske medicine je ključno za napredek veterinarske prakse, saj omogoča razvoj novih terapij
preberi več

Veterinarska fakulteta Univerze v Ljubljani

Delavnica “Timsko sodelovanje v sodobnih inštitucijah”

V sodobnih organizacijah je ključno timsko in agilno delovanje, ki omogoča učinkovitost v hitro spreminjajočem se okolju
preberi več

Internistični dan SZVMŽ

Internistični dan SZVMŽ

SZVMŽ z veseljem najavlja svoj naslednji izobraževalni dogodek za veterinarje, Internistični dan SZVMŽ s poudarkom na hematološki diagnostiki in tumorskih markerjih v veterinarski medicini
preberi več

Srečanje posvojenčkov Zavetišča Ljubljana

Srečanje posvojenčkov Zavetišča Ljubljana

V soboto, 25. maja 2024, bodo med 14.00 in 18.00 v Zavetišču Ljubljana že tretje leto zapored pripravili Srečanje posvojenčkov Zavetišča Ljubljana
preberi več

Veterinarsko društvo Celje

Tradicionalni športni dan Veterinarskega društva Celje

Veterinarsko društvo Celje vabi na tradicionalni športni dan v Športni park Kozje
preberi več