Otvoritev novega Veterinarskega centra PIKA v Mariboru

(25.03.2014) Zaljubljeni v živali. Pod tem sloganom je v soboto, 22.3.2014, v Mariboru s svečano otvoritvjijo svoja vrata odprl Veterinarski center Pika v Mariboru.

V soboto se je na s soncem obsijani Smetanovi ulici v Mariboru zbralo veliko veterinarjev, farmacevtskih predstavnikov ter prijateljev in družinskih članov lastnice novega centra, Natalije Hercog Gerbec, dr.vet.med., med obiskovalci pa so bili  tudi predstavniki Veterinarske zbornice Slovenije in Veterinarske fakullete.


Natalija Hercog Gerbec je bila rojena 7.9.1975 v Mariboru ter po zaklučeni osnovni šoli obiskovala Prvo gimnazijo Maribor. Leta 2002 je diplomirala na Veterinarski fakulteti v Ljubljani, že kot študentka pa je 3 leta delala kot veterinarski tehnik na Kliniki za kirurgijo in male živali (KKMŽ) Veterinarske fakultete, kjer je nabirala praktične izkušnje. 


Tudi po opravljeni diplomi je kot internistka stažirala na KKMŽ DO LETA 2003.

Od leta 2006 se redno izpoplnjuje na Evropskem kolegiju za veterinarske specializacije (ESAVS - European School of Advance Veterinary Studies) s sedežem v
Natalija Hercog Gerbec
Luxemburgu, kjer je iz področja dermatologije, interne in urgentne medicine ter ultrazvoka obiskala naslednja izpoplnjevanja:

  • 2006 Veterinary Dermatology  I (Dunaj)
  • 2006 Veterinary Emergency Care (Bern, Švica)
  • 2007 Veterinary Dermatology  II in III  (Dunaj)
  • 2013 Internal medicine I (Utrecht, Nizozemska)
  • 2014 Veterinaqry Diagnostic Imaging (Ultrasound), Navara, Italy

Med drugim se udeležuje tudi rednih izobraževanj v okviru SZVMŽ (Slovensko združenje veterinarjev za male živali) in SASAP (Srbsko združenje veterinarjev za male živali).

Zelo jo zanima področje veterinarske citologije, udeležila se je 4 simpozijev Alpe-Adria iz diagnostične citologije v letih 2007 (VF Ljubljana), 2009 (Udine, Italija), 2011( Austria) in 2013 (Palmanova).


Je članica SZVMŽ in Evropskega kolegija za veterinarsko dermatologijo (ECVD - European Collage of Veterinary Dermatology) ter slovenske sekcije za dermatologijo, kjer je leta 2009 bila tudi popredsednica.

Lani, v septembru 2013, je bila povabljena v Valencijo v Španijo na evropski derma kongres, za katerega je prejela Travel Grant, z namenom vzpodbujanja veterinarske dermatologije v posameznih državah.

Sicer pa je zaljubljena v knjige, izobraževanja in živali.


Okoli 10. ure dopoldan sta po lepem govoru ponosna lastnica Natalija Hercog Gerbec, dr.vet.med. in dekan Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani, prof.dr. Andrej Kirbiš, prerezala otvoritveni trak ter odprla vrata v prostore novega Veterinarskega centra Pika.

Sledila je izjemna pogostitev gostov, med katero smo sproščeno klepetali in občudovali prijazen ambient ter se na toplem pomladanskem sončku družili na terasi.

Natalija ob otvoritvi dodaja: „Glede naše vizije in slogana pa tole: »Kdor hoče videti mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno«. Mi pa pravimo: Kdor hoče zdraviti in pomagati živalim in ljudem, mora to najprej početi s srcem.

Iz tega sledi slogan »Zaljubljeni v živali« (ljubezen in srce sta ena in ista prispodoba...). Ja, morda še to; sem veterinarka s srcem in dušo, žena in mama dveh majhnih punčk, Sare (5 let) in Aje (4 leta), ki sta moja velika inspiracija...“


Od ponedeljka, 24.3.2014 so vrata med tednom odprta od 8. do 19. ure tudi za vse živali s svojimi lastniki, ob sobotah jih lahko obiščete do 13. ure. Dodatne informacije in zanimivosti Veterinarskega centra Pika boste našli tudi na njihovi spletni strani www.pikavet.si, lahko pa jim sledite tudi na Facebooku.
Sorodni članki

ZOO Ljubljana; Vir slike: ZOO Ljubljana

Novo okno v znanost živalskih vrtov in akvarijev

Evropska zveza živalskih vrtov in akvarijev (EAZA) vzpostavlja vseevropsko raziskovalno podatkovno zbirko
preberi več

Veterinarstvo Eisner d.o.o.

Veterinarstvo Eisner d.o.o. zaposli veterinarja/veterinarko

Usklajena ekipa ambulante za male živali v Mariboru zaradi povečanega obsega dela išče angažiranega veterinarja ali veterinarko
preberi več

Predavanje Abortusi pri govedu in BVD

Izobraževanje v organizaciji Veterinarske zbornice Slovenije

Veterinarska zbornica Slovenije vabi na izobraževanje Izvajanje ukrepa Dobrobit živali v letu 2023 – BVD: VLOGA VETERINARJEV IN VETERINARSKIH ORGANIZACIJ
preberi več

Veterinarska ambulanta Ajdovščina, d.o.o.

Veterinarska ambulanta Ajdovščina išče sodelavca/sodelavko

Kolektiv Veterinarske ambulante Ajdovščina išče novega veterinarja ali veterinarko, ki se bo priključil njihovi ekipi strokovnih sodelavcev
preberi več

Vet Medica Portorož

Ekipa Vet Medica Portorož išče nove sodelavce!

V veterinarski ambulanti Vet Medica Portorož, d.o.o. zaposlimo veterinarja/veterinarko z licenco.
Pogoj so delovne izkušnje na področju medicine psov in mačk
preberi več

ZOO Ljubljana; Vir slike: ZOO Ljubljana

Zimske počitnice v ZOO Ljubljana

ZOO Ljubljana vabi otroke na preživljanje zimskih počitnic
preberi več

Slovensko toksikološko društvo

Šesti kongres Slovenskega toksikološkega društva

Slovensko toksikološko društvo vabi na kongres z naslovom  Prepovedane snovi v športu pri ljudeh in živalih
preberi več

Federico Vilaplana Grosso

Strokovni spletni seminar s področja slikovne diagnostike

SZVMŽ za vas pripravlja spletni seminar, na katerem boste dobili odgovore na aktualna vprašanja s področja SLIKOVNE DIAGNOSTIKE
preberi več

Znanost

novice

mednarodno