Otvoritev novega Veterinarskega centra PIKA v Mariboru

(25.03.2014) Zaljubljeni v živali. Pod tem sloganom je v soboto, 22.3.2014, v Mariboru s svečano otvoritvjijo svoja vrata odprl Veterinarski center Pika v Mariboru.

V soboto se je na s soncem obsijani Smetanovi ulici v Mariboru zbralo veliko veterinarjev, farmacevtskih predstavnikov ter prijateljev in družinskih članov lastnice novega centra, Natalije Hercog Gerbec, dr.vet.med., med obiskovalci pa so bili  tudi predstavniki Veterinarske zbornice Slovenije in Veterinarske fakullete.


Natalija Hercog Gerbec je bila rojena 7.9.1975 v Mariboru ter po zaklučeni osnovni šoli obiskovala Prvo gimnazijo Maribor. Leta 2002 je diplomirala na Veterinarski fakulteti v Ljubljani, že kot študentka pa je 3 leta delala kot veterinarski tehnik na Kliniki za kirurgijo in male živali (KKMŽ) Veterinarske fakultete, kjer je nabirala praktične izkušnje. 


Tudi po opravljeni diplomi je kot internistka stažirala na KKMŽ DO LETA 2003.

Od leta 2006 se redno izpoplnjuje na Evropskem kolegiju za veterinarske specializacije (ESAVS - European School of Advance Veterinary Studies) s sedežem v
Natalija Hercog Gerbec
Luxemburgu, kjer je iz področja dermatologije, interne in urgentne medicine ter ultrazvoka obiskala naslednja izpoplnjevanja:

  • 2006 Veterinary Dermatology  I (Dunaj)
  • 2006 Veterinary Emergency Care (Bern, Švica)
  • 2007 Veterinary Dermatology  II in III  (Dunaj)
  • 2013 Internal medicine I (Utrecht, Nizozemska)
  • 2014 Veterinaqry Diagnostic Imaging (Ultrasound), Navara, Italy

Med drugim se udeležuje tudi rednih izobraževanj v okviru SZVMŽ (Slovensko združenje veterinarjev za male živali) in SASAP (Srbsko združenje veterinarjev za male živali).

Zelo jo zanima področje veterinarske citologije, udeležila se je 4 simpozijev Alpe-Adria iz diagnostične citologije v letih 2007 (VF Ljubljana), 2009 (Udine, Italija), 2011( Austria) in 2013 (Palmanova).


Je članica SZVMŽ in Evropskega kolegija za veterinarsko dermatologijo (ECVD - European Collage of Veterinary Dermatology) ter slovenske sekcije za dermatologijo, kjer je leta 2009 bila tudi popredsednica.

Lani, v septembru 2013, je bila povabljena v Valencijo v Španijo na evropski derma kongres, za katerega je prejela Travel Grant, z namenom vzpodbujanja veterinarske dermatologije v posameznih državah.

Sicer pa je zaljubljena v knjige, izobraževanja in živali.


Okoli 10. ure dopoldan sta po lepem govoru ponosna lastnica Natalija Hercog Gerbec, dr.vet.med. in dekan Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani, prof.dr. Andrej Kirbiš, prerezala otvoritveni trak ter odprla vrata v prostore novega Veterinarskega centra Pika.

Sledila je izjemna pogostitev gostov, med katero smo sproščeno klepetali in občudovali prijazen ambient ter se na toplem pomladanskem sončku družili na terasi.

Natalija ob otvoritvi dodaja: „Glede naše vizije in slogana pa tole: »Kdor hoče videti mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno«. Mi pa pravimo: Kdor hoče zdraviti in pomagati živalim in ljudem, mora to najprej početi s srcem.

Iz tega sledi slogan »Zaljubljeni v živali« (ljubezen in srce sta ena in ista prispodoba...). Ja, morda še to; sem veterinarka s srcem in dušo, žena in mama dveh majhnih punčk, Sare (5 let) in Aje (4 leta), ki sta moja velika inspiracija...“


Od ponedeljka, 24.3.2014 so vrata med tednom odprta od 8. do 19. ure tudi za vse živali s svojimi lastniki, ob sobotah jih lahko obiščete do 13. ure. Dodatne informacije in zanimivosti Veterinarskega centra Pika boste našli tudi na njihovi spletni strani www.pikavet.si, lahko pa jim sledite tudi na Facebooku.
Sorodni članki

Obisk v Lipici; Vir slike: Kobilarna Lipica

Sodelovanje med Špansko dvorno jahalno šolo, kobilarno Piber in Kobilarno Lipica

Začenja se novo obdobje sodelovanja med Špansko dvorno jahalno šolo, kobilarno Piber in Kobilarno Lipica
preberi več

Vir slike: Shutterstock / Nikolina Novikova

Skrivnostni sprejemni obred

Veterinar za male živali vsaj enkrat doživi trenutek, ko se vpraša, ali obstaja skrivnostni sprejemni obred, ki ga mora doživeti vsakdo, preden se lahko včlani v klub "pravih" lastnikov živali. Kolumna avtorice Dr. Dominique Tordy.
preberi več

Veterinarska-fakulteta-Univerze-v-Ljubljani

Preventivni pregled zob in ustne votline pri delovnih psih

Spet je leto naokrog in s tem ponovno čas za brezplačni preventivni pregled zob in ustne votline pri delovnih psih
preberi več

Poletna muzejska noc v Lipici; Vir slike: Gabriele Boiselle - Edition Boiselle

Poletna muzejska noč v Lipici

Stik z lipicanci, srečanje z žrebički in doživetje umetniške dediščine konstruktivista Avgusta Černigoja
preberi več

Vir slike: Inga Nielsen – stock.adobe.com

Življenje pod žarometi

Nedavno sem praznovala svoj rojstni dan. Pevski zborček bi moral pomeniti prav posebno pozornost. Ampak, bodimo iskreni: se v takih trenutkih počutite prijetno? Kolumna avtorice Dr. Dominique Tordy.
preberi več

Lev si prisluži nagrado; Vir slike: ZOO Ljubljana

Preventivni pregledi živali v Živalskem vrtu Ljubljana

Preberite več o preventivnih veterinarskih pregledih, ki so jih veterinarji ZOO Ljubljana  opravili pri slonici Gangi, navadnih varijih, zlatoličnih gibonih, alpakah, surikatah in velikih mačkah
preberi več

Tina Pihlar, dr. vet. med., Dip HSA

Veterinarska hidroterapija in rehabilitacija v Trzinu

Ekipa HepiFita veterinarjem in lastnikom živali z veseljem sporoča, da so se odprla vrata njihovega podjetja HepiFit, ki ima sedež na Kidričevi ulici 14 v občini Trzin
preberi več

Vir slike: photoCD – stock.adobe.com

Ali smo drugačni?

Najverjetneje se še vsakdo izmed nas spominja svoje prve operacije, ki pa nikakor ni bila izvedena s skalpelom v roki... Kolumna avtorice Dr. Dominique Tordy.
preberi več