Lipica je po mnenju uporabnikov Tripadvisorja čudovit kraj s čudovitimi konji

(05.08.2015) Kobilarna Lipica je že tretje leto zapored prejela štiri zvezdice in certifikat odličnosti na vodilnem svetovnem turističnem portalu TripAdvisor. Po zaključku kar 5,6 milijona evrov vredne prenove bo Kobilarna Lipica prihodnje leto še bolj privlačna za obiskovalce.

Pogled na čredo lipicanskih kobil z žrebeti in najstarejši hlev s plemenskimi žrebci, pa tudi voden ogled kobilarne in predstava Lipiške klasične šole jahanja so čudovita in nepozabna doživetja, ki obiskovalcem Kobilarne Lipica še dolgo ostanejo v spominu.

 Eden izmed njih, po rodu iz Velike Britanije, je na TripAsdvisorju zapisal: »Lipicanci so lepi, predstava dresurnega jahanja in vožnje vpreg je izjemna. Ogled kobilarne vključuje tudi obisk izpusta, kjer vidite kobile in žrebeta - čudovite živali, in hleve. Ti konji so inteligentni, prijazni in zelo potrpežljivi, ko jih pocrkljate. Vodička je vedela zelo veliko, ogled je bil tako zanimiv, da sem se le s težavo poslovil.«

Renzo Lowe, prav tako iz Velike Britanije, je zapisal: »Močno priporočam obisk. Predstava je izjemna, voden ogled fascinanten. Posestvo je prelepo.« Podobne vtise je dobilo še mnogo obiskovalcev, zato se je Kobilarna Lipica letos že tretje leto zapored uvrstila v ugledno družbo turističnih destinacij, ki so prejele štiri zvezdice in pripadajoč certifikat odličnosti po oceni obiskovalcev TripAdvisorja.

V. d. direktorja Kobilarne Lipica dr. Boštjan Bizjak je ob prejemu štirih zvezdic in certifikata odličnosti poudaril pomen predstavitve na turističnih spletnih portalih: »Uporabniki spleta že dolgo ne iščejo več le informacij, ki jih generirajo turistični ponudniki sami. Najbolj jih zanimajo 'uporabniško generirane' vsebine – to so komentarji, ocene, fotografije in video posnetki. Prav tem vsebinam tudi zaupajo, ko so odločajo o tem, katere turistične znamenitosti bodo obiskali.«

»Kar 88 odstotkov turistov si ogleda uporabniške komentarje, preden rezervira nakup vstopnice ali katere druge turistične storitve. Po nekaterih raziskavah se jih kar polovica odloči na tej podlagi. Kar 97 odstotkov jih zaupa točnosti in verodostojnosti uporabniških komentarjev, zato je prejem štirih zvezdic in certifikata odličnosti za Kobilarno Lipica izrednega pomena,« pojasni dr. Bizjak.

»Štiri zvezdice po oceni uporabnikov TripAdvisorja potrjujejo tudi pravilnost naše usmeritve, da poskrbimo za dvig kakovosti storitev in dobro počutje gostov. Ob izjemnosti črede 350 lipicancev in posestva kobilarne, ki letos praznuje 435. obletnico, je prav to pot do cilja, ki ga želimo doseči v prihodnje, to je do petih zvezdic oziroma najvišje mogoče ocene obiskovalcev portala TripAdvisor,« poudarja dr. Bizjak.

Po zaključku letošnje prenove kobilarne v vrednosti kar 5,6 milijona evrov bosta med poglavitnimi cilji Kobilarne Lipica nadaljnja rast zadovoljstva in števila obiskovalcev. Število obiskovalcev bo tako do leta 2017 z načrtnim in strateško zastavljenim delom na področju marketinga predvidoma doseglo številko 100.000.

K temu bo pripomogla tudi vpeljava mobilne aplikacije za samostojne oglede večine lipiškega posestva. Tako obiskovalci ne bodo več vezani na urnik vodenih ogledov. Individualno se bodo lahko odločali, na katerih predelih posestva bodo preživeli največ časa, saj jim bosta mobilna aplikacija in navigacija to tudi omogočali.


Sorodni članki

ZOO Ljubljana vabi na naravoslovni dan in natečaj risanja s kredami; Vir slike: ZOO Ljubljana

ZOO Ljubljana vabi na naravoslovni dan in natečaj risanja s kredami

Ob svetovnem dnevu ptic selivk ter bližnjem dnevu ogroženih vrst v ZOO Ljubljana vabijo na tradicionalni naravoslovni dan s študenti Pedagoške fakultete v Ljubljani in natečaj risanja s kredami
preberi več

Predavanje Abortusi pri govedu in BVD

23. strokovno srečanje v Termah Zreče

Veterinarska zbornica Slovenije vas z veseljem vabi na že 23. strokovno srečanje članov, ki bo potekalo 26. in 27. maja 2022 v idilično pomladnem okolju Term Zreče
preberi več

Mednarodna razstava mačk v hali Tivoli; Vir slike: sbi

Mednarodna razstava mačk v hali Tivoli

Felinološko društvo Ljubljana vabi na mednarodno razstavo mačk v hali Tivoli v Ljubljani med 14. in 15. majem 2022
preberi več

Sklic redne letne Skupščine VzbSi

Sklic redne letne Skupščine VzbSi

Predsednik Veterinarske zbornice Slovenije v torek, 10. maja 2022, ob 16. uri sklicuje redno letno Skupščino, ki se bo odvijala preko spleta
preberi več

Veterinarsko društvo Celje

Tradicionalni športni dan Veterinarskega društva Celje

Veterinarsko društvo Celje vas 13. maja ponovno vabi na že tradicionalni športni dan
preberi več

Dnevi odprtih vrat v Zavetišču Ljubljana – 3.4.2022

Dnevi odprtih vrat v Zavetišču Ljubljana – 3.4.2022

Ob svetovnem dnevu zapuščenih živali Zavetišče Ljubljana vabi na dneve odprtih vrat.
preberi več

ZOO Ljubljana; Vir slike: ZOO Ljubljana

Materinski dan in vikend živalskih staršev in mačjih pand

Ob materinskem dnevu v ZOO Ljubljana iz naročij mater že kukajo prvi letošnji mladički
preberi več

Predavanje Abortusi pri govedu in BVD

Seminar Komisije za perutnino VzbSi

Z veseljem vas obveščamo, da po nekajletnem premoru Komisija za perutnino pri Veterinarski zbornici Slovenije zopet organizira strokovno izobraževalni seminar.
preberi več