Otvoritev novega Veterinarskega centra PIKA v Mariboru

(25.03.2014) Zaljubljeni v živali. Pod tem sloganom je v soboto, 22.3.2014, v Mariboru s svečano otvoritvjijo svoja vrata odprl Veterinarski center Pika v Mariboru.

V soboto se je na s soncem obsijani Smetanovi ulici v Mariboru zbralo veliko veterinarjev, farmacevtskih predstavnikov ter prijateljev in družinskih članov lastnice novega centra, Natalije Hercog Gerbec, dr.vet.med., med obiskovalci pa so bili  tudi predstavniki Veterinarske zbornice Slovenije in Veterinarske fakullete.


Natalija Hercog Gerbec je bila rojena 7.9.1975 v Mariboru ter po zaklučeni osnovni šoli obiskovala Prvo gimnazijo Maribor. Leta 2002 je diplomirala na Veterinarski fakulteti v Ljubljani, že kot študentka pa je 3 leta delala kot veterinarski tehnik na Kliniki za kirurgijo in male živali (KKMŽ) Veterinarske fakultete, kjer je nabirala praktične izkušnje. 


Tudi po opravljeni diplomi je kot internistka stažirala na KKMŽ DO LETA 2003.

Od leta 2006 se redno izpoplnjuje na Evropskem kolegiju za veterinarske specializacije (ESAVS - European School of Advance Veterinary Studies) s sedežem v
Natalija Hercog Gerbec
Luxemburgu, kjer je iz področja dermatologije, interne in urgentne medicine ter ultrazvoka obiskala naslednja izpoplnjevanja:

  • 2006 Veterinary Dermatology  I (Dunaj)
  • 2006 Veterinary Emergency Care (Bern, Švica)
  • 2007 Veterinary Dermatology  II in III  (Dunaj)
  • 2013 Internal medicine I (Utrecht, Nizozemska)
  • 2014 Veterinaqry Diagnostic Imaging (Ultrasound), Navara, Italy

Med drugim se udeležuje tudi rednih izobraževanj v okviru SZVMŽ (Slovensko združenje veterinarjev za male živali) in SASAP (Srbsko združenje veterinarjev za male živali).

Zelo jo zanima področje veterinarske citologije, udeležila se je 4 simpozijev Alpe-Adria iz diagnostične citologije v letih 2007 (VF Ljubljana), 2009 (Udine, Italija), 2011( Austria) in 2013 (Palmanova).


Je članica SZVMŽ in Evropskega kolegija za veterinarsko dermatologijo (ECVD - European Collage of Veterinary Dermatology) ter slovenske sekcije za dermatologijo, kjer je leta 2009 bila tudi popredsednica.

Lani, v septembru 2013, je bila povabljena v Valencijo v Španijo na evropski derma kongres, za katerega je prejela Travel Grant, z namenom vzpodbujanja veterinarske dermatologije v posameznih državah.

Sicer pa je zaljubljena v knjige, izobraževanja in živali.


Okoli 10. ure dopoldan sta po lepem govoru ponosna lastnica Natalija Hercog Gerbec, dr.vet.med. in dekan Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani, prof.dr. Andrej Kirbiš, prerezala otvoritveni trak ter odprla vrata v prostore novega Veterinarskega centra Pika.

Sledila je izjemna pogostitev gostov, med katero smo sproščeno klepetali in občudovali prijazen ambient ter se na toplem pomladanskem sončku družili na terasi.

Natalija ob otvoritvi dodaja: „Glede naše vizije in slogana pa tole: »Kdor hoče videti mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno«. Mi pa pravimo: Kdor hoče zdraviti in pomagati živalim in ljudem, mora to najprej početi s srcem.

Iz tega sledi slogan »Zaljubljeni v živali« (ljubezen in srce sta ena in ista prispodoba...). Ja, morda še to; sem veterinarka s srcem in dušo, žena in mama dveh majhnih punčk, Sare (5 let) in Aje (4 leta), ki sta moja velika inspiracija...“


Od ponedeljka, 24.3.2014 so vrata med tednom odprta od 8. do 19. ure tudi za vse živali s svojimi lastniki, ob sobotah jih lahko obiščete do 13. ure. Dodatne informacije in zanimivosti Veterinarskega centra Pika boste našli tudi na njihovi spletni strani www.pikavet.si, lahko pa jim sledite tudi na Facebooku.
Sorodni članki

ZOO Ljubljana vabi na naravoslovni dan in natečaj risanja s kredami; Vir slike: ZOO Ljubljana

ZOO Ljubljana vabi na naravoslovni dan in natečaj risanja s kredami

Ob svetovnem dnevu ptic selivk ter bližnjem dnevu ogroženih vrst v ZOO Ljubljana vabijo na tradicionalni naravoslovni dan s študenti Pedagoške fakultete v Ljubljani in natečaj risanja s kredami
preberi več

Predavanje Abortusi pri govedu in BVD

23. strokovno srečanje v Termah Zreče

Veterinarska zbornica Slovenije vas z veseljem vabi na že 23. strokovno srečanje članov, ki bo potekalo 26. in 27. maja 2022 v idilično pomladnem okolju Term Zreče
preberi več

Mednarodna razstava mačk v hali Tivoli; Vir slike: sbi

Mednarodna razstava mačk v hali Tivoli

Felinološko društvo Ljubljana vabi na mednarodno razstavo mačk v hali Tivoli v Ljubljani med 14. in 15. majem 2022
preberi več

Sklic redne letne Skupščine VzbSi

Sklic redne letne Skupščine VzbSi

Predsednik Veterinarske zbornice Slovenije v torek, 10. maja 2022, ob 16. uri sklicuje redno letno Skupščino, ki se bo odvijala preko spleta
preberi več

Veterinarsko društvo Celje

Tradicionalni športni dan Veterinarskega društva Celje

Veterinarsko društvo Celje vas 13. maja ponovno vabi na že tradicionalni športni dan
preberi več

Dnevi odprtih vrat v Zavetišču Ljubljana – 3.4.2022

Dnevi odprtih vrat v Zavetišču Ljubljana – 3.4.2022

Ob svetovnem dnevu zapuščenih živali Zavetišče Ljubljana vabi na dneve odprtih vrat.
preberi več

ZOO Ljubljana; Vir slike: ZOO Ljubljana

Materinski dan in vikend živalskih staršev in mačjih pand

Ob materinskem dnevu v ZOO Ljubljana iz naročij mater že kukajo prvi letošnji mladički
preberi več

Predavanje Abortusi pri govedu in BVD

Seminar Komisije za perutnino VzbSi

Z veseljem vas obveščamo, da po nekajletnem premoru Komisija za perutnino pri Veterinarski zbornici Slovenije zopet organizira strokovno izobraževalni seminar.
preberi več