Novo doživetje s čudovitimi lipicanci - postanite šepetalec konjem

(13.11.2018) Vsako soboto v novembru in decembru bo v Kobilarni Lipica priložnost za stik s čudovitimi belimi lipicanci v novem doživetju Postanite šepetalec konjem.

Novo doživetje prvič omogoča vpogled v psihologijo konj in zakulisje prvega stika z lipicanci, še pred začetkom treninga dresurnega jahanja.

Kobilarna Lipica predstavlja novo priložnost za neposreden stik s čudovitimi belimi lipicanci v novem doživetju Postanite šepetalec konjem, ki nudi vpogled v psihologijo konj in prvi stik z lipicanci.


Obiskovalcem kobilarne bo novo doživetje na voljo vsako soboto v novembru in decembru ob 11. in 14. uri v pokriti jahalnici.

Z novim doživetjem Kobilarna Lipica prvič omogoča vpogled v zakulisje prvega stika z lipicanci, še pred začetkom treninga dresurnega jahanja. Obiskovalci lahko prvič spoznajo konja kot bitje, ki je tisočletja živelo v naravi.

Konji zaznajo, ali smo umirjeni ali vznemirjeni. Ko smo umirjeni in sproščeni, se nam približajo in nam zaupajo, ko smo vznemirjeni, pa se ob nas ne počutijo dobro in se raje oddaljijo. S pozitivno energijo, razumevanjem in spoštovanjem lahko z njimi navežemo prijateljski in partnerski odnos, ki je osnova za trening dresurnega jahanja.


Vse to doživijo obiskovalci Kobilarne Lipica v novem programu Postanite šepetalec konjem, ki je dobil ime po priljubljenem filmu, predvsem pa je poimenovan v skladu z rdečo nitjo dela s konji v Lipici, katere bistvo je, da komunikacija z lipicanci temelji na zaupanju. V spremstvu strokovnega kadra kobilarne se bodo obiskovalci v maneži preizkusili v neverbalni komunikaciji in postali pravi šepetalci konjem.

Sorodni članki

Velika kvadrilja - dreusrno jahanje; Vir slike: Kobilarne Lipica

Dan Kobilarne Lipica pritegnil množico obiskovalcev

Predstava Lipiške šole klasičnega konjeništva in madžarskih stepskih pastirjev Čikošev je v državno kobilarno pritegnila okoli 3.500 obiskovalcev
preberi več

Poletni glasbeni večeri v Lipici; Vir slike: Kobilarna Lipica & arhiv glasbenikov

Poletni glasbeni večeri v Lipici

Kobilarna Lipica vabi na 9 petkovih večerov s 14 glasbeniki!
preberi več

Presernov dan v Lipic; Vir slike: Kobilarna Lipica

Na Prešernov dan prost vstop v Kobilarno Lipica

Na Prešernov dan, 8. februarja, vas Kobilarna Lipica vabi, da med lipicanci preživite najlepši del prazničnega dne
preberi več

Dan Kobilarne Lipica; Vir slike: Kobilarna Lipica

Dan Kobilarne Lipica 2021

Ob Dnevu Kobilarne Lipica – predstava lipicancev, doživetja za družine in mednarodna razstava »Človek in konj« z Oskarjem Kogojem in Sergiem Pausigom.
preberi več

Alojz Lah in Stojan Moderc in pas de deux, predstava, s katero sta navduševala gledalce po Evropi; Vir slike: Osebni arhiv Alojza Laha

Nova knjiga Čudež leta 1984

Izšla je knjiga »Čudež leta 1984« – poklon lipicancem, jahačem Kobilarne Lipica in njihovemu uspehu na olimpijskih igrah v Los Angelesu
preberi več

Kobilarna Lipica; Vir slike: Jost Gantar

Vesela novica iz Kobilarne Lipica

V sončnih pomladnih dneh lahko spoznate naša prva žrebeta
preberi več

Canissa XLII ; Vir slike: Kobilarna Lipica

Dvojno veselje v Lipici – rodili sta se prvi letošnji žrebeti

V Kobilarni Lipici se veselijo rojstva prvih letošnjih žrebet. Veselje je kar dvojno, saj sta istega dne prišla na svet mali črni Maestoso Samira XXXVIII in rjava žrebička Canissa XLII
preberi več

Urh Bauman je s konjem Larisal znova osvojil lovoriko državnega prvaka v preskakovanju ovir; Vir slike: Sibil Slejko

Urh Bauman je s konjem Larisal znova osvojil lovoriko državnega prvaka v preskakovanju ovir

Urh Bauman je znova dokazal, da je z osemletnim konjem holštajnske pasme Larisal najboljši tekmovalec državnega prvenstva v preskakovanju ovir
preberi več