Lipicanci znova v Ljubljani

(20.07.2020) Pridružite se vožnji s kočijo po ulicah najlepšega mesta in delite svoja doživetja s prijatelji

Ob 440. obletnici Kobilarne Lipica bo topot kopit znova odmeval po Prešernovem trgu, Tromostovju in ulicah Ljubljane. Beli lipicanci se vračajo v Ljubljano, tokrat s kočijo.

Vsem, ki bodo prisedli in se popeljali s kočijo, bodo polepšali dan, »plačilo« za vožnjo pa bodo potniki lahko opravili kar z mobilnimi telefoni – ko bodo svoje vtise delili na družabnih omrežjih s hashtagom #lipicavljubljani, #lipicaexperience ali #lipicainljubljana.


Lipicanci v Ljubljani

Kočija z lipicansko dvovprego se bo po ljubljanskih ulicah prvič podala v sredo, 22. julija, in vožnjo začela na Kongresnem trgu.

Pot bo nadaljevala po Wolfovi ulici vse do Prešernovega trga, Tromostovja in Mestnega trga, nato pa bo zavila proti Ciril-Metodovemu in Vodnikovemu trgu ter potnike popeljala nazaj do parka Zvezda.

Obiskovalci Ljubljane pa tudi prebivalci najlepšega mesta na svetu se bodo – v primernem vremenu – s kočijo lahko peljali ob sredah popoldne ter ob četrtkih dopoldne in popoldne. Kočija bo sprejela do štiri potnike, ki bodo panoramo mestnih ulic in sproščujočo vožnjo doživeli brezplačno. Njihova »vozovnica« bodo vtisi z vožnje, ki jih bodo delili s svojimi prijatelji na družabnih omrežjih in tako prispevali k promociji Ljubljane, Slovenije in 440. obletnice Kobilarne Lipica.


Direktor Holdinga Kobilarna Lipica, d.o.o. Matej Oset: »440. obletnica je priložnost, da obiskovalci doživijo sproščeno vzdušje in zeleno panoramo Lipice, zagotovo pa je to tudi najbolj primeren čas, da lipicanci znova obiščejo najlepša in med obiskovalci najbolj priljubljena slovenska mesta, med katerimi je na prvem mestu Ljubljana.«

Tako bo vožnje s kočijo spremljalo povabilo k obisku Lipice in doživetju prav posebno bogatega programa, ki so ga v letošnji turistični sezoni v kobilarni pripravili za obiskovalce in poimenovali Poletni dan v Lipici. Začetna točka voženj v parku Zvezda pa bo obenem točka, kjer bodo lahko mimoidoči in potniki v juliju in avgustu izvedeli več o turistični ponudbi Lipice in celotnega Krasa.


Poletne vožnje z lipicansko vprego po ulicah Ljubljane podpirajo Mestna občina Ljubljana, Turistična zveza Slovenije, ORA Krasa in Brkinov ter Holding Kobilarna Lipica, d.o.o.

Skladno s priporočili NIJZ za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 bo kočija pred začetkom vsake vožnje razkužena, pri vstopu na kočijo in med vožnjo pa bo – skupaj z ostalimi veljavnimi ukrepi in priporočili NIJZ – veljala obvezna varna medosebna razdalja vsaj 1,5 metra.


Sorodni članki

Velika kvadrilja - dreusrno jahanje; Vir slike: Kobilarne Lipica

Dan Kobilarne Lipica pritegnil množico obiskovalcev

Predstava Lipiške šole klasičnega konjeništva in madžarskih stepskih pastirjev Čikošev je v državno kobilarno pritegnila okoli 3.500 obiskovalcev
preberi več

Poletni glasbeni večeri v Lipici; Vir slike: Kobilarna Lipica & arhiv glasbenikov

Poletni glasbeni večeri v Lipici

Kobilarna Lipica vabi na 9 petkovih večerov s 14 glasbeniki!
preberi več

Presernov dan v Lipic; Vir slike: Kobilarna Lipica

Na Prešernov dan prost vstop v Kobilarno Lipica

Na Prešernov dan, 8. februarja, vas Kobilarna Lipica vabi, da med lipicanci preživite najlepši del prazničnega dne
preberi več

Dan Kobilarne Lipica; Vir slike: Kobilarna Lipica

Dan Kobilarne Lipica 2021

Ob Dnevu Kobilarne Lipica – predstava lipicancev, doživetja za družine in mednarodna razstava »Človek in konj« z Oskarjem Kogojem in Sergiem Pausigom.
preberi več

Alojz Lah in Stojan Moderc in pas de deux, predstava, s katero sta navduševala gledalce po Evropi; Vir slike: Osebni arhiv Alojza Laha

Nova knjiga Čudež leta 1984

Izšla je knjiga »Čudež leta 1984« – poklon lipicancem, jahačem Kobilarne Lipica in njihovemu uspehu na olimpijskih igrah v Los Angelesu
preberi več

Kobilarna Lipica; Vir slike: Jost Gantar

Vesela novica iz Kobilarne Lipica

V sončnih pomladnih dneh lahko spoznate naša prva žrebeta
preberi več

Canissa XLII ; Vir slike: Kobilarna Lipica

Dvojno veselje v Lipici – rodili sta se prvi letošnji žrebeti

V Kobilarni Lipici se veselijo rojstva prvih letošnjih žrebet. Veselje je kar dvojno, saj sta istega dne prišla na svet mali črni Maestoso Samira XXXVIII in rjava žrebička Canissa XLII
preberi več

Urh Bauman je s konjem Larisal znova osvojil lovoriko državnega prvaka v preskakovanju ovir; Vir slike: Sibil Slejko

Urh Bauman je s konjem Larisal znova osvojil lovoriko državnega prvaka v preskakovanju ovir

Urh Bauman je znova dokazal, da je z osemletnim konjem holštajnske pasme Larisal najboljši tekmovalec državnega prvenstva v preskakovanju ovir
preberi več