Mednarodna razstava mačk na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani

(04.03.2017) Letošnjo razstavo FDL prireja 18. in 19. marca 2017, tokrat na drugačni in večji lokaciji kot zadnjih nekaj let in sicer na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Felinološko društvo Ljubljana kot eno od svojih glavnih aktivnosti vsakoletno prireja mednarodno razstavo mačk, kjer se po pravilih krovne organizacije FIFe (Fédération Internationale Féline) za prestižne nazive najlepših potegujejo pasemske in domače mačke.

Felinološko društvo Ljubljana Razstave se običajno udeležijo razstavljalci in vzreditelji iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije, Madžarske, Nemčije in ostalih okoliških držav ter slovenski obiskovalci.

Na razstavi bo možnost videti več kot 250 mačk številnih različnih pasem v pisanih barvnih odtenkih, od enobarvnih do večbarvnih, progastih, pikastih ali brez vzorca, od dolgodlakih do tistih brez dlake, od velikih do malo manjših. Nekatere predstavnice pasem so v slovenskem prostoru zelo redke ali pa jih celo ni, kar je le še en razlog več za obisk tovrstne razstave.

Naslednjo razstavo FDL prireja 18. in 19. marca 2017, tokrat na drugačni in večji lokaciji kot zadnjih nekaj let in sicer na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Obiskovalcem bo namenjen bogat program, za katerega verjamemo, da bo še posebej popestril obisk razstave:

  • Predstavitev pasem mačk
  • Možnost glasovanja za najlepšo mačko po izboru obiskovalcev in predstavitev zmagovalke
  • Izbor Best in Show in Best of Best, ki je del tekmovalnega dela razstave (BIS – najlepša mačka v posamezni kategoriji, BOB – najlepša mačka celotne razstave), z ločenim izborom za pasmo Sveta Birmanka v soboto in pasmo Maine Coon v nedeljo
  • Risalni kotiček za otroke

V soboto bomo v okviru BIS tekmovanja imeli ločeno BIS tekmovanje za pasmo Sveta Birmanka, v nedeljo pa za pasmo Maine Coon.

Oba dneva bomo za obiskovalce organizirali podrobnejšo predstavitev nekaterih pasem iz vseh štirih tekmovalnih skupin mačk. Predstavitev se bo pričela ob 12:00 uri.

Na razstavi bodo znova brezplačno dostope pisne in ustne informacije o pravilni oskrbi mačk in življenju z njimi. Tudi letos bo svoje delo predstavilo tudi društvo za zaščito in varstvo živali. Obiskovalci bodo imeli na številnih stojnicah tudi možnost nakupa raznoraznih pripomočkov za svoje kosmatince.

Zahvaljujoč partnerju naše razstave smo poskrbeli tudi za muce, ki bodo doma pridno čakale, da se njihovi lastniki vrnejo iz obiska razstave. Vsak obiskovalec na vhodu namreč prejme prikupno darilce za mačke znamke Dreamies.

Razstava bo potekala 18. in 19. marca 2017 od 10:00 do 18:00 na Gospodarskem razstavišču na Dunajski cesti 18 v Ljubljani. Vstopnina za odrasle je 6 EUR in za otrok 3 EUR. Za dodatne informacije in kontakt obiščite spletno stran društva na povezavi www.fd-ljubljana.si.  

Program za soboto:

10:00 – Pričetek razstave in ocenjevanje mačk
12:00 – 14:00 – Predstavitev posameznih pasem mačk
15:00 – Razglasitev najlepše mačke po izboru obiskovalcev
16:00 – 18:00 – Tekmovanje Best in Show (z ločenim tekmovanjem za pasmo Sveta Birmanka)
18:00 – Zaključek razstave

Program za nedeljo:

10:00 – Pričetek razstave in ocenjevanje mačk
12:00 – 14:00 – Predstavitev posameznih pasem mačk
15:00 – Razglasitev najlepše mačke po izboru obiskovalcev
16:00 – 18:00 – Tekmovanje Best in Show (z ločenim tekmovanjem za pasmo Maine Coon)
18:00 – Zaključek razstave

Sorodni članki

Mednarodna razstava mačk v hali Tivoli; Vir slike: sbi

Mednarodna razstava mačk v hali Tivoli

Felinološko društvo Ljubljana vabi na mednarodno razstavo mačk v hali Tivoli v Ljubljani med 14. in 15. majem 2022
preberi več

Felinološko društvo Ljubljana vas vabi na Mednarodno razstavo mačk Ljubljana 2016

Mednarodna razstava mačk na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani

Felinološko društvo Ljubljana, ki je največje tovrstno društvo v Sloveniji, kot eno izmed poglavitnih aktivnosti vsakoletno prireja mednarodno razstavo mačk, ki se bo letos odvijala med 24. in 25. marcem 2018
preberi več

Felinološko društvo Ljubljana je uspešno izvedlo še eno Mednarodno razstavo mačk; Vir slike: sbi

Felinološko društvo Ljubljana je uspešno izvedlo še eno Mednarodno razstavo mačk

V soboto, 27. in nedeljo, 28. februarja 2016 je Felinološko društvo Ljubljana ponovno priredilo vsakoletno mednarodno razstavo mačk. Z veseljem objavljamo rezultate in nekaj fotografij z dogodka
preberi več

Felinološko društvo Ljubljana vas vabi na Mednarodno razstavo mačk Ljubljana 2016

Felinološko društvo Ljubljana vas vabi na Mednarodno razstavo mačk Ljubljana 2016

V soboto, 27. in nedeljo, 28. februarja 2016 Felinološko društvo Ljubljana ponovno prireja vsakoletno mednarodno razstavo mačk, kjer se bodo za prestižne nazive najlepših potegovale pasemske in domače mačke
preberi več