Doživite Kresno noč in Pozdrav počitnicam v Lipici

(19.06.2019) Ob zaključku šole čakajo razigrane otroke v Lipici tri posebna doživetja med več kot 300 belimi lipicanci. To so: Kresna noč, Pomežik počitnicam in praznični Pozdrav počitnicam.

V Lipici se dogaja!

Več kot kilometer značilnih belih ograj so zadnji dve junijski nedelji pobarvali razigrani otroci in njihovi prav poletno sproščeni starši na tradicionalni akciji barvanja ograj v Lipici.

Doživite Kresno noč in Pozdrav počitnicam v Lipici; Vir slike: Kobilarna Lipica Skupaj s slovenskimi družinami so se akciji barvanja ograj tokrat pridružili tudi obiskovalci iz drugih držav. »Super je, zabavno in sproščeno. Dan bomo izkoristili tudi za ogled predstave z lipicanci Zgodba o Lipici.

Tako bomo imeli lepo celodnevno doživetje in super popust za ogled Lipice,« so povedali obiskovalci iz Nemčije, medtem ko je mlada družina iz bližnjega Trsta že povprašala, kdaj bomo jeseni spet barvali ograje. Tako jim je bilo všeč.

Preplet stika z belimi lipicanci in doživetja kulturne dediščine v sproščenem poletnem večeru se obeta tudi v soboto, 22. junija, na Kresno noč, ko bo vstop v kobilarno med 18. in 22. uro prost. Kresna noč je ena najbolj čarobnih noči v letu.

Po izročilu je to edinstvena noč, v kateri se lahko pogovarjamo z živalmi, če imamo v žepu semena praproti. Zato obiščite Lipico, preizkusite magičnost večera in izkoristite priložnost, da se o tradiciji Lipice pogovarjate z lipicanci. V večernih urah boste lahko občudovali enega najlepših prizorov v Lipici - prihod kobil in žrebet s paše ter si ogledali hleve in zgodovinsko jedro kobilarne.

Ker bo šole čez dan ali dva konec, se beli lipicanci in njihovi žrebički se veselijo srečanja z razigranimi otroki. V nedeljo, 23. junija, vabijo na obisk v Lipico in na Pomežik soncu. Na ta dan bodo v senci krošenj v lipiškem parku k poletnim dogodivščinam vabile ustvarjalne delavnice in gledališka predstava, otroke pa pri parku igral že nestrpno pričakujeta ponija Tulipan in Lučka.

Na praznični torek, 25. junija, pa bo šolarje vabi praznični dogodek Pozdrav počitnicam, zbogom šola z obilico zabave, smeha in doživljajskih aktivnosti. Brezskrbno vzdušje bodo pričarale ustvarjalne delavnice, otroci pa bodo lahko spoznali tudi najmlajše igrive žrebičke in najlepše bele lipicance, ki so zvezde edinstvene predstave Zgodba o Lipici. V doživetju Postanite šepetalec konjem bodo lahko čisto od blizu doživeli stik z mogočnimi belimi konji, v lipiškem parku pa se posladkali s poletnimi kulinaričnimi dobrotami.



Sorodni članki

Velika kvadrilja - dreusrno jahanje; Vir slike: Kobilarne Lipica

Dan Kobilarne Lipica pritegnil množico obiskovalcev

Predstava Lipiške šole klasičnega konjeništva in madžarskih stepskih pastirjev Čikošev je v državno kobilarno pritegnila okoli 3.500 obiskovalcev
preberi več

Poletni glasbeni večeri v Lipici; Vir slike: Kobilarna Lipica & arhiv glasbenikov

Poletni glasbeni večeri v Lipici

Kobilarna Lipica vabi na 9 petkovih večerov s 14 glasbeniki!
preberi več

Presernov dan v Lipic; Vir slike: Kobilarna Lipica

Na Prešernov dan prost vstop v Kobilarno Lipica

Na Prešernov dan, 8. februarja, vas Kobilarna Lipica vabi, da med lipicanci preživite najlepši del prazničnega dne
preberi več

Dan Kobilarne Lipica; Vir slike: Kobilarna Lipica

Dan Kobilarne Lipica 2021

Ob Dnevu Kobilarne Lipica – predstava lipicancev, doživetja za družine in mednarodna razstava »Človek in konj« z Oskarjem Kogojem in Sergiem Pausigom.
preberi več

Alojz Lah in Stojan Moderc in pas de deux, predstava, s katero sta navduševala gledalce po Evropi; Vir slike: Osebni arhiv Alojza Laha

Nova knjiga Čudež leta 1984

Izšla je knjiga »Čudež leta 1984« – poklon lipicancem, jahačem Kobilarne Lipica in njihovemu uspehu na olimpijskih igrah v Los Angelesu
preberi več

Kobilarna Lipica; Vir slike: Jost Gantar

Vesela novica iz Kobilarne Lipica

V sončnih pomladnih dneh lahko spoznate naša prva žrebeta
preberi več

Canissa XLII ; Vir slike: Kobilarna Lipica

Dvojno veselje v Lipici – rodili sta se prvi letošnji žrebeti

V Kobilarni Lipici se veselijo rojstva prvih letošnjih žrebet. Veselje je kar dvojno, saj sta istega dne prišla na svet mali črni Maestoso Samira XXXVIII in rjava žrebička Canissa XLII
preberi več

Urh Bauman je s konjem Larisal znova osvojil lovoriko državnega prvaka v preskakovanju ovir; Vir slike: Sibil Slejko

Urh Bauman je s konjem Larisal znova osvojil lovoriko državnega prvaka v preskakovanju ovir

Urh Bauman je znova dokazal, da je z osemletnim konjem holštajnske pasme Larisal najboljši tekmovalec državnega prvenstva v preskakovanju ovir
preberi več