Mednarodna razstava mačk na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani

(13.03.2018) Felinološko društvo Ljubljana, ki je največje tovrstno društvo v Sloveniji, kot eno izmed poglavitnih aktivnosti vsakoletno prireja mednarodno razstavo mačk, ki se bo letos odvijala med 24. in 25. marcem 2018

Felinološko društvo Ljubljana, ki je največje tovrstno društvo v Sloveniji, kot eno izmed poglavitnih aktivnosti vsakoletno prireja mednarodno razstavo mačk, kjer se po pravilih krovne zveze FIFe (Fédération Internationale Féline) za prestižne nazive najlepših (Best in Show) potegujejo pasemske in domače mačke.

Razstave se običajno udeležijo razstavljavci in vzreditelji iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije, Madžarske ter ostalih okoliških držav.

Lansko leto so nas obiskali tudi razstavljavci iz Švice, Poljske, Švedske ter celo Rusije in tudi letos pričakujemo pester mednarodni obisk, saj naša razstava spada med večje v tem delu Evrope. Sodelovalo bo kar 7 mednarodnih sodnikov iz Slovaške, Italije, Francije, Poljske, Norveške, Estonije ter Švice.

Na razstavi bo možnost videti okoli 300 mačk številnih različnih pasem v pisanih barvnih odtenkih, od enobarvnih do večbarvnih, progastih, pikastih ali brez vzorca, od dolgodlakih do tistih brez dlake, od velikih do malo manjših.

Nekatere predstavnice pasem so v slovenskem prostoru zelo redke ali pa jih celo ni, kar je le še en razlog več za obisk tovrstne razstave.

Letošnjo razstavo FDL prireja 24. in 25. marca 2018, tokrat že drugo leto na drugačni in večji lokaciji kot v preteklih nekaj letih in sicer na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Obiskovalcem bo namenjen bogat program in verjamemo, da bo dodal tisto piko na i, zaradi katere je razstava resnično vredna obiska: 

  • Možnost glasovanja za najlepšo mačko po izboru obiskovalcev in predstavitev zmagovalke,
  • predstavitev pasem mačk,
  • v sklopu tekmovalnega dela razstave izbor Best in Show, Best of Best in letos še novost Best in Category, ki pomeni izbor najlepše mačke znotraj posamezne tekmovalne kategorije,
  • poseben izbor najlepšega legla (sobota) in poseben izbor najlepšega veterana (nedelja),
  • podelitev nagrad zmagovalnim mačkam prvenstva Zveze felinoloških društev Slovenije 2017 (v nedeljo)
  • ter risalni kotiček za otroke.

V soboto bomo v okviru BIS tekmovanja imeli še poseben izbor za najlepše leglo, v nedeljo pa za najlepšega veterana.

Oba dneva bomo za obiskovalce organizirali podrobnejšo predstavitev nekaterih pasem iz vseh štirih tekmovalnih skupin mačk. Predstavitev se bo pričela ob 12:00 uri.

Na razstavi bodo znova brezplačno dostope pisne in ustne informacije o pravilni oskrbi mačk in življenju z njimi. Tudi letos bo svoje delo predstavilo tudi društvo za zaščito in varstvo živali.

Obiskovalci bodo imeli na številnih stojnicah tudi možnost nakupa raznoraznih pripomočkov za svoje kosmatince. Zahvaljujoč partnerju naše razstave smo poskrbeli tudi za muce, ki bodo doma pridno čakale, da se njihovi lastniki vrnejo iz obiska razstave. Vsak obiskovalec na vhodu namreč prejme prikupno darilce za svoje domače mačje prijatelje.

Razstava bo potekala 24. in 25. marca 2018 od 10:00 do 18:00 oziroma 19:00 na Gospodarskem razstavišču na Dunajski cesti 18 v Ljubljani.
Vstopnina za odrasle je 6 EUR in za otroke 3 EUR. Za dodatne informacije in kontakt obiščite spletno stran društva na povezavi www.fd-ljubljana.si.  

Program za soboto:
10:00 – Pričetek razstave in ocenjevanje mačk
12:00 – 14:00 – Predstavitev posameznih pasem mačk
15:00 – Razglasitev najlepše mačke po izboru obiskovalcev
16:00 – Tekmovanje Best in Show (s posebnim tekmovanjem za najlepše leglo)
19:00 – Zaključek razstave

Program za nedeljo:
10:00 – Pričetek razstave in ocenjevanje mačk
12:00 – 14:00 – Predstavitev posameznih pasem mačk
14:00 - Podelitev priznanj zmagovalcem tekmovanj National Winner in Prvenstvo Zveze felinoloških društev Slovenije
15:00 – Razglasitev najlepše mačke po izboru obiskovalcev
16:00 – Tekmovanje Best in Show (s posebnim tekmovanjem za najlepšega veterana)
18:00 – Zaključek razstave

Sorodni članki

Mednarodna razstava mačk v hali Tivoli; Vir slike: sbi

Mednarodna razstava mačk v hali Tivoli

Felinološko društvo Ljubljana vabi na mednarodno razstavo mačk v hali Tivoli v Ljubljani med 14. in 15. majem 2022
preberi več

Felinološko društvo Ljubljana vas vabi na Mednarodno razstavo mačk Ljubljana 2016

Mednarodna razstava mačk na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani

Letošnjo razstavo FDL prireja 18. in 19. marca 2017, tokrat na drugačni in večji lokaciji kot zadnjih nekaj let in sicer na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani
preberi več

Felinološko društvo Ljubljana je uspešno izvedlo še eno Mednarodno razstavo mačk; Vir slike: sbi

Felinološko društvo Ljubljana je uspešno izvedlo še eno Mednarodno razstavo mačk

V soboto, 27. in nedeljo, 28. februarja 2016 je Felinološko društvo Ljubljana ponovno priredilo vsakoletno mednarodno razstavo mačk. Z veseljem objavljamo rezultate in nekaj fotografij z dogodka
preberi več

Felinološko društvo Ljubljana vas vabi na Mednarodno razstavo mačk Ljubljana 2016

Felinološko društvo Ljubljana vas vabi na Mednarodno razstavo mačk Ljubljana 2016

V soboto, 27. in nedeljo, 28. februarja 2016 Felinološko društvo Ljubljana ponovno prireja vsakoletno mednarodno razstavo mačk, kjer se bodo za prestižne nazive najlepših potegovale pasemske in domače mačke
preberi več