Nova nepozabna poletna doživetja v Lipici

(23.07.2019) Začenja se niz gostujočih konjeniških spektaklov z Magnificent Maelle

Po tem, ko je lansko poletje v Lipici popestril niz predstav z gostujočimi andaluzijskimi konji iz sončne Cordobe, se tudi to poletje obeta niz spektakularnih doživetij med belimi konji.

Prinaša ga gostujoči konjeniški spektakel z MAGNIFICENT MAELLE, francosko umetnico, ki navdušuje z izjemnim čutom za komunikacijo s konji in dresuro v svobodi. Lipiškim jahačem, ki vedno znova očarajo z najtežjimi prvinami klasične dresure, se bo pridružila v desetih predstavah med 27. julijem in 11. avgustom.


S svojo zgodbo Magnificent Maelle sporoča, da mogočnih ženskih herojinj ni več treba iskati v knjigah in filmih. Živijo med nami, čisto neopazno. Učijo nas, da z nežno žensko energijo, trudom in iskrenostjo lahko dosežeš vse. Z ljubeznijo pa ukrotiš tudi najbolj mogočne živalske energije.

Vse to bo jahačica in šepetalka konjem Magnificent Maelle predstavila v stiku s štirimi mogočnimi belimi konji, s katerimi se bo najprej predstavila v popolni svobodi, nato pa bo navdušila tudi s svojim pogumom, ki že tisočletja odlikuje največje heroje – stoje na hrbtu konj.

S svojim izjemnim čutom za komunikacijo s konji in dresuro v svobodi se bo pridružila izbranim lipiškim jahačem, ki vedno znova očarajo z najtežjimi figurami dresurnega jahanja. Prav posebno doživetje pa obeta njen stik z enim od najmlajših prebivalcev Lipice, igrivim žrebičkom.


Enourno popotovanje v svet konj, konjeništva, poguma in drznosti, ki spremljajo nežno žensko energijo, vabi v Kobilarno Lipica vsak torek, petek, soboto in nedeljo med 27. julijem in 11. avgustom ob 15. uri. Najlepše ga spremljata doživetje svobode ob pogledu na čredo lipicancev na brezmejnih zelenih pašnikih Lipice in obisk zgodovinskega jedra kobilarne, kjer se je pred več kot 400 leti začela zgodba o čudovitem lipicanskem konju.

Po tem, ko je Magnificent Maelle preživela otroštvo v Franciji, jo je ljubezen do konj popeljala v svet, kjer je nastopala v vrsti konjeniških predstav. Svoj drugi dom je našla v Lipici, ki jo navdušuje z izjemnim posestvom, kjer je prav vse posvečeno konjem.

Njen odgovor na vprašanje, kako se lahko z mogočnimi konji poveže s toliko zaupanja, je preprost. A le na prvi pogled: „Živi v trenutku, bodi avtentičen in ne skrivaj svojih čustev, saj konji to takoj začutijo. S svojo energijo bodi uravnotežen, sledi svojim ciljem, bodi fit, ostani odprt do novega in predvsem bodi človeški. Stopi ven iz cone udobja in vsak dan najdi svoje nove izzive, obenem pa živi sproščeno in si privošči sladico vedno, ko si jo zaželiš.“

In kaj pravijo na to njeni konji? Obiščete Lipico, oglejte si gostujoči spektakel z Magnificent Maelle in morda vam bodo prišepnili.

Sorodni članki

Velika kvadrilja - dreusrno jahanje; Vir slike: Kobilarne Lipica

Dan Kobilarne Lipica pritegnil množico obiskovalcev

Predstava Lipiške šole klasičnega konjeništva in madžarskih stepskih pastirjev Čikošev je v državno kobilarno pritegnila okoli 3.500 obiskovalcev
preberi več

Poletni glasbeni večeri v Lipici; Vir slike: Kobilarna Lipica & arhiv glasbenikov

Poletni glasbeni večeri v Lipici

Kobilarna Lipica vabi na 9 petkovih večerov s 14 glasbeniki!
preberi več

Presernov dan v Lipic; Vir slike: Kobilarna Lipica

Na Prešernov dan prost vstop v Kobilarno Lipica

Na Prešernov dan, 8. februarja, vas Kobilarna Lipica vabi, da med lipicanci preživite najlepši del prazničnega dne
preberi več

Dan Kobilarne Lipica; Vir slike: Kobilarna Lipica

Dan Kobilarne Lipica 2021

Ob Dnevu Kobilarne Lipica – predstava lipicancev, doživetja za družine in mednarodna razstava »Človek in konj« z Oskarjem Kogojem in Sergiem Pausigom.
preberi več

Alojz Lah in Stojan Moderc in pas de deux, predstava, s katero sta navduševala gledalce po Evropi; Vir slike: Osebni arhiv Alojza Laha

Nova knjiga Čudež leta 1984

Izšla je knjiga »Čudež leta 1984« – poklon lipicancem, jahačem Kobilarne Lipica in njihovemu uspehu na olimpijskih igrah v Los Angelesu
preberi več

Kobilarna Lipica; Vir slike: Jost Gantar

Vesela novica iz Kobilarne Lipica

V sončnih pomladnih dneh lahko spoznate naša prva žrebeta
preberi več

Canissa XLII ; Vir slike: Kobilarna Lipica

Dvojno veselje v Lipici – rodili sta se prvi letošnji žrebeti

V Kobilarni Lipici se veselijo rojstva prvih letošnjih žrebet. Veselje je kar dvojno, saj sta istega dne prišla na svet mali črni Maestoso Samira XXXVIII in rjava žrebička Canissa XLII
preberi več

Urh Bauman je s konjem Larisal znova osvojil lovoriko državnega prvaka v preskakovanju ovir; Vir slike: Sibil Slejko

Urh Bauman je s konjem Larisal znova osvojil lovoriko državnega prvaka v preskakovanju ovir

Urh Bauman je znova dokazal, da je z osemletnim konjem holštajnske pasme Larisal najboljši tekmovalec državnega prvenstva v preskakovanju ovir
preberi več