Na državnem prvenstvu v dresurnem jahanju kar dve zlati medalji za  kobilo Rio

(24.09.2019) Po finalni preizkušnji državnega prvenstva v dresurnem jahanju se je zlate medalje in lovorike državne prvakinje včeraj veselila Birgit Fabris Sauer s kobilo Ria.

Srebro je osvojila Neža Šarc s konjem Aristotilas, bron pa Barbara Begojev s konjem Zenith. Tako se je na hipodromu v Lipici za tekmovalce v dresurnem jahanju – po julijskem balkanskem prvenstvu – zaključil osrednji dogodek letošnje sezone, ki sta ga priredili Kobilarna Lipica in Konjeniška zveza Slovenije.


Birgit Fabris Sauer in Ria
Kobila Ria je osvojila kar dve zlati medalji in dva naziva državne prvakinje. V petek je z njo nastopil Ladislav Fabris in zmagal v ekipni razvrstitvi, Birgit Fabris Sauer pa je temu spodbudnemu rezultatu z Rio včeraj dodala še zlato v individualni konkurenci.

»Ria je krasna. Kot vedno, da zame vse. Res je čudovita,« je bila po svečani razglasitvi rezultatov zadovoljna Birgit Fabris Sauer, ki skupaj s soprogom in trenerjem Ladislavom Fabrisom trenira na Krasu in je bila s srebrno medaljo julija tudi najuspešnejša slovenska tekmovalka na Balkanskem prvenstvu v dresurnem jahanju.

Treningom z Rio se posveča po svojem profesionalnem delu v Kobilarni Lipica, prav tako pa to za Ladislava Fabrisa pomeni priložnost, da po zaključku uspešne profesionalne kariere v Lipici nadaljuje svoje delo s konji.

Srebrno v individualni razvrstitvi državnega prvenstva je osvojila lanska državna prvakinja Neža Šarc, ki s konjem Aristotilas trenira na Gorenjskem v Konjeniškem klubu Ježa pri Ježu. Brona je pripadel Barbari Begojev s konjem Zenith, ki se je v petek - skupaj z Ladislavom Fabrisom - veselila ekipnega zlata za Konjeniški klub Medljan.

Ekipno zlato za Konjeniški klub Medljan je tako osvojil primorsko–ljubljanski četverec Ladislav Fabris in Ria ter Barbara Begojev in Zenith, ki ga povezujejo prijateljstvo, pozitiven pristop in skupne vrednote v konjeniškem športu.

V mladinski konkurenci se je zlata veselila Brina Mihevc s konjem Jabberwocky Chippendale (KK Stožice Ljubljana), med mlajšimi mladinci Ria Hanžič s konjem PSH Unsil (KK PIP Ljubljana), med amaterji pa Lucija Strojan s konjem Tobias (ŠD Titani Ljubljana).

Kaj bo kobila Ria dobila za nagrado, poleg zlate medalje in priboljškov?

Birgit Fabris Sauer nam je zaupala: »Zdaj si zasluži počitek, sprehode v naravi in veliko prostega časa na pašniku. Potem pa počasi sledijo treningi, saj je zima čas priprav na novo tekmovalno sezono.«

Niz konjeniških tekmovanj v Kobilarni Lipica se bo zaključil s Finalom Pokala Slovenije v preskakovanju ovir in Finalom Eqwin masters Pokala, ki bosta najboljše slovenske tekmovalke in tekmovalce v tej konjeniški disciplini pritegnila v Lipico že od 27. do 29. oktobra.


Sorodni članki

Velika kvadrilja - dreusrno jahanje; Vir slike: Kobilarne Lipica

Dan Kobilarne Lipica pritegnil množico obiskovalcev

Predstava Lipiške šole klasičnega konjeništva in madžarskih stepskih pastirjev Čikošev je v državno kobilarno pritegnila okoli 3.500 obiskovalcev
preberi več

Poletni glasbeni večeri v Lipici; Vir slike: Kobilarna Lipica & arhiv glasbenikov

Poletni glasbeni večeri v Lipici

Kobilarna Lipica vabi na 9 petkovih večerov s 14 glasbeniki!
preberi več

Presernov dan v Lipic; Vir slike: Kobilarna Lipica

Na Prešernov dan prost vstop v Kobilarno Lipica

Na Prešernov dan, 8. februarja, vas Kobilarna Lipica vabi, da med lipicanci preživite najlepši del prazničnega dne
preberi več

Dan Kobilarne Lipica; Vir slike: Kobilarna Lipica

Dan Kobilarne Lipica 2021

Ob Dnevu Kobilarne Lipica – predstava lipicancev, doživetja za družine in mednarodna razstava »Človek in konj« z Oskarjem Kogojem in Sergiem Pausigom.
preberi več

Alojz Lah in Stojan Moderc in pas de deux, predstava, s katero sta navduševala gledalce po Evropi; Vir slike: Osebni arhiv Alojza Laha

Nova knjiga Čudež leta 1984

Izšla je knjiga »Čudež leta 1984« – poklon lipicancem, jahačem Kobilarne Lipica in njihovemu uspehu na olimpijskih igrah v Los Angelesu
preberi več

Kobilarna Lipica; Vir slike: Jost Gantar

Vesela novica iz Kobilarne Lipica

V sončnih pomladnih dneh lahko spoznate naša prva žrebeta
preberi več

Canissa XLII ; Vir slike: Kobilarna Lipica

Dvojno veselje v Lipici – rodili sta se prvi letošnji žrebeti

V Kobilarni Lipici se veselijo rojstva prvih letošnjih žrebet. Veselje je kar dvojno, saj sta istega dne prišla na svet mali črni Maestoso Samira XXXVIII in rjava žrebička Canissa XLII
preberi več

Urh Bauman je s konjem Larisal znova osvojil lovoriko državnega prvaka v preskakovanju ovir; Vir slike: Sibil Slejko

Urh Bauman je s konjem Larisal znova osvojil lovoriko državnega prvaka v preskakovanju ovir

Urh Bauman je znova dokazal, da je z osemletnim konjem holštajnske pasme Larisal najboljši tekmovalec državnega prvenstva v preskakovanju ovir
preberi več