Mednarodna razstava mačk v hali Tivoli

(11.05.2022) Felinološko društvo Ljubljana vabi na mednarodno razstavo mačk v hali Tivoli v Ljubljani med 14. in 15. majem 2022.

Felinološko društvo Ljubljana, ki je največje tovrstno društvo v Sloveniji, kot eno izmed poglavitnih aktivnosti vsakoletno prireja mednarodno razstavo mačk, kjer se po pravilih krovne zveze FIFe (Fédération Internationale Féline) za prestižne nazive najlepših (Best in Show) potegujejo pasemske in domače mačke.

Mednarodna razstava mačk v hali Tivoli Razstave se običajno udeležijo razstavljavci in vzreditelji iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije, Madžarske ter ostalih okoliških držav.

Na razstavi bo možnost videti okoli 250 mačk številnih različnih pasem v pisanih barvnih odtenkih, od enobarvnih do večbarvnih, progastih, pikastih ali brez vzorca, od dolgodlakih do tistih brez dlake, od velikih do malo manjših. Nekatere predstavnice pasem so v slovenskem prostoru zelo redke ali pa jih celo ni, kar je le še en razlog več za obisk tovrstne razstave.

Letošnjo razstavo FDL prireja 14. in 15. maja 2022, tokrat prvič na novi lokaciji v veliki dvorani in drsališču hale Tivoli v Ljubljani. Lokacija je dobro dostopna, saj se nahaja na samem obrobju centra Ljubljane, poleg odličnih povezav mestnega potniškega prometa ponuja tudi bogato ponudbo parkirnih mest v neposredni bližini lokacije. Obiskovalcem bo namenjen bogat program in verjamejo, da bo dodal tisto piko na i, zaradi katere je razstava resnično vredna obiska:

  • Možnost glasovanja za najlepšo mačko po izboru obiskovalcev in predstavitev zmagovalke,
  • predstavitev pasem mačk,
  • v sklopu tekmovalnega dela razstave izbor Best in Show in Best of Best,
  • ter risalni kotiček za otroke.


Oba dneva bodo za obiskovalce organizirali podrobnejšo predstavitev nekaterih pasem iz vseh štirih tekmovalnih skupin mačk. Predstavitev se bo pričela ob 12:00 uri in bo potekala preko celega dneva do finala, odvisno od razpoložljivosti mačjih manekenk.

Na razstavi bodo znova brezplačno dostope pisne in ustne informacije o pravilni oskrbi mačk in življenju z njimi. Tudi letos bo svoje delo predstavilo tudi društvo za zaščito in varstvo živali. Obiskovalci bodo imeli na številnih stojnicah tudi možnost nakupa raznoraznih pripomočkov za svoje kosmatince.

Razstava bo potekala 14. in 15. maja 2022 od 10:00 do 19:00 v soboto in od 10:00 do 18:00 v nedeljo v hali Tivoli.

Vstopnina za odrasle je 7 EUR in za otroke 3 EUR. Plačilo vstopnine je možno samo z gotovino.

Za dodatne informacije in podroben program obiščite spletno stran društva

Sorodni članki

Felinološko društvo Ljubljana vas vabi na Mednarodno razstavo mačk Ljubljana 2016

Mednarodna razstava mačk na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani

Felinološko društvo Ljubljana, ki je največje tovrstno društvo v Sloveniji, kot eno izmed poglavitnih aktivnosti vsakoletno prireja mednarodno razstavo mačk, ki se bo letos odvijala med 24. in 25. marcem 2018
preberi več

Felinološko društvo Ljubljana vas vabi na Mednarodno razstavo mačk Ljubljana 2016

Mednarodna razstava mačk na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani

Letošnjo razstavo FDL prireja 18. in 19. marca 2017, tokrat na drugačni in večji lokaciji kot zadnjih nekaj let in sicer na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani
preberi več

Felinološko društvo Ljubljana je uspešno izvedlo še eno Mednarodno razstavo mačk; Vir slike: sbi

Felinološko društvo Ljubljana je uspešno izvedlo še eno Mednarodno razstavo mačk

V soboto, 27. in nedeljo, 28. februarja 2016 je Felinološko društvo Ljubljana ponovno priredilo vsakoletno mednarodno razstavo mačk. Z veseljem objavljamo rezultate in nekaj fotografij z dogodka
preberi več

Felinološko društvo Ljubljana vas vabi na Mednarodno razstavo mačk Ljubljana 2016

Felinološko društvo Ljubljana vas vabi na Mednarodno razstavo mačk Ljubljana 2016

V soboto, 27. in nedeljo, 28. februarja 2016 Felinološko društvo Ljubljana ponovno prireja vsakoletno mednarodno razstavo mačk, kjer se bodo za prestižne nazive najlepših potegovale pasemske in domače mačke
preberi več